Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek én gondolom túl, vagy tényleg gáz?
Adott egy lány a családban aki nagyon elitéli az I világháború után megtörtént Trianont,teli van minden nagy Magyarországgal a házban hűtőmágnes stb, egyenesen felzaklatja a téma,ez végett útálja, le hordja Románokat, egyszer kíváncsiságból a szerintem furcsa helyzet végett én is elkezdtem lehordani őket és ő bólogatot miközben mellette ott ül a barátja.Eddig nem érdekelt ez a téma jól elvoltunk, rengeteget jártunk szórakozni szinte minden hétvégén, beszélgetni velük, de a gyerekről kezd kirajzolódni hogy mennyire kétszínű, és hogy mennyire a családi örökségre hajt, be oltva a barátnőjét(rokonunk) ellenünk.
Szerintetek gáz hogy épp egy Román-Roma származású barátja van?(ha az "Eddig nem érdekelt"ig nézzük a kérdést.)
7 es válaszoló,foglalkozok azzal is,amíg keresztbe nem tesznek nekem,amíg nem hordanak el engem és az én családomat nyilvános helyen,nem tudom hogy te vagy vele ha lehülyézik a szüleidet nyilvános helyen akkor te nem foglalkozol vele?(mert megtörtént).
Az enyémet csak részben befolyásolják,mert mint írtam rokon,pontosabban barátnőmmel elég közeli és jó párszor már megbántották,értem haza arra hogy ideges,feszült végettük,többször sírt is ez miatt. az én napjaimat is tönkre téve ,barátnőmnek nem mondhatom hogy hagyja ezt a kapcsolatot.Nincs üldözési mániám valóban terrorizálják ezt a családot,bár sokat nem beszélnek róla a családban de 1-2 óvatos beszélgetésből kiderült hogy ugyanazt lássák amit én is.
Az ilyen múltban élő idiótáktól tartsd magad távol, amennyire csak lehet.
Pszichológiai szempontból még az sem normális, ha valaki egy szakítást nem tud pár hónapon/pár éven (kapcsolat hosszától, mélységétől függően) feldolgozni. Akkor most gondolj bele abba, hogy egy ilyen embernek milyen mentális állapota lehet.
bárcsak távol tudnám tartani,csak részei az életemnek. Barátnőmet nem kérhetem hogy szakítsa meg velük a kapcsolatot csak a családja.
Minden egyes találkozás felér egy "szakítással" :D és elkerülhetetlen.
Szia kedves kérdező. Én meg szeretném osztani veled az én tapasztalatomat ebben a fennálló állandó román-magyar problémával.
Az én családom rettenetesen rasszista, minden embercsoportot utálnak, ami nem magyar, a félmagyar az nem magyar, hanem "korcs".. Én 2016ban Megismerkedtem egy román sráccal, az elején angolul beszélgettünk egymással, amikor haza is vittem letagadtam, hogyromán (szőke haj, kék szem.. Nem volt nehéz) 2017ben elkezdtem románul tanulni, a családom kirakott a lakásból ezért kijöttem németországba dolgozni. A román barátom kijött hozzám, felvették oda, ahova én dolgoztam. A családomnak persze nem tetszett semmi, nagyon ellenünk voltak.. Jelenleg várandós vagyok, édesanyám, akivel még ritkán beszélek, azt mondta, román porontyot az ő lakásába nem viszek, mert a félmagyar az nem magyar ugye.. :) januárban lesz az esküvőm, a családomat teljeswn kiszorítottam az életemből, azóta boldog vagyok, és nem gondolkodom ezeken a dolgokon. Januárban lesz az esküvőnk, és természetesen romániában élünk.
Szerintem el kellene gondolkodnod, hogy mennyit ér neked ez a kiscsaj. Megéri e hogy szidják a családod, hogy folyamatosan gondolkodsz ezen.. Be fogsz golyózni.. Remélwm helyre jönnek a dolgok :)
Valaki fordítsa már le, hogy mit kérdez a kérdező, mert nekem egyre bonyolultabb, pedig már privátban is írt. Hogy akkor most ki kicsodának a kije és ki kit piszkál?
Az már kiderült, hogy nem a román-magyar kérdés a fő probléma, hanem hogy valakit szekál valaki.
Ha a barátnődet szekálják, akkor ne dugd homokba a fejed, kiállhatsz érte akkor is, ha a barátnőd családjáról van szó.
De azon túl, hogy a helyszínen helyreteszed őket, arra nem érdemes a probléma, hogy akkor is ezzel szívasd magad, amikor nem vagy velük. Nem elég, hogy a személyes találkozásokat tönkreteszik, te még a távollétükben is velük bosszantod magad... Ennek semmi értelme.
#6,10 voltam
És? József Attila apja is román volt. Mégis József Attila megírta a Nem, nem soha! című verset, meg még egy csomó másikat, ami a hazaszeretetről szól.
Az, hogy a lánynak fáj Trianon, az egy teljesen normális érzés. Ettől még nem lesz se "turulozó", se "nácifasiszta". Remélem tud is valamit a témáról, mert sajnos az a tapasztalatom, hogy sokan igazából semmit nem tudnak.
Persze, lehet hogy ez a fiú a családi örökségre hajt, meg kétszínű. Ezt én innen nem fogom tudni megítélni. De miért is érdekel ez téged?
Utolsó válaszolók, írtam már hogy nemziteség engem nem érdekel, írtam azt is hogy eleinte nagyon jól kijöttünk, sokat jártunk bulizni, beszélgetni együtt, de kiderült hogy akinek mutatta magát az nem az igazi énje. Durván rossz személyisége van, nekem nem azzal van bajom hogy ő román, ezt már jó párszor leirtam, görgessetek vissza, el lehet olvasni.
Nem vagyok rasszista!még csak a közelében sem vagyok!
"Proba123" válaszoló akkor veled fordítva történtek a dolgok, éppen ezért nem ítélem el nemziteség szerint az embereket! Éppen ezért ítélem meg őket csak akkor miután megismerkedtünk.
Román ember is lehet nagyon nagyon jó szándékú, Magyar ember is lehet rossz ember és fordítva is igaz.Szerintem.
Nekem sok jó Roma ismerősöm is van, és jól megvagyok velük.
17 válasz adó.
Igen sok jó Román ember van a földön,szerintem most írom le kB 4x hogy nincs bajom velük!!! 😀
Nekem ezzel a gyerekkel van problémám.
Hogy miért érdekel?A lány akiről beszéltem a barátnőm testvére.
Ők eddig kaptak egy házat ingyen, bérmentve.
(nem úgy volt mint nálunk hogy testvériesen szét osztva)
Egy kocsit úgy szintén
Egy telket úgy szintén
Egy gyümölcsöst úgy szintén, sőt ezt a gyümölcsöst nekünk adták a barátnőm szülei,
de addig veszekedtek hogy úgy voltunk vele stressz csak tönkre tesz, vigyék és meg nyugszanak.Tavaly is volt egy ilyen hogy ők akarják csinálni csak mivel ugye a fizetésüket előre elkőltik, ezért nem bírták csinálni, derékig ért benne a gaz,ha nem megyünk el arra akkor csak egyszer azt vesszük észre hogy kapunk egy 500.000 Ft os büntetést, mert szólni nem szóltak!
A házra vissza térve.. Most hogy le lakták és rájuk akar dőlni a ház most akarnak kérni még egyet.van is egy a családban ami üresen áll arra pályáznak. (azt mondják ki fizetik, gondolom ahogy eddig a többit) na ezért érdekel.
Nem azt mondom hogy nekem mennyire szükségem van azokra a dolgokra, mert mint fentebb is írtam hála Istennek nem állok annyira rosszul azért.
De a pénz nekem is pénz én is dolgozom érte mint más, akarunk majd gyerekeket, nekik is jó jönne majd az a pénz, amit egyébként luxus cikkekre költöttek...ez kiderült.
De utánna meg kajára nincs pénzük, utánna jön a valamilyen módon lévő lehúzás..
"a gyerekről kezd kirajzolódni hogy mennyire kétszínű, és hogy mennyire a családi örökségre hajt, be oltva a barátnőjét(rokonunk) ellenünk."
Hogy jön ide Trianon?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!