Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem kell, ha minden téren megfelel számomra?
Bárcsak nekem is férfiként ennyi lenne a bajom a nőkkel.
Teszem azt minden téren külsőre belsőre megfelel csak nincs meg a szikra. Nem hiszem hogy bárki a férfi oldalon ezen túl sokat agyalna.
De a nőknél... "Minden jó a pasival kapcsolatban csak nincs meg a szikra ezért dobom..." pfúúúú :/
#12: Mert nem létezik ilyen, hogy szikra. Olyan ez, mint bármilyen folyamat a testedben, van aki spirituálisan akarja megmagyarázni, van, aki racionális, orvosi, szkeptikus értelemben.
Gondolj arra, amikor Jehova tanúját, biztosítási ügynököt, ingatlanost vagy idióta ügyfelet kell lepattintanod és nem akarod megbántani (a legtöbb férfinél ez maximum akkor van, ha függ tőle, pl. a főnökét nem küldi el melegebb éghajlatra, hanem inkább bokaficamot hazudik, vagy a csövesnek is azt mondja, hogy "nincs apróm" nem azt, hogy "ha Dagobert bácsi lennék se adnék ilyen söpredékeknek, inkább Elon Musknak adnám a felesleget, hogy hamarabb kolonizáljuk a Marsot" mert nem hiányzik egy TBC-s turha a hátadra, utána meg egy felfüggesztett, amiért kitapostad a belét, majd végül felraknak a netre, hogy brutálisan bántalmaztad szegény, elesett csövit.
Szóval a nőknél ez naponta adott és ott is a legerőszakosabbak a legaljábbak. Tehát a nő két síkon is dilemmázik, a legaljábbnak nem mondhatja azt, hogy "Nézz már magadra, takarodj már innen." mert nem tudja, hogy kihozza-e belőle az állatot. De a kedves, aranyos Átlag Jóskának meg szintén nehéz megindokolnia, hiszen ő értelmes, de mivel normális is volt vele, nem akarja megbántani. Online megoldható a leggyakoribb dolog, amikor nem válaszol vagy simán letilt, a struccpolitika mindenre jó. De mikor élőben találkoztok, akkor ki kell találnia valamit. És a legrosszabb egy nőnek, amikor elutasítja a srácot valamivel, például nem öltözik elég elegánsan, másnap megjelenik elegáns öltözékben. Utána azzal, hogy mamahotelben él, egy hét múlva kivesz egy albérletet. És így tovább és a végén már nem tud mit kitalálni a nő kifogásként. Antropológiailag meg nem tudja megfogalmazni, hogy miért nem jön be, csak nem jön be. Ezt hívják sokan úgy, hogy szikra vagy kémia.
#12 es voltam..
"És a legrosszabb egy nőnek, amikor elutasítja a srácot valamivel, például nem öltözik elég elegánsan, másnap megjelenik elegáns öltözékben. Utána azzal, hogy mamahotelben él, egy hét múlva kivesz egy albérletet. És így tovább és a végén már nem tud mit kitalálni a nő kifogásként."
Hát ez tényleg borzalmas hogy így hajlandó hozzá igazodni egy férfi egy nőhöz... De valamiért én nem fakadnék sírva emiatt ha fordított helyzetben ilyesmit csinálna nekem egy nő :D
A másik meg hogy nem értetted amit mondani akartam... Ergo hogy sok nőtől hallottam már hogy MINDENT rendben talál a pasival kapcsolatban (külső/belső). Csak nincs kedve összejönni vele mert sokszor a nők sem tudják hogy mit akarnak. Aztán azt mondják hogy nincs meg a "szikra" vagy a "kémia"...
És erre mondtam fordított esetben egy pasinál ilyesmi nem szokott gond lenni pl ha első talin nem lesz azonnal szerelmes. Hanem szépen halad tovább és később majd kialakul. A csajoknál meg ha ez nincs meg a legelső alkalommal a "szerelem" meg a "szikra" akkor 2. esélyt már nem lesz belőle. Egyszerűen felszívódnak és kész...
"sok nőtől hallottam már hogy MINDENT rendben talál a pasival kapcsolatban (külső/belső). Csak nincs kedve összejönni vele"
Így kiemelve, többször elolvasva már érzed, hogy hol a hiba a mondatban?
A társadalmunk úgy működik, hogy a gyengeség, elesettség, naivitás, határozatlanság, stb. a GYENGÉBBIK NEM esetében nem számít akkora bűnnek, mint a számítóság, aranyásás, racionalitás.
Itt is meg lehet figyelni. Ha egy nő leírja, hogy "Több diplomás vezérigazgatóként szintem alatt nem jövök össze senkivel és a külső is számít." - akkor kap hideget-meleget.
Ha ugyanezt egy SPAR pénztáros írja le, akkor kb. nincs aki ne ítélné el, meg kapja az ívet, hogy ő mit tett bele a kapcsolatba.
Miközben megfeledkezünk, hogy a piac szabályai úgy működnek, hogy egy pohár víz érhet 0 Ft-ot is és érhet egy aranyrudat is, mondjuk a sivatagban. Röviden kereslet-kínálat. Ha a nő megtalálja azt a férfit, akinek a női szépség annyit ér, hogy hajlandó ezért más tulajdonságokról lemondani és összeállni mondjuk egy 8 általánost végzett pénztáros lánnyal, akkor a kereslet és a kínálat találkozott. Ha nem találkozik, akkor a lány szingli marad vagy neki kell átalakítania az igényeket.
Ha számára továbbra is a pénz az elsődleges szempont, akkor választhat egy apja, nagyapja korút vagy egy nagyon csúnya, taszító embert is. Ha a külső az elsődleges, akkor egy olyat, aki "csak" néha veri őt meg. Vagy rendszeresen csalja.
De hogy ne csak ennél a kettőnél maradjunk, ha számára a műveltség az elsődleges, akkor simán választhat egy munkanélküli filozófus professzort.
És hazugság, hogy az emberek nem tudják, mit akarnak. Pontosan tudják, csak megfogalmazni nem merik sokan mert félnek a saját tükörképüktől.
És ahogy egy munkakerülő is vagy szégyelli magát vagy megracionalizálja, hogy ő miért válogat (és szeretne sokszor olyan állást 0 végzettséggel, ami diplomásoknak sem egyszerű), mert számára a megfoghatatlan ellenség az adófizető társadalom, aki "bántja" őt, amiért a szociális hálón élősködik, ugyanúgy a nő is vagy szégyelli kimondani, hogy "itt van ez a barátzónás srác, akivel minden stimmel csak éppen külsőre nem jön be" vagy fordítva "itt van ez a srác, akinek a látványától is nedvesedik, csak éppen hosszútávon nem tudna vele tervezni" esetleg "itt van ez az adonisz, akinek még pénze is van és csomó jó tulajdonsága, csak éppen az elköteleződéstől is fél - ritka, de nőknél is van ilyen még EBBEN az elméleti esetben is"
Ezeket tök könnyű megfogadni egy pszichológusnak, hogy innentől kimondjuk, de a valóságban egyrészt hatalmas sebeket ejthetünk érzékenyebb lelkű embereken, másrészt támadásnak vehetik, amire visszatámadással reagálhatnak. Az emberek pedig még ha azzal nincs is gondjuk, hogy mások lelkébe gázolnak, ez utóbbit szeretik elkerülni, hogy rajtuk csapódjon le a sz..r és ironikus módon még ha kitudódik, ezt is szeretik az elsővel indokolni, hogy "csak nem szerettelek volna megbántani..." jah, teljesen logikus, hogy éveket pazaroljon el az ember arra, hogy megpróbálja kitalálni mi a baj vele, mert csak meg akarták kímélni... milyen lenne, ha az orvosok is így működnének? Nem mondanák el a diagnózist, mert meg akarnak kímélni...
Csak míg az orvosról tudjuk, hogy nem ő tehet a bajunkról, addig ha x visszautasítja y-t, akkor ott x van a középpontban és a kérdés innentől, hogy y ezt hogyan reagálja le, lehet, hogy úgy, hogy megpróbálja x személyét támadni.
Sokat írtam, de azért, hogy érthető legyen, hogy NINCS OLYAN, hogy szikra vagy kémia. Olyan van, hogy valamit nem akarunk elmondani a másiknak. És amint látható, nem 100%, hogy benned van a hiba (illetve mit definiálunk hibának, lehet, hogy a 170 centink is amit sok nő hibának tart valakinek pont optimális, mert ő meg az egyforma magasakat szereti vagy pici és ennél magasabbat nem akar és még sok más) meg olyan is, hogy tényleg minden megfelel, csak a csaj nem akar elköteleződni, összeköltözni, stb.
És épp itt a lényeg, hogy az 1-2%-nyi eshetőséget próbálják meg kivetíteni a maradék 98%-ra. Mert a "Ne haragudj, de most nem vagyok kész egy kapcsolatra, kapcsolaton kívül/alkalmi módon pedig nem szexelek." vagy igaz vagy nem, de
1. Az indoklásra nem tudsz mit mondani, teljesen jogos.
2. Ha nem hiszed el, akkor bizalmatlan vagy - ilyenkor további okot szolgáltatsz arra, hogy miért nem. Ennél a résznél szokta sok lány elszólni magát és belezavarodni a hazugságba.
Ellenben képzelj el egy olyan elméleti verziót, hogy az őszintét mondja a lány: "Ne haragudj, de most még nem akarok elköteleződni mert beparáztam és téged a sok jó tulajdonságod miatt apajelöltnek tudtalak volna igazán elképzelni, külsőre nem taszítasz, de nem is vonzasz, ezért a szex amolyan "házimunka" lenne a részemről, ugyanakkor cikinek érzem bevallani, hogy most is van szexkapcsolatom/alkalmijaim, mert igaz, hogy nem vagyunk együtt, de ez a társadalom szemében nem korrekt, hogy miközben veled ismerkedem a szexuális igényeimet kielégítem mással. És ez válasz egyúttal arra is, hogy veled miért nem megyek bele laza kapcsolatba. Arra mindig van jelölt és jó pasik. Csak jobban hangzik az, hogy "én nem olyan lány vagyok, inkább vagyok egyedül otthon és játszom magammal" meg egyébként is, férj és apajelöltet nehezebb találni, mint szexpartnert, mert ha jó apa és megbízható, akkor vagy nagyon csúnya vagy szociálisan életképtelen, ha meg ezeken domborít, akkor vagy megbízhatatlan és lehet, hogy otthagy és még gyerektartást sem lehet behajtani rajta vagy nem én kellek neki.
És a gyengébbek kedvéért még leírom: alacsony libidójú, vagy teljesen aszexuális nőknél nyilván van az az opció, hogy akár évekig sem szexelnek senkivel. De általában nem is ők azok, akik magukra veszik, hiszen nem ingük. Azok veszik magukra, akik amúgy túlfűtöttek szexuálisan, mert ezerszer jobban hangzik - és nem csak a társadalmi része miatt -, hogy ők milyen frankó Buddhista zen hercegnők, akik a szexuális energiáikat sportban meg kreativitásban meg akármiben vezetik le, majd kapcsolatban meg naponta többször is, mint hogy azért ilyen kiegyensúlyozottak és azért vannak magas lovon, mert bármikor megélhetik a szexualitást.
Mint mikor valaki vitamint szed, amíg nem terem gyümölcs és zöldség télen. Nem pótolja az eredeti forrást, de jobb, mintha hiánybetegségek alakulnának ki.
A szexhiánytól is mentális zavarok alakulhatnak ki. Csak a nőket ez nem érinti.
Van ilyen, hogy szikra. Van kémia. Én is próbáltam magam győzködni, hogy nincsen, és évekig benne ragadtam egy "baráti" szintű kapcsolatban, de mindig hiányzott valami, nevezetesen a szenvedély. Akárhogy próbáltuk előcsiholni, nem ment. Pedig szerettük egymást mint embert.
Muszáj volt szakítani. Kérdező, ne pocsékolj el éveket, ha már az elején érzed hogy valami nem stimmel.
hát valami nem stimmel veled, te pontosan a szenvedést keresed, a problémát, igy neked ez most túl tökéletes, nincs benne bonyodalom, és igazából csak udvariaskodsz, de nem jön be neked...
ha futnak utánad menekülsz, az jobb ha te futnál utána? hm?
valahol itt fent olvastam, egy nő futott a pasi után, miért nem válaszol, már egy hete stb stb....ilyen "ismerkedés" jobban tetszene?
#16: "és évekig benne ragadtam egy "baráti" szintű kapcsolatban, de mindig hiányzott valami, nevezetesen a szenvedély. Akárhogy próbáltuk előcsiholni, nem ment."
Tehát te is megfogalmaztad: a szenvedély hiányzott. Nem a szikra vagy a kémia, semmi bűvös dolog nem volt benne.
Gondolj csak a színészekre, 1-1 tehetségesebb simán el tud játszani rengeteg különböző szerepet. De egy átlag ember, aki ezen a téren baromi béna és a személyisége olyan, mint Sheldon Coopernek, attól ne várd azt, hogy Don Juan DeMarco lesz belőle.
De az egyáltalán nem kémia, hanem viselkedés, ami tanulható. Már ha az illető mutat némi hajlandóságot, hogy kedvezzen a párjának.
Jaj nem. Nem volt szikra, nem volt kémia és emiatt nem volt szenvedély. Ennek nagy lenyomata volt a kapcsolatban.
Most olyan kapcsolatban vagyok, ahol minden kémia megvolt első pillanattól, és igazán boldog vagyok, nincs hiányérzetem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!