Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi lenne a helyes döntés az én helyzetemben?(részletek lent)
Sziasztok!
30 éves férfi vagyok és még szüleimmel élek de szüleim egész egyszerűen teljesen korlátoznak ha társkeresésről van szó, ilyen kijelentésekkel hogy "fiam nyugodtan itt lakhatsz, nem kell fizetned semmit, de ide egy lányt se hozhatsz, idegeneket nem viselünk el a házunkban" . Szóval nem lehet privátszférám, és ez egyfajta tüske bennem ami úgy érzem hogy abszolút kihat lelki állapotomra,önbizalmamra és nem tudok ellazulni, nyugodtan ismerkedni.
Persze pozitiv oldala is van a dolognak, hogy havonta 140 ezer FT-ot így eltudok tenni és ha még kibirok így 5-8 évet akkor lehet teljesen tehermentes ingatlanom,jó helyen.
Az albérlet azért nem vonzó opció, mert akkor mondjuk akkor 40 ezer FT-nál többet nem tudnék eltenni havonta, akkor mikor is lenne saját ingatlanom? Soha.
De másrészről meg aggódom hogy a maradék fiatal éveim fontosabb lennének, mint az hogy tudjak egy tehermentes ingatlant felmutatni.
Ez egy dilema számomra lépjek ki ebből a helyzetből vállalva az anyagi terheket és kényelmetlenséget, vagy várjak 30-as éveim feléig végéig hogy tehermentes ingatlanom legyen, és utána álljak neki párkeresésnek, vagy 3. lehetőség hogy most kevesebbet spórolok és elkezdek aktivan ismerkedni inkább hobbikat kialakítani élni stb és ha úgy alakulna egy lánnyal/nővel össze költöznénk.
Tényleg nem tudom, mi lenne a helyes döntés, ezen mostanában sokat örlödök. Az eszem azt mondja várjak a lényeg hogy jól járjak anyagilag, de másrészről aggódok hogy ez így nem lesz jó és később már 40hez közel sokkal nehezebb lesz lányt találni, főleg tapasztalat nélkül úgyhogy semmit se éltem.
5ös vagyok! "Tapasztalat nélkűl"...itt olvastam ,hogy a legtöbb 30+os nő nem akar "tanítónéni "lenni. Igazából mit vár el valaki egy kapcsolattól,azt kapcsolatok alatt tapasztalja meg. Minden kapcsolat csiszol,fejleszt a partnereken. Röviden a számodra ideális korosztály egyre tapasztaltabb és egyre több tapasztalatot vár el.
Nem szeretnél elvált nőt vagy anyukát. Bár kitolódik a gyerek vállalás,de azért simább ügy 35 alatt első gyerek egy nőnek.
Arról nem is beszélve,hogy a gyereked ballagásán nagyapjának néznek.
Vigyázat, a válaszom nyomokban saját tapasztalatot tartalmaz.
Na szóval én 23 évesen vagyok hasonló helyzetben, mint te, csak kollégiummal. BA eleje óta (most vagyok végzős MA-n) kollégiumban éltem, de nem azért, mert ott voltam boldog, hanem mert ezt tudtuk megengedni. Később azért maradtam, mert így tudtam jobban spórolni, ami tök jól be is vált, de nem voltam mellette boldog, fokozatosan elkezdtem azt érezni, hogy nagyon lekorlátoz, ráment az önbizalmam, életkedvem, egyéb tevékenységeim, szóval hasonló, mint amit te is írsz. Ha vége a karanténnak, fogok elköltözni saját albérletbe, és még így is, hogy még csak kilátásban van, sokkal felszabadultabb vagyok, mert végre önálló életet fogok élni, amibe nem szólhat bele senki, és még ha drágább is, hajlandó vagyok ennyit fizetni érte (pedig alapvetően egy sóher paraszt vagyok).
Ezt azért írom csak így le, mert te is írod, hogy emiatt a helyzet miatt nincs önbizalmad, nem tudsz lazítani, rossz a lelkiállapotod. Ez az ismerkedésre is ki fog hatni, mert gyakorlatilag az emberek nem a legjobb, hanem a legrosszabb verzióddal találkoznak, és ha süt rólad, hogy te sem vagy elégedett a saját életeddel, hát, nem biztos, hogy úgy érzik, hogy abba az életbe szívesen becsatlakoznának.
Úgyhogy én a következőt csinálnám: elköltöznék albérletbe. Lehet, hogy kevesebbet spórolsz, de legalább önálló vagy, jut idő magadra, a hobbidra, jobban leszel lelkileg. Ez azoknak is imponálni fog, akikkel ismerkedsz. Aztán ha eljutsz valakivel, addig, hogy összeköltöztök, akkor máris többet lehet félretenni, plusz ha korodbelivel jössz össze, már lehet, hogy neki is van megtakarítása, gondolkozik ingatlanban, esetleg van is neki, úgyhogy tudtok együtt tervezni. Win-win.
Sok szerencsét! :)
Látom, más f...ával mindenki nagyon könnyen veri a csalánt.
Először is ismerni kéne a családi hátteredet jobban.
1. Hol, mekkora ingatlanban laktok?
2. Testvér, jelzálog, stb? Te fogod örökölni?
Úgy azért teljesen más "legyél férfi"-t játszani, hogy legkésőbb 60-70 éves korodra megöröklöd és nem leszel csöves, minthogy mindent elengedsz és a halálos ágyadon azon gondolkodsz, hogy talán nem kellett volna azért a néhány punciért a 20 év alatt 3 budapesti ingatlan árát kifizetni a főbérlőknek. Mert azért hiába, hogy voltak frankó házibulik meg minden, de azért mégse a sajátodba laktál, gyakran pampogtak, hogy repülsz, mert hangosan hallgatod a zenét meg sokszor a főnöködnek is be kellett csicskulni, neked kuncsorognod plusz melóért, túlórákért, hogy ki tudd fizetni a havi lakbért... Ez csak akkor mókás, ha egy 1,5 órás amerikai filmben látod, nem akkor, ha te éled át.
Nőtől (és úgy egyébként másik embertől) meg sose tedd függővé az életed. Neked remélem nem kell magyaráznom, hogy a szüleiddel is megégetted magad. Az ilyen romantikus "együtt közösen könnyebb" emberek vagy még sose láttak nőt élőben, vagy valami faluból kommentelgetnek, de nagyvárosi nőt te olyat nem találsz - ha van vagy valami hűde jó pasi - aki majd veled közösen beletesz mindent a közös kalapba. Ez az alapelképzelés, az alapkoncepció, aztán jön a babaprojekt vagy jön a munkanélküliség, mert elviselhetetlen a főnök, aztán ő rangon aluli munkát nem vállal, végül azon kapod magad, hogy a nagy közös kalapba mindig csak te pakolod bele a pénzt.
1, Falu,400m2,értéktelen környék(Észak-Kelet)
2, Nincs rajta jelzálog, hárman vagyunk testvérek. Van szüleimnek néhány lakása Budapesten(csak befektetéseknek), amelyeket netto 200 felett adnak ki havonta. Adtak most kevesebb válságban, így pontos.
Tudni kell hogy mérgező szülöknek lehet mondani őket, extrém skót ember apám és anyám, lakást csak ugyanúgy pénzért adnák nekünk ki havonta....
Hajthatatlanok, 2 húgom az egyik idős férfinak a szeretője annak házába költözött, a másik pedig pasijának szüleihez költözött... Szóval itt nincs kikkel beszélni. Számításaim szerint, örökségem olyan 50 millió forint lesz de ha ilyen ütemben szedik meg magukat simán lehet duplája is. A probléma az hogy erre nem lehet építeni, mert családtagok nagyrésze hosszú életű, nagyszüleim csak 80 évesen vonultak öregotthonba és osztották szét örökségüket, amit anyám és apám zsebre tett...
Dédszüleim is közel 100 hoz haltak meg, szüleink egy forinttal sem hajlandóak egyiküknek sem segíteni 'majd ha meghaltunk' . Szóval statisztikai alapon nézve, 65-70 éves leszek mire örökölhetek valamit.
Teljes mértékben egyetértek veled utolsó, soha senkitől többet nem akarok függeni, igyekszem ebből is kikerülni lehetőségeimhez mérten.
Az a stílus meg különösen felháborító volt néhány válaszolótól, hogy 40 évesen már csak 35-40 éves nő juthat, zabigyerekkel, meg lelkileg összeomlott elvált. Álljon meg a menet lesz egy tehermentes ingatlanom, teljesen függetlenként, nem egy elvált férfi leszek kölyökökkel hanem teljesen független, szerintem ez nagyon is jó alkupozició lesz. Főleg figyelembe véve a tényt hogy körülöttem is sok elvált férfinak (40+) van fiatal nője 30 alatti nője, azok a férfiak pedig többszörösen elváltak, több nőtől több gyerekkel, hol is vannak hozzám képest?..
Nevetséges érvelés volt hogy jaj , neked csak zabigyerekes nő lehet, és azért tegyem össze a kezem.
Mi a végzettséged, mit dolgozol?
Abban sajnos igazuk van, hogy manapság már saját lakással maximum 25 körül/alatt tudsz aratni, fölötte már alapnak, semlegesnek veszik a nők, 35-40 körül meg már azt tekintik szánalmasnak, ha még az sincs.
Bár Észak-Keleten más lehet most is a helyzet (én is onnan jöttem, de menekültem és vissza se néztem), de normálisabb országrészeken sajnos az önálló lak(hat)ás alap. A nőt legtöbbször nem az érdekli, hogy milyen jogcímen laksz, hanem az, hogy
- komfortos legyen a kecó (nem közmű terén, hanem úgy egyébként, normális berendezés, nem szocreál feeling)
- lehessen bármit csinálni benne, tehát ne kelljen se lakótársakat, se szülőket kerülgetni, ne halkan kelljen hallgatni a zenét.
- Illetve ha nem aranyásóval jössz össze, akkor leginkább az anyós meg a lánytestvérek fognak jobban rámenni a vagyoni helyzetedre.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!