Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Hogyan fejlesszem a nonverbáli...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan fejlesszem a nonverbális kommunikációs készségeimet, hogy a nők ne ilyennek lássanak ismerkedéskor? F31

Figyelt kérdés

Valami gyerekkorom óta nem stimmel velem, nagyon nehezen mutatom ki az érzéseimet. De szinte mindenen meglátszik, a beszédemen, a járásomon stb. Gyerekkoromban volt, hogy kigúnyoltak miatta.

Többször előfordult, hogy észrevettem, hogy tetszek egy nőnek utcán, buszmegállóban vagy valahol. Odamegyek olyankor de érzem, hogy nem jó velem beszélgetni.

A probléma nem a beszédtéma hiánya, vagy ilyesmi, hanem ahogy "előadom". Nem jutok el odáig, hogy egy nő tényleg meg akarjon ismerni, pedig akik tényleg ismernek, nem tartanak rossz embernek.

Ne értsetek félre, ez nem panaszkodás, tanácsokat kérnék.

Pontosan tisztában vagyok azzal, milyen pozitív és negatív tulajdonságaim vannak. Intelligencia, érzelmi intelligencia, kinézet, személyiségtípus stb tekintetében is tisztában vagyok magammal, úgy gondolom az előbb említett problémám a legnagyobb gyengeségem.

2019. okt. 18. 12:11
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
Autizmus?
2019. okt. 18. 14:27
 12/36 A kérdező kommentje:

"akkor tudnád, hogy itt nem lehet matematikailag egzakt "jelentésekben" gondolkozni."

Hol írtam matematikailag egzakt jelentésekről? Azt írtam, hogy sokak szerint hamarabb észreveszek dolgokat közeli ismerősök, mint mások (ezt ők állítják).

Jártam pszichológusnál is. Az átlagosnál jóval magasabb logikai készségem van, az átlagnál picit magasabb érzelmi intelligenciám, és átlagos memóriám.

És idéztem: "gesztusai, mimikája szegényesek". És ezeket nem én állítom, hanem szakember!

2019. okt. 18. 14:49
 13/36 A kérdező kommentje:
*ismerősön
2019. okt. 18. 14:49
 14/36 A kérdező kommentje:

"Autizmus?"

A pszichológus szerint nem vagyok autista, de vannak autisztikus vonásaim.

2019. okt. 18. 14:51
 15/36 anonim ***** válasza:
84%

"az átlagnál picit magasabb érzelmi intelligenciám"

vs.

"nagyon nehezen mutatom ki az érzéseimet. "

Akkor most ki hazudik és ki mond igazat?

Ha magas az érzelmi intelligenciád, akkor az érzéseidet is ki tudod fejezni.

Tudod, kisfiú, máshol hazudj, nagyon szánalmas vagy.

2019. okt. 18. 14:55
 16/36 anonim ***** válasza:
14:55, ott a pont. Ráadásul az átlagosnál fejlettebb logikai készsége még arra sem volt elég, hogy a fenti ellentmondásra egy elfogadható megoldást kisakkozzon.
2019. okt. 18. 14:58
 17/36 A kérdező kommentje:
Akkor a szakemberek hazudtak nekem?
2019. okt. 18. 15:01
 18/36 A kérdező kommentje:

Nem is értelek titeket.

Úgy állítjátok be, mintha az érzelmi intelligencia abból állna, hogy az embernek eröteljesek az arckifejezései :D

Igen, ez is egy része. Egy kis része. De nem ennyiből áll az érzelmi intelligencia, hogy valaki mások tudtára tudja adni mit érez... Nekem pedig ez a része megy nehezen.

2019. okt. 18. 15:05
 19/36 anonim ***** válasza:
84%

Ember, te rugózol azon a k..rva arckifejezésen. Senki nem pattog ezen.

Az érzelmi intelligencia azt jelenti, hogy ki tudod fejezni, hogy ha fáj, ha boldog vagy..stb.

Az arckifejezés pedig TESTBESZÉD! Az egy külön műfaj!

2019. okt. 18. 15:10
 20/36 A kérdező kommentje:
És mit nem értesz azon, hogy ki tudom fejezni magam, de mimika és gesztus szegényen, mert frusztrál, ha nem így teszem?
2019. okt. 18. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!