Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Van itt még 40 körüli, egyedül...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van itt még 40 körüli, egyedülálló, gyermektelen nő? Ha igen, hogyan viselitek ezt a helyzetet és mit tesztek annak érdekében, hogy mindez megváltozzon?

Figyelt kérdés
Sziasztok. Most sajnos nagyon elgyengültem és szeretnélek titeket megkérdezni a fentiekről. Mert már nem látom a kiutat. Nagyon szerettem volna találni egy olyan férfit, aki valóban szeret és gyermeket is szerettem volna, de most már… úgy érzem, késő. Hatalmas csalódások voltak csupán. Úgy érzem, elvesztettem a hitemet. Hogyan viselitek ezt a roppant nehéz, magányos és fájdalmas helyzetet és mit tesztek annak érdekében, hogy kikerüljetek belőle? Nagyon köszönöm előre is!

2019. nov. 23. 21:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%

1. érdemes megvizsgálni, hogy a hatalmas csalódásokat mi okozta. Pl. rossz választás? Irracionális elvárások a pasassal szemben? Valamelyik fél érzelmi éretlensége, képtelensége az elköteleződésre? V a kapkodás, siettetése a dolgok természetes alakulásának? Sok-sok önismeretfejlesztő szakirodalom van a tárgykörben. És -tapasztalataim szerint- nincs teljesen veszett ügy.

2. Biológiailag nem késő, nyugi, az orvosi szakirodalom szerint is van ca. 5 éved, kedves Kérdező.

3. Ha hited nincs a dologban, akkor -valószínűsítem-

az önértékelésed sem áll szilárd lábakon. Beletrafáltam? A jó hír, hogy a hit némi önmagadon végzett munkával visszaszerezhető.

+1. Az ember nem a statisztikával házasodik össze, hanem húsból, vérből és szeretetből álló személlyel. Túl sok, tök valószínűtlen dolog történt már az életemben ahhoz, hogy a statisztikát magamra nézve kötelezőnek érezzem.

"s mit tesztek annak érdekében, hogy kikerüljetek belőle?" Na, végre a proaktív része a kérdésnek!

0. nem rögzítem ezt a számomra nehéz helyzetet: ráébredek, hogy tudok változni, és felül tudok emelkedni a múltamon.

1. készülök arra, hogy beléphessen az életembe az illető. Pl. husi van a hasin? Eljárok sportolni. Nincs megfelelő társaságom? Eljárok olyan közösségi eseményekre, amik javítják az esélyeim. Besavanyodtam a magányba? Új frizura, néhány új ruha, és a mosolygás sokat segít.

2. igyekszem "vonzani" őt. Pozitív jeleket küldök. Nem engedem meg magamnak, hogy a fájdalom maga alá temessen. Visszaépítem a hitem. Figyelem magam, h fennmaradjon a vonzó viselkedésem, mert tudom, minden nap új esélyem van.

3. Negatív ill. ambivalens kötődési mintáimat felülírom akár szakember segítségével is. Megfelelő önsegítő könyveket olvasok a tárgykörben.

Remélem, segítettem! Sok sikert kívánok neked, kedves Kérdező.

2019. nov. 24. 06:48
 12/18 anonim ***** válasza:
87%

Jelen. Én szerintem elég jól viselném magát az egyedülállóságot, ha a társadalom nem tartaná ezt hibának, alacsonyrendűnek... és nem érzékeltetnék, hogy férfi és gyerek nélkül senki vagyok. Ezért is választ rosszul sok nő, belekapaszkodik valamelyik jelöltbe: jó lesz férjnek, csak nehogy egyedül maradjon. Aztán válás a vége persze, vagy egy érdekkapcsolat. 

Gyerek nem hiányzik, régen azt mondtam, lenne x gyerekem, de nem gondoltam bele, csak társadalmi nyomásra mondtam, meg mert az a szokás, később rájöttem, hogy nem, nekem nem kellene, így a jó. Akinek kell, neveljen nyugodtan. (Ha akkoriban találkoztam volna a megfelelő férfival, most bűntudatos anya lennék. Nem merném mondani, hogy jobb lett volna gyerek nélkül, nem sok ilyen anya vallja be, de ennek a gyerek vagy a férfi inná a levét.) Hogy nincs egy férfi az életemben, persze, van, hogy hiányzik valaki, viszont ha körülnézek, milyenek a párkapcsolatok, azt gondolom, egyedül elég jó, szabad vagyok.

Rengeteg előnye van az egyedüllétnek, biztos tudsz egy csomót mondani! Én ha ezeket végiggondolom, rájövök, milyen jó helyzetben vagyok.

2019. nov. 24. 09:35
 13/18 anonim ***** válasza:
28%
Olyan mitha ugyanaz írta volna a kérdést, aki a 11-es választ. Teljesen ugyanaz a stílus. Annyira szépirodalmi szöveg. Pl "csupán". Nem kamu véletlenül a kérdés? Nincs is itt a kérdező.
2019. nov. 24. 11:40
 14/18 A kérdező kommentje:

Kedves 11. Válaszoló! Köszönöm szépen! Értékes, tartalmas dolgokat írsz, jól átlátod a helyzetet.

Egy dolog: „Nincs megfelelő társaságom? Eljárok olyan közösségi eseményekre, amik javítják az esélyeim.” – Jártam egy nyelvtanfolyamra: 6-ból 6 nő volt. Aztán jártam egy másikra: ugyanez volt az arány. Táncesetre szerettem volna menni…nem indult, mert annyira sok nő jelentkezett és olyan kevés férfi. Ha kirándulni, vagy futni megyek, ott férfiakkal is összefutok…Házas férfiakkal. Komolyan kérdezem, hogy hol vannak a férfiak? Normális ÉS szabad férfit az én koromban már nem ismerek.

Ha az utcán keresem a férfiak tekintetét, azt tapasztalom, hogy leginkább mindenki csak maga elé néz és megy, mint a tank.

Nem megfelelő kötődési minták felülírása szakember segítségével: igen, épp most kezdtem egy terápiát…, ami állítólag évekig is tarthat.

Szépnek, kedvesnek mondanak, de valahogy mégsem jön össze.

Köszönöm a gondolataidat!

2019. nov. 24. 20:01
 15/18 A kérdező kommentje:
Kedves 4. Válaszoló! Drukkolok Neked is! <3 Nagyon köszönöm mindenki válaszát!
2019. nov. 24. 20:03
 16/18 anonim ***** válasza:
87%
Nem kell feladni, de érdemes megnézni, hogy tudsz-e tenni az ügy érdekében. Egy kis sport a testnek, léleknek is jót tesz. Ismerkedésre is alkalmas lehet, és közben vonzóbb leszel, nő az önbizalmad. Nekem is van 40-es munkatársnőm, aki elkelt, de azt hozzá kell tenni, hogy sokat tett érte. Lefogyott, elkezdett csinosan öltözni, és nyitottabban kezdett gondolkodni.
2019. dec. 3. 20:01
 17/18 anonim ***** válasza:
14%
Na most akkor van sol valas vagy nincs? Ha kiteszel ide egy kerdest h sok valast latsz, akkor ir vagy 10 huszon harmincas no h o sosem fog elvalni es imadja a ferje, meg alig tud olyat aki elvalt volna. Mindenkinek hiper szuper a kapcsolata. Aztan ha idejovok a 40 es topikba, akkor mast tapasztalok...
2019. dec. 4. 12:27
 18/18 anonim ***** válasza:
13%
Én ismerek ilyen nőket. Sex és New York generáció. Tartom azt hogy egy nőnek akkora előnye van párkeresés téren hogy a sikertelenségét önhiba nem tudja kimagyarázni.
2019. dec. 17. 09:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!