Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Normális, hogy minden pénzét a szüleire költi, holott neki semmije sincs?
Van egy fiú barátom, átlagon felül keres, elmúlt 30. Még mindig albérletben lakik, havi több 100 ezret a szüleire, és az ő házuk felújítására költ. A ház egyébként nem szorul felújításra, ő talál ki dolgokat, amiket a saját pénzéből megcsinál. A szülei se kérik rá, nekik jó úgy, ahogy van. Az élet más területein is szórja a pénzt, pl nemrég említette, hogy havonta 100-150 ezret költ kajára.
Sokat panaszkodik nekem, hogy nem talál barátnőt, pedig már házasodna, és gyereket akar. Megtakarítása nincs, hónapról hónapra él. Számomra ez teljesen érthetetlen, elvégre a gyerekhez kellene minimum egy saját lakás, és 1-2 millió megtakarítás a gyerekcuccokra, szülésre, stb.
Nem arról szól a kérdés, hogy kinéztem volna őt magamnak, objektíven kérdezem. Szerintetek ilyen helyzetben hogyan várhatná el egy nőtől, hogy komoly kapcsolatot kezdjen vele? Rá lehetne valahogy vezetni, hogy kezdjen el spórolni? Vagy szerintetek ez így normális?
Én is adok haza a szüleimnek, de nem minden pénzem. Anyukám így is alig fogadja el, mindig mondja, hogy tegyem inkább félre építsem az életem, neki van annyi, amennyi szükséges. De én nem akarom, hogy abból a szar nyugdíjból éljen, szóval 50-80 körül szoktam neki utalni.
Én egy ilyen helyzetben a szülőket nem értem. Nálunk a családban nem divat tartani a markunkat és ölbetett kézzel nézni, hogy valaki egyben tartja a szar életünket helyettünk felnőtt létünkre.
Ha lenne gyerekem, akkor neki akarnék jót, nem pedig kudarcot vallani totálisan a szülőségben azzal, hogy a gyerekemet arany tojást tojó tyúkként kezelem. És hiába mondod, hogy a szüleik nem kérik, mégis ha valahogy odajut a pénz, nem igazán ellenkeznek. Hidd el, anyukámról tudom, ha valakinek tényleg nem kell a pénz, amit adnak, akkor vissza tudja utasítani mindenáron.
Szerintem is gázos a csávó.
Kérdezd meg, mégis hogy képzeli el a családalapitast...
"elvégre a gyerekhez kellene minimum egy saját lakás, és 1-2 millió megtakarítás a gyerekcuccokra, szülésre, stb"
Tudtommal a gyerek két emberé, szóval te is simán megtakaríthatsz ennyit, ha annyira akarsz gyereket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!