Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha a nők és férfiak már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a nők és férfiak már egyenlően keresnek, miért gondolják a nők, hogy nekik mind náluk gazdagabb pasas fog jutni?

Figyelt kérdés
Már nem az van, mint a XIX. században, hogy a férfiaké volt minden vagyon. Manapság, egyenlő keresetek mellett egyszerűen nincs annyi gazdagabb férfi, hogy minden nő nála jóval pénzesebb pasival jöjjön össze. Ennek ellenére sok nőnek alapelvárás, hogy a férfi legyen anyagilag jobban eleresztve, mint a nő.
2019. nov. 2. 19:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
56%

Ugyanazért a munkáért ugyanannyit, de ha nem ugyanazt/ugyanúgy csinálják, akkor nem ugyanannyit keresnek.

Nem bonyolult.

2019. nov. 2. 20:42
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Mivel a legtöbb cégnél nincs fizetési ajánlat, hanem neked kell kiharcolni a béredet, sokszor ugyanabban az állásban sem keresnek ugyanúgy. Sőt, felelősebb posztra sokszor férfit alkalmaznak akkor is, ha van rátermettebb nő, mert ugye a nő szülni fog vagy már gyereke van stb.

Ez nem mindig van így, de van erre is példa. A nők még mindig alul értékelik saját magukat, mert félnek, hogy nem kapják meg a munkát. Volt multis férfi kolléga aki megnézte a barátnőm (kolléganője) fizetési papírját és csak annyit mondott neki, hogy a következő helyen kérjen rendes fizut, ne értékelje alul magát.

Ja, arról meg már ne is beszéljünk, hogy a nők által dominált szakmákat nem fizetik meg olyan jól, mint a férfiak által dominált szakmákat. És ez baj. Több férfi tanár lenne, ha nem lennének a tanárok még mindig alul fizetve. És szerintem az oktatásban sokkal több férfi tanárra lenne szükség.

Kérdező, a nők többsége nem az anyagiak alapján választ párt, tudom, hogy ez meglepő számodra. De mivel a férfiak még mindig jobban keresnek, akkor is ha szakmunkások és akkor is ha diplomások, ezért a legtöbb nő olyan férfit talál, aki jobban keres nála. Vagy legalább ugyanúgy.

2019. nov. 2. 23:08
 13/20 A kérdező kommentje:
Utsó, a nők nagyrészt azért keresnek kevesebbet átlagban, mert sokan csak részmunkaidőt választanak, vagy rosszabbul fizetett, lötyögős munkánkat (pl. a butikban ácsorogni és telefont nyomkodni). És miért? Mert hát úgyis majd jön a pasi, aki akkor férfi, ha többet keres, és segít a nőnek...
2019. nov. 3. 09:33
 14/20 anonim ***** válasza:
48%

Sőt, felelősebb posztra sokszor férfit alkalmaznak akkor is, ha van rátermettebb nő, mert ugye a nő szülni fog vagy már gyereke van stb."

Meg szep. A munkaltato nem szeretetszolgalat.A legjobbat probalja kivalasztani,a legkevesebb fizetesert cserebe. Termeszetesen annak orulne a legjobban ha jonne egy 30 ev koruli valaki 20 ev tapasztalattal,es orommel dolgozna 12 oraban minimalberert.

2019. nov. 3. 15:23
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező: én diplomás körökben mozgok, butikban ácsorgó nőket nem ismerek, részmunkaidőt meg anyák választanak.

Utolsó: nem mondtam hogy nem értem a miértjét, de ezzel meg is válaszoltunk a kérdést, miért keresnek a férfiak átlagban jobban, mint a nők. A férfi munka és a férfi alkalmazott jobban meg van becsülve, ennyi.

2019. nov. 3. 17:03
 16/20 anonim ***** válasza:
31%

Semmivel sincs jobban megbecsulve egy ferfi kukas mint egy nöi..de irhattam volna postas,rendört,vasutast is.

Ezekben a szakmakban pedig hajszalpontosan ugyanannyit keres mindket nem. Attol meg,hogy egy multinal egy nö nem tud jobb fizetest kiharcolni,az nehogy mar a ferfiak hibaja legyen.

2019. nov. 3. 17:59
 17/20 anonim ***** válasza:

Női kukás nincs. Ez 100%.

Sok munkára nőt fel se vesznek. Erre jó példa egy multi is. Minden karbantartó és gépbeállító férfi. Ugyanazzal a végzettséggel egy nő ott csak operátor lehet. Tádámm, máris kevesebbet keres.

Konkrét cégnevet is tudok írni.

2019. nov. 3. 19:20
 18/20 anonim ***** válasza:
Persze,hogy kevesebbet keres,mivel nem ugyanaz a munkakör:DDD
2019. nov. 3. 20:03
 19/20 anonim ***** válasza:
Operátornak, meg kb. bármilyen monoton munkára meg férfit nem vesznek fel.
2019. nov. 3. 20:29
 20/20 anonim ***** válasza:

"Semmivel sincs jobban megbecsulve egy ferfi kukas mint egy nöi..de irhattam volna postas,rendört,vasutast is."

Az általad említett munkakörökből példálul a rendőrökre már nem igaz amit írsz. Tűzoltó pedig nő nem is lehet. Még jó, hogy egy kukás vagy postás esetében édes mindegy a neme, ezek a munkák ugyanis nem karrier lehetőségek. A multinál meg nem csak pénz kiharcolásáról van szó, hanem arról, hogy felelős pozícióba akkor is inkább férfit választanak (az egy-két kirakat nőt leszámítva) mint olyan nőt aki esetleg szülni fog vagy gyereke van. Ez tény, ezen már túljutottunk.

Amúgy meg ki mondta, hogy ez a férfiak hibája? A társadalom így működik. Az óvónőket, tanárokat, szociális munkásokat miért nem fizetik meg rendesen és miért van az, hogy nagyítóval is alig találni férfit közöttük? Ezek diplomás munkák és legalja fizetésért mennek, még a nevetséges életpályamodell ellenére is. És ezek azok a munkák, amikben a nők ki tudnak teljesedni, mert segítő foglalkozások. A társadalom számára azonban többet ér gyakorlatilag bárki, mint azok akik a jövő nemzedékével foglakoznak. Ez mondjuk meg is látszik a társadalmon.

Én nem feministaként közelítettem meg a kérdést, hanem rávilágítottam volna, hogy egy férfi inkább elmegy buszsofőrnek és jobban keres, mint egy tanár vagy óvópedagógus. Ezért van az, hogy nem nehezebb számunkra gazdagabb férfival találkozni. Az összes mellékzöngét te költötted hozzá.

2019. nov. 4. 06:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!