Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan fejlesszem a nonverbáli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fejlesszem a nonverbális kommunikációs készségeimet, hogy a nők ne ilyennek lássanak ismerkedéskor? F31

Figyelt kérdés

Valami gyerekkorom óta nem stimmel velem, nagyon nehezen mutatom ki az érzéseimet. De szinte mindenen meglátszik, a beszédemen, a járásomon stb. Gyerekkoromban volt, hogy kigúnyoltak miatta.

Többször előfordult, hogy észrevettem, hogy tetszek egy nőnek utcán, buszmegállóban vagy valahol. Odamegyek olyankor de érzem, hogy nem jó velem beszélgetni.

A probléma nem a beszédtéma hiánya, vagy ilyesmi, hanem ahogy "előadom". Nem jutok el odáig, hogy egy nő tényleg meg akarjon ismerni, pedig akik tényleg ismernek, nem tartanak rossz embernek.

Ne értsetek félre, ez nem panaszkodás, tanácsokat kérnék.

Pontosan tisztában vagyok azzal, milyen pozitív és negatív tulajdonságaim vannak. Intelligencia, érzelmi intelligencia, kinézet, személyiségtípus stb tekintetében is tisztában vagyok magammal, úgy gondolom az előbb említett problémám a legnagyobb gyengeségem.

2019. okt. 18. 12:11
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:

"Akkor a szakemberek hazudtak nekem?"

Nem, hanem alapul véve azt, hogy velünk kapcsolatban milyen a szövegértésed, valószínűleg te teljesen mást érthettél, mint amit ő valójában mondott.

2019. okt. 18. 15:35
 22/36 A kérdező kommentje:

A kérdés nonverbális kommunikációról szólt, azon belül is főként az arckifejezések és mozgás.

Ti kezdtetek el az érzelmi intelligencián lovagolni.

2019. okt. 18. 15:35
 23/36 anonim ***** válasza:
84%

A 3. kommentben leírt kérdéseimre se voltál hajlandó válaszolni.

Mivel te írtad, hogy "nagyon nehezen mutatom ki az érzéseimet. ", ez = azzal, hogy fejletlen az érzelmi intelligenciád. Pont.

És mivel ez neked kevés van, ezért nem látszik az arcodon pl. semmi.

Boldog vagy te egyáltalán? Önfeledt és harmonikus életet élsz? Mosolyog a szemed?

2019. okt. 18. 15:40
 24/36 anonim ***** válasza:
Nekem se válaszoltál arra a kérdésemre, hogy tudod-e, hogy mi az a katarzis.
2019. okt. 18. 15:42
 25/36 A kérdező kommentje:

Tudom mi az a katarzis.

És érzéseim is vannak.

2019. okt. 18. 15:52
 26/36 anonim ***** válasza:
91%

Én meg tudom, hogy rettentő nagy problémáid vannak a mondatok értelmezésével.

Itt csak te kérdezhetsz? Ha valaki feltesz neked egy kérdést, akkor miért nem vagy hajlandó rá válaszolni?

Nem azt kérdeztem, hogy vannak-e érzéseid, az mindenkinek van, csak úgy halkan megsúgom, hanem ezt kérdeztem, idézem:

"És milyen könyveket olvastál? Miket tanultál belőlük?"

Attól, hogy tudod, hogy vannak érzéseid, még nem biztos, hogy ki is tudod őket fejezni. Pl. ha beszélgetsz valakivel, akkor érzelem dúsan fejezed ki magad? Ha megkérdezik, hogy hogy vagy, részletesen el tudod mondani, hogy pl. fáj a fejed, fáradt vagy a sok munkától, de ettől függetlenül boldog is vagy, mert vége a munkának, vár a szeretett család, őket szereted..stb.

2019. okt. 18. 16:03
 27/36 A kérdező kommentje:

Miért ne tudnám elmondani?

Amiket olvastam mind arra vonatkozott, hogyan kéne kifejezni magam. Ezt én is tudom.

Csak nem tudom megcsinálni.

2019. okt. 18. 16:05
 28/36 anonim ***** válasza:

És mennyire érted saját magadat, a saját érzéseidet, kérdező?

És mennyire tudsz árnyaltan beszélni az érzéseidről?

2019. okt. 18. 16:06
 29/36 A kérdező kommentje:
Beszélni nagyon könnyű róla, árnyaltan is. Ezzel nincs gondom.
2019. okt. 18. 16:09
 30/36 A kérdező kommentje:

Azt is értem mit miért érzek.

Azt is tudom, hogy bizonyos dolgok milyen érzéseket fognak okozni. Vagy okozhatnak.

Abba is bele tudom képzelni magam, hogy más ember a saját szituációjában mit érezhet. Empatikusnak lenni könnyű, mert nekem azokat az érzéseket nem kell kimutatnom is, elég ha csak beszélek róla. Az meg megy.

2019. okt. 18. 16:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!