Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Fiúk, ezt mikor kéne közölnöm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fiúk, ezt mikor kéne közölnöm ismerkedés során?

Figyelt kérdés

Asperger szindrómás vagyok. Apukám is az, papírja is van róla és tavaly úgy döntöttem én is kivizsgáltatom magam, mert örökletes lehet. Idén került rá sor, most lett meg az eredmény és a gyanúm beigazolódott, én is az vagyok. Nem tudom ezt mikor közöljem, nem akarom hogy azt higgye eltitkolom, de az elején se akarom, hogy Szia, Mari vagyok, asperger szindrómás... Az ismerkedés melyik fázisában a legideálisabb ezt közölni? Befolyásolná ez bármennyire is a további ismerkedést?

L/24

2020. máj. 11. 21:36
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia Mari, én is valószínűleg!

Egyébként szerintem, ha az első pár randi egyikén elmondod az teljesen tökéletes.

2020. máj. 11. 21:41
 2/14 anonim ***** válasza:
41%

Tök mindegy, nőként akkor sincs baj, ha rögtön ezzel nyitsz, a férfiakat nem igazán érdekli.

Ellenben fordítva...

2020. máj. 11. 21:42
 3/14 anonim ***** válasza:
24%

Szerintem semmiféle hatása nincs ez a párkapcsolatra. Gondolom érzelem kifejezések mennek, szeretni, ragaszkodni tudsz, ezeket ki is mutatni stb. Miért kéne már rögtön meg eleve a másiknak ezt elmondani? Ha kellemetlen beszélni róla, felejtsd kint a papírt az asztalon.

Egyébként manapság mindenkire ráhúzzák, hogy depresszív alkat, Aspergeres, figyelemzavaros stb. miközben mi a bizonyíték arra, hogy egyetlen szakember 100%-ra tudja a tutit?!

2020. máj. 11. 21:45
 4/14 anonim ***** válasza:
92%
Nem tudom, valószínűleg nálam is ez a "betegség" is szerepet játszhat, mindig nehezen ment a kapcsolatteremtés, az ismerkedés, sokat szorongtam, és nekem az egyik fő gondom pl. ismerkedésnél, randinál az, hogy nem tudom értelmezni a másik ember viselkedését, nem tudom, hogy meddig lehet elmenni. Ja és sosem voltak igazi barátaim, haverok sem nagyon. Szerintem semmiképpen sem az elején mondd el, hogy mi a helyzet. Ha azt látják, hogy egyébként "normális" életet élsz, és fel sem tűnik az, hogy aspergeres vagy (mert próbálsz nyitni mások felé, elboldogulsz az élet mindenféle ügyeivel), nem vagy "energiavámpír", aki folyamatosan önmagát sajnáltatja, akkor könnyebben el fogják fogadni. (Más kérdés, hogy ki mennyire van tisztában ezekkel a "betegségekkel".) Úgy gondolom, sokan azért nem tudnak mit kezdeni ezekkel a "betegségekkel", mert egyrészt él bennük valamiféle tévképzet (kb. a pszichopata gyilkosokkal állítanak egy sorba), másrészt ha már a legelején elmondod, hogy aspergeres vagy, akkor prekoncepciókkal fognak élni, holott lehet, hogy teljesen jól elboldogulsz a világban. Szóval szerintem ha előbb azt látják meg, hogy nem vagy "problémás" ember, hogy együtt lehet veled dolgozni, élni, akkor feltehetően könnyebben el fogják tudni fogadni az Aspergert is. De ha már az elején közlöd, hogy mi a helyzet, akkor sokan valószínűleg azt fogják gondolni, hogy "ó, hát akkor biztosan állandóan az önsajnáltatását kell hallgatnom, én aztán nem fogok folyamatosan pátyolgatni senkit".
2020. máj. 11. 22:30
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Ne ezzel indíts de azért ne is hónapok után tudja meg az illető.
2020. máj. 11. 22:31
 6/14 anonim ***** válasza:
86%
Hát azért az látszik, hogy nem csak simán szorongós vagy introvertált vagy. Szóval annyira nem összetéveszthetetlen dolog. Ezért akinek így is tetszel, annak lényegtelen az infó. Ezért elég csak akkor elmondanod, amikor már belédszeretett.
2020. máj. 11. 22:32
 7/14 anonim ***** válasza:
Az elejen szerinem, ha masodik randiig eljutsz valakivel igy, akkor annak ugy is mind1 lesz, az elso randin talan tulzas.
2020. máj. 11. 23:01
 8/14 anonim ***** válasza:
34%

Szerintem nem kell ennek túl nagy feneket keríteni. Ez csak egy papír, nem változott semmi általa, ugyanolyan vagy, mint előtte.

Nekem ez olyan, mintha arról akarnál nagy vallomást tenni, hogy egyébként kontaklencsét viselsz.

2020. máj. 11. 23:13
 9/14 Ramos ökle ***** válasza:
100%

Azért egy aspergert nem olyan könnyű diagnosztizálni, mint ahogy sokan teszik. Az orvosok is elég nehezen állapítják meg, illetve némelyik túl könnyen. Szóval nem könnyű.

Akinek papírja van róla, az nem biztos, h tényleg az, akinek meg nincs, az nem biztos, h nem az.

Amúgy szerintem a többség azt sem tudja, mi ez, és amúgy is elég változatos tud lenni, nem mindegy, h enyhébb eset vagy, esetleg komolyabb.

Amúgy ha már komolyabb témáról van szó valakivel, akkor mondd.

2020. máj. 12. 00:01
 10/14 anonim ***** válasza:
Persze annal jobb, minel enyhebb. Ugyanakkor inditaskent meg nem mondanam el, de esetleg szamtalan jelet mutatod, es lathatja, mire szamithat. Ha ez nem riasztja el eleve, akkor mondanam el, meg persze azt is, pontosan mivel jar nalad.
2020. máj. 12. 00:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!