Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tapasztalataitok szerint mennyire jelenthet gondot 10év korkülönbség?
Több mint egy hónapja megismertem egy srácot, ránézésre nagyon is korombeli volt, és nem jött fel a téma, természetesnek vettem, hogy annyi... Szépen lassan azonban a mindennapos több órás beszélgetések alatt körvonalazódott, hogy idősebb, és ma kiderült, hogy az általam 22-3-nak hitt "srác" 31.
Nagyon kedvelem, rengeteg dologban egyezünk,de nem tudom, hogy kapcsolat ill. jövő szempontjából ennek a különbségnek mik lehetnek a buktatója?
Ha jó az összhang,nincs veszekedés,vannak érzéseitek egymás iránt akkor ez a 10 év nem számít,egy dolgot nagyon jegyezz meg ami szerintem nagyon fontos, egy kapcsolatban mindent meg kell tudni beszélni ha nem így lesz akkor később jönnek a veszekedés stb..
Sok sikert.
Ha a saját kapcsolatomat nézem akkor leginkább semennyire. Mi ugyan ennyi idősek voltunk majdnem amikor összejöttünk. Nyilván attól függ, hogy te mennyire vagy érett meg az adott életszakasztól.
Mondjuk egy 16 éves gimnazista nem fogja tudni megérteni vagy átérezni egy 26 éves önálló, dolgozó ember problémáit meg gondolkodását és oda-vissza. De két önálló, felnőtt, dolgozó ember között a 10 év semmi.
Én utoló éves egyetemista voltam de mellette már dolgoztam, készültem az önállósodásra, hogy amint vége a sulinak elhúzok otthonról. Jó, a koromnál is mindig érettebb voltam, ezt a felelőtlen, lusta, csak a bulinak élünk időszakomat én letudtam kb 2 év alatt amíg sokan még 25 évesen is ott tartanak. Így nálunk nem okozott sosem gondot a korkülönbség, a mentalitás meg az életszakasz mindig egyezett. Gyereket egyikőnk se akart szóval ebből sem volt probléma.
Nagyjából 11 éve vagyunk együtt, eddig nem volt semmilyen tényleg komoly problémánk. Könnyebben megy mint bármilyen kapcsolatom előtte. Ha úgy érzed egy hullámhosszon vagytok, egyeztek a fontos dolgokban akkor ne ijesszen meg a korkülönbség. Be voltunk szarva mi is, nem mondom hogy nem. De működik, és sokaknál működik, én több ilyen párt is ismerek.
A buktatója az lehet, hogy nem vesz komolyan, csak kis fruskának tart, úgy ahogy az ilyen korú fickók gondolnak a fiatal lányokról.
Csak szórakozni akarnak egy kicsit, itt is leírják, nem én találtam ki. Lehet, h pont ő nem ilyen de akad köztük sok aki az előbbit erősíti.
A nagyszüleim között 10 év korkülönbség volt. Akkor házasodtak össze 1954-ben amikor papa 30, mama 20 éves volt. Jól megvoltak együtt 46 évig, papa haláláig.
A szüleim között 8 év korkülönbség van. Akkor házasodtak össze 1989-ben amikor apa 31, anya 23 volt. Ők is köszönik, jól megvannak azóta.
------
Én még csak 26 vagyok, de én is el tudok képzelni majd később családalapításhoz egy 5-10 év korkülönbséget simán, majd 30-35 évesen egy 25 körüli nővel.
25 vagyok a férjem 13 évvel idősebb.
Van 2 gyerekünk is. Több mint 6 éve jöttünk össze
Annyira hogy míg te egy érett szép nő vagy ,addigra ő már egy fonnyadt tengeri uborka.
Én biztos nem kezdenék olyan nővel aki max 4-5 évnél fiatalabb.
A közös témáról meg ne is beszéljünk.
F/43
Végül úgy voltam vele, hogy egy próbát megér a dolog, de vakvágányra siklott, nem tudom hogy a korkülönbség volt az oka, vagy huszonévesen is ilyen volt.
Kiakadt mindenen, "hisztizett", amit csináltam volna, zavarta, hogy havonta találkozom a barátaimmal, csinálunk programokat,( fiúk lányok vegyesen), hogy elmegyek a családomhoz 2 hétre és nem megbeszélem hogy neki ez megfelel e, hanem csak szólok róla, mert egy kapcsolatba ezek nem férnek bele.
Szóval még egy strigula a korkülönbség ellen ennyi idősen, teljesen más életszakaszban vagyunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!