Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért sulykolja a média a mamahotel lakókról, hogy értéktelenebbek mint akit önállóak? 43/ N
A mamahotel jelenséget több tényező együtteshatása okozza.Gazdasági és kulturális okai is vannak.
Ma Magyarországon az ingatlanárak elszabadultak,amellyel párhuzamosan az albérletdíjak is folyamatosan emelkednek.Azt is figyelembe kell venni,hogy az átlag életszínvonal jelentősen nem emelkedett.A rezsi költségekre is egyre többet kell költeni.A fiatalkorúak között pedig egyre terjed nemcsak itthon,hanem az egész világon a munkanélküliség.A munkaerőpiacon hátrányos helyzetben vannak.
Ami veled történt, szerintem ne vedd magadra amit a média mond. Egyébként se, amit ott látsz, mert manipuláció.
Ők megpróbálták előadni úgy ezt a mamahoteles sztorit, hogy iszonyú magasak az ingatlan árak, az albérletet sem tudják fizetni, s 20on 30évesen is még a szülőknél élnek. Majd megkérdeztek pár embert interview alatt. Én megmondom őszintén nem tudom sajnálni ezeket az embereket, s tudod miért? A sziget, a balaton sound, a volt, stb... isten tudja hány fesztivál, s tele van fiatalokkal. A heti jegy annyiba kerül mint egy albérlet egyedül. Kérdezem én, miért is nincs pénze albérletre egy egészséges, felelősséggel teli, munkával rendelkező fiatalnak? A férfiak 50%-a, a nők 70%-a szülőknél él az említett korosztályból. Én úgy látom, java részt a nők az extroveltáltak, ők kergetik ezeket a fesztiválokat, s utána mennek haza anyucihoz, h majd a fehér herceg kimentse őket onnan. Nah ezt már nem láthattad a retek klubon, csak a sajnáltatást....
32f
Szerintem a mamahotel nem azt jelenti hogy a szüleid házában laksz egy szobában, és egymást segítve élitek az életetek.
A mamahotel inkább az, mikor a szülők (főleg az anya) maximálisan kiszolgálják a fiatalt. Főznek, mosnak, takarítanak rá, mindezt a szülök fizetésből, miközben a fiatal vállal valamilyen munkát, és a keresett összeget bulizásra, számítógépes játékokra, stb.. költi. Mindezt úgy, hogy nem tanul, nem spórol, nem próbál előre jutni az életben, csak ül a langyos vízben.
Nincsen azzal baj, ha egy fiatal a gyerekkori szobájában lakik, miközben felnőtt életet él. Végez házimunkát, beszáll a rezsibe, iparkodik előre jutni az életben.
21/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!