Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van hogy a nem diplomások bosszút akarnak állni az összes diplomáson a társkeresésben is?
Itt is sok olyan téma volt már, hogy pl diplomátlan fiú fogadkozott hogy majd jól megszivat diplomás lányt, csak azért mert diplomája van. Vagy az életben tapasztalni mikor szakik direkt elrontanak valamit a diplomásnál.
Fordítva ilyen nincsen, hogy a diplomás direkt kicseszne valakivel akinek nincsen diplomája, ők egyformán végzik a munkájukat mindenkivel, max egyesek a pénz szerint válogatnak. De pénz szerint is a nem diplomás jár jól, mivel kevés az olyan diploma amivel jobban lehet keresni mint egyes szakmákkal. Ilyenkor ezek a "bosszúállók" nem érzik hogy emberileg nagyon gáz amit csinálnak? Pl nem diplomás szülők csesztetik a menyüket mert merészelt diplomát szerezni, míg a fiukat erről lebeszélték anno. Stb.
Nem gondoltam hogy csak a szakmunkások büfészakozzák hanem eleve minek.
Igen, tény és való hogy nem egy orvosis szint. De nem is kell hogy az legyen. Sőt, probléma is lenne ha ugyanolyan szinten kéne tanulni, elvégre egy orvoson emberek élete múlhat! Vagy egy mérnökön is ha pl épületeket tervez, hogy ne dőljön össze.
És igen, sok olyan egyetemista van aki anno csak választott valamit ami hallomásra tetszett és azóta lébecol. De azért én a nagy többségen azt látom, hogy érdekli a mit tanul (a környezetemben).
Kérdező azt mondod hogy lefokoznád a marketinget (vannak marketinges szakmás képzések). Én amúgy nem vagyok marketinges, különösebben nem is érdekel, de ezzel nem feltétlen értek egyet. Egy marketinges is ugyanúgy tanul pénzügyet, matekot, stb maximum nem olyan magas szinten. Ahogy látom, igyekeznek (legalábbis nálunk) a felsőoktatásban egy átfogóbb képet adni a gazdaságról, a működéséről és hiába hangzik komolytalannak a "marketing" szó, ott is ugyanúgy kell pl statisztikát tanulni (ami nem annyira bagatell azért). A szakoknak meg kell adni valami hangzatos nevet, hogy bevonzzák a diákokat (valahol ez is marketing) de az eleje közel sem olyan "izgi".
Amúgy meg egyszerűen le kéne arról szokni az embereknek hogy foglalkozás alapján minősítsék egymást. Ahogy egy kőművest sem kéne lenézni a foglalkozása miatt, úgy egy orvost sem kell feltétlen az egekig magasztalni, mert az intelligencia, érzelmi intelligencia, az nem diploma kérdése. Elég sok sajnos a bunkó orvos pl, nyilván nem akarok általánosítani, de párszor belefutottam már olyanba aki kioktató volt és borzasztó sznob és lenézett mindenkit. Sajnos nem mindenkire igaz a csodálatos hős megmentő doktor néni/doktor bácsi kép.
Mint ahogy nem minden szakmunkás proli vagy műveletlen és bunkó. Egyszerűen csak hülyeség embereket a foglalkozásuk lapján megítélni emberileg. Nyilván párválasztásnál, mindenkinek a maga joga eldönteni hogy kivel akar összejönni csak elszomorító ez a negatív hozzáállás ahhoz ha valaki "munkás".
Aha ez is tök fontos utolsó
Még valak írta ezt:
"ez a negatív hozzáállás ahhoz ha valaki "munkás"."
Szóval én ezt fordítva tapasztalom. A negatív hozzáállást ahhoz ha valaki diplomás. Én ezt tapasztalom, és ahol többségben vannak a munkások, ott ezzel barmi nagyot lehet szívni. (Akár család akár lakóhely akármilyen közösség) Pedig az adott diplomások éppen k.ra nem nézik le a munkást, sőt, de egyszerűen képtelenség annyiszor felmagasztalni, magázni, hajbókolni, és jópofizni velük mint amennyiszer ezt igénylik, a diplomástól kb 10-szer annyi jópofizást várnak el mint a kollégájuktól, hogy helyreálljon a lelki nyugalmuk, és ez egyszerűen nem megy mindig, mindenkinek, időbe se fér bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!