Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szerintetek mi a túl nagy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek mi a túl nagy elvárás? Mit gondoltok arról, ha egy lány listán vezeti, hogy mit szeretne?

Figyelt kérdés

Fiatal vagyok még, talán naív is, de úgy gondolom, van értelme várni arra, aki azokat a tulajdonságokat testesíti meg, amire vágyok. Az idők alatt összehoztam egy listát (tényleg van egy ilyen), ahová felírtam, melyek azok a tulajdonságok, amik szeretném, ha meglennének a jövőbeni páromban. Nyilván nem ezzel járkálok, de időnként vissza-visszatérek hozzá, s módosítom, ha úgy látom helyesnek (a tapasztalatok által). Azonban azon nem gondolkodtam még el, hogy “lejjebb” kellene-e adnom az igényeimből. Plusz, vannak kevésbé fontos tulajdonságok is rajta, szóval nem az van, hogy aki nem felel meg egy kritériumnak, de nagyon sokban meg igen, akkor nem mondok le rögtön róla azonnal,

Egyébként csak megjegyzésként, egy olyan listám is van, amin azt sorolom fel, hogy én mit tudnék nyújtani ennek az “álompasinak”.

2020. máj. 23. 23:53
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
90%
#16: Szokd meg. Ez az oldal így működik.
2020. máj. 24. 13:35
 22/28 anonim ***** válasza:

Döbbenet, hogy valahányszor ilyen listát olvasok valahol, 80-90%-ban magamra ismerek. Vannak fontosnak tűnő pontok, amikben bizonytalan vagyok, vagy nem stimmelnek, de darabra megvan 80-90% a te listádról is.

Szóval álompasi lennék? Sajnos nem. Vannak olyan hibáim, betegségeim, amik nincsenek említve a listádon, de ellehetetlenítenek szinte bármilyen emberi kapcsolatot. Soha nem volt barátnőm, valószínűleg nem is lesz, ha csak nem korrigálom a hibáimat.

Ezen kívül, ha eljutsz egy olyan pontra valakivel, hogy elindul a "kémia", az állítólag felülír minden racionalitást és már nem fog érdekelni a listád, belemész úgy a kapcsolatba, hogy tudod, rövidesen rossz véget ér.

2020. máj. 27. 09:03
 23/28 anonim ***** válasza:

Két eset lehetséges:

1. Te magad nem vagy romantikus természetű. Ekkor romantikus férfival nem fogsz kijönni, mert a romantika csak kölcsönösen működik jól hosszabb távon. Tehát a listához ragaszkodás tarthatatlan, sőt ellened dolgozik.

2. Romantikus természetű vagy. Ez esetben viszont mindenféle előzetes listázás abszurd, mert fülig szerelmes leszel olyan férfiakba is, akik a lista felét sem teljesítik. Nem fog érdekelni semmiféle lista a párválasztásban, utólag butaságnak fogod látni a listázást.

Mindettől függetlenül a listában van egy ordító belső ellentmondás. Az egyszerre magabiztos, karizmatikus és racionális emberek ugyanis kivétel nélkül mindig erősen társasági lények is. A karizma épp azt jelenti, hogy erős befolyásra képes az emberi környezetében. Ha pedig valakinek megvan ez a képessége, és megvan a magabiztossága is ahhoz, hogy használja, akkor használni is fogja az érvényesülésben, az emberi kapcsolati háló építésében, mert irracionális volna nem használni. A lista minden elemének megfelelő férfi tehát nem létezik. Ha karizmatikus, magabiztos, és racionális férfit akarsz, akkor fel kell vállalnod, hogy vele együtt nagy méretű, vele gyakori kontaktust tartó baráti köre legyen.

S még valami: az igazán tartós szeretet nem az elvárásokról szól, hogy mit tesz vagy nem tesz meg nekünk a másik ember, hanem az örömről, amit a másik léte, közelsége okoz.

2020. máj. 27. 10:46
 24/28 A kérdező kommentje:

Szerintem az ég világon nincs olyan, akinek nagy méretű baráti köre van.

Aki szerint van ilyen, az nincs tisztában a szó fogalmával, valódi jelentésével és csak a "haver" szó szinonímájaként használja.

2020. máj. 27. 12:21
 25/28 anonim ***** válasza:
#24: Úgy látom, inkább te nem vagy tisztában a "baráti kör" fogalmával, vagy pedig egyszerűen csak a mondandóm lényegtelen részletébe belekötni próbálsz, hogy ne kelljen szembesülnöd azzal, amit leírtam, egyfajta figyelemelterelésként. A "baráti kör" a jelenlegi magyar nyelvhasználatban nem a szűkebb értelemben vett barátok csoportját jelenti, hanem olyan emberekét, akiknek a tagjai közös programokra összejárnak, sokat beszélgetnek telefonon, csetelnek egymással, egyszóval azoknak az embereknek a körét jelenti, akikkel intenzív és gyakori kapcsolattartás folyik. Az egyszerre karizmatikus, magabiztos és racionális embereknek ebben az értelemben van kivétel nélkül nagy baráti körük. Az ilyen emberek nem tudnak meglenni legalább egy tucatnyi maguk köré gyűjtött közeli ismerős nélkül, akiknek az életében vezető, befolyásoló, iránymutató szerepet játszanak. Náluk állandóan csöng a telefon, fél óránként jönnek az üzenetek, mindig megy a nyüzsgés. Enélkül depresszióba süllyednének, ez élteti őket. Nincs kivétel, ezek az emberek mind ilyenek. Én már elmúltam 50 éves, sok tapasztalatom van, hidd el nekem. Ezek az emberek egyébként két csoportra oszthatók. Egy részükből főnök lesz, aki este 7-8-ig dolgozik, és a kapcsolati tőkéjét menedzseli egész nap, 300 név van a telefonjába programozva. Egy másik részükből pedig oktató lesz, aki lehengerlően tart órákat és a diákjainak él. De mindkét csoportra jellemző az intenzív társasági életmód.
2020. máj. 27. 19:48
 26/28 A kérdező kommentje:

Nem kötekedek, megértettem, amit mondtál/mondtatok elsőre is. De attól még, hogy valaki társasági ember, nem biztos, hogy több barátja van mint annak, aki nem társasági.

Az meg, hogy a "nyelvhasználat" szerint mint értünk barát alatt, pont nem érdekel. Nekem a szó jelentése fontos, ami ugyanaz, akár azt írod, hogy barát, friend, freund, amigo vagy ami vagy akármilyen más nyelven. Az másik, hogy az emberek szemében ez a szó elvesztette az értékét és már az is barát, akivel félóráig el tud beszélgetni az olyan mély és személyes témákról, mint például az időjárás, vagy, hogy melyik csapat fogja megnyerni a BL-t.

Szerinted pl. akinek facebookon van 1000 ismerőse, abból hányat ismer, hánnyal van kapcsolatban és hányra számíthat?

Az utolsó kérdésre egyszerű a válasz: arányaiban pont ugyanannyira, mint az, akinek 100 ismerőse van facebookon.

Egyébként a gondolkozásoddal sem értek egyet, akár kötekedésnek veszed, akár nem. Nem kötekedek pedig, ezen az oldalon szabad a vélemény kinyilvánítás.

Amit te leírtál, az szerintem nagyon nagy tipizálás. Ismerek ilyen embereket, vannak ilyenek, de nem mindenki ilyen csak azért, mert eljár emberek közé.

2020. máj. 27. 23:36
 27/28 anonim ***** válasza:
48%

#26: Láthatóan összevissza tekered és szétmosod a szavak jelentését, hogy önmagadat meggyőzd az álláspontod helyességéről. Így semmi, de tényleg semmi esélyed nincs értelmesen gondolkodó társat találni. Racionális ember ilyen irracionális és sértődékeny társat nem visel el hosszabb távon. Kizárt dolog.

Mint ahogy az is kizárt dolog, hogy egy magabiztos és karizmatikus embernek ne legyen nyüzsgős társasági élete. Egy karizmatikus embernek ugyanis önmagát kellene megtagadnia ahhoz, hogy ne ilyen életet éljen, ettől pedig lelkibeteggé válna, ahogy írtam. Éppúgy, mint ahogy egy művészlélek ember lelkibeteggé válna attól, hogyha futószalag mellett kellene monoton munkát végeznie. A karizmatikus embernek az az emberi közeg a lételeme, amelyben írányító lehet, mint halnak a víz. Vannak tipizálások, amelyek tökéletesen pontosak.

Ezzel részemről le is zárom a vitát közöttünk, hiszen ha ez sem győz meg, nem tudok többet segíteni rajtad. Sok sikert!

2020. máj. 28. 08:04
 28/28 A kérdező kommentje:

Ha mindenáron provokálni akarsz, akkor egészségedre. Nagyon szűk látókörű vagy, erről ennyit. Nincs több hozzáfűzni valóm se a mondanivalódhoz, sem a személyeskedésedhez.

Tudod, van az a mondás, hogy "okos enged, szamár szenved".

Amúgy általában azok szoktak másokat sértegetni, akik nincsenek saját magukkal kibékülve. :)

2020. máj. 28. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!