Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez a szemetekben mennyire lenne hátrány?
Pár éve kerültem fel a fővárosba, abszolút a nulláról kellett elkezdenem az itteni életemet. Szerencsére jól alakult a sorsom, a munkám szeretem, a fizetésemből kényelmesen megélek, jut szórakozásra, nyaralásra, kultúrára, még félre is tudok tenni minden hónapban kb. minimálbérnek megfelelő összeget. Viszont saját lakásom nincs (jelenleg egy egyszobásat bérelek), és nem is valószínű, hogy belátható időn belül saját tulajdonú otthonom legyen. (Mai piaci viszonyok között még az önerő összeszedése is jópár év.)
Mennyire hátrány a szemetekben ez azokhoz képest, akik örökölnek vagy szülői segítséggel már fiatalon kapnak egy saját lakást?
Érdemes azért keresgélni. Forint alapú hitelt nem feltétlen lehet rossz, főleg hogy fix összegű. A forint meg inflálódik el a pistába. Érdemes nézni az ingatlanpiacot. Mi is fogunk már ki olyan lakást, ami dupla annyit ért volna, amennyiért vettük, de egy idős bácsi adta el.
Nincs azzal baj, hogy bérelsz, de így más zsebébe nyomod a zsét, és végül sosem lesz tied a lakás. Érdemes szemfülesnek lenni, és egy olcsón vett lakás (főleg mostani válsághelyzetben) jó befektetés is lehet.
Rengetegen kezdik igy, aot szerintem te meg jo helyzetben is vagy ha ennyit felre tudsz tenni.
Sokaknak meg csak ilyenre sem tellik hanem 2-3 an berelnek lakast ugyh emiatt ne aggodj szerintem mar az jo ha vki onalloan igy ellatja magat, “van lakasa”, es felre is tud tenni.
Semennyire. Kb randizni sem tudnék, ha csak olyan kéne akinek a szülők lakást vettek. Azok a szerencsés kevesek.
Jól megélsz, tudsz félrerakni, egyedül élsz, ha csak az anyagiakat nézzük ez teljesen ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!