Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megsértődhet-e azon egy barátnő ha azt mondom neki, hogy ma este nem akarok vele találkozni, mert olvasni akarok?
A laza kapcsolatok híve vagyok, de nem zárom ki, hogy állandó barátnőm legyen.
De most például elmerültem Richard Dawkins: A vak órásmester című könyvében. Ha most lenne egy állandó barátnőm, és azt mondanám neki, hogy ma este nem találkozok vele, mert olvasni akarom az egyik példaképem könyvét, megsértődne-e?
Mint mondtam, a laza kapcsolatok híve vagyok, tehát van tapasztalatom a csajozásban. Amennyire megismertem a nőket, simán elképzelhető, hogy megsértődnének egy ilyen indokkal. Hiszen már az is baj, ha nem írok vissza a Facebook-on hamar.
Vélemény?
Nem csak ebben a helyzetben, de úgy általánosságban mindig számít az is, hogy milyen stílusban, hogyan közlöd a mondanivalód.
Pl. Az is probléma lehet, ha a lánynak az jön le az egészbōl, hogy valami szedett-vetett kifogással leakarod rázni ōt. Ilyenkor érthetō, hogy megsértōdik.
Én személyszerint nem várnám el valakitōl, hogy folyton velem akarjon lenni és megértem, hogy vannak más szenvedélyei, amire idōt szán.... viszont én nem szoktam azt éreztetni, hogy nem törōdném a barátommal, fontosnak tartom a jó kommunikációt, ha bármi dolgom van, azt elmagyarázom neki, hogy számomra milyen fontos és akkor megérti. Ha csak odavágnám, hogy “bocs ma nem, mert olvasok”, akkor nem csodálnám, hogy rosszul esik neki, netán csak egy vacak kifogásnak érzi.
Arra is megsértōdhet, hogy nem tudod eldönteni, hogy akkor most laza kapcsolatot akarsz, vagy micsodát? Legalábbis ez nagyon átjött a leírásban és szerintem ez inkább hangsúlyosabb probléma ebben a helyzetben.
Tulajdonképpen ha épp laza kapcsiban vagy, akkor teljesen érthetō, hogy lerázod a csajt BÁRMILYEN indokkal. Ha komoly kapcsolatot szeretnél ápolni, akkor érthetō lehet, hogy megsértōdik azon, hogy nem törōdsz vele. Elōbb tisztázd le magadban, hogy akkor most mi a helyzet....
Olyan barátnőt keress, aki szintén laza kapcsolatot akar.
Amúgy nem laza kapcsolatnál sem kell minden estét együtt tölteni. Nekem is van igényem szabadidőre.
Viszont nem mindegy, hogy kommunikálod. Ha mondjuk van estére programotok 7-re, akkor ne 6-kor közöld, hogy bocsika, ma nem akarlak látni, mert inkább olvasok. Mert ez viszont taplóság.
Ahány nő annyi féle.. illetve ahány ember annyi féle, szóval akármi lehet.
Igazából olyan apró-cseprő dolgokon megsértődnek emberek, hogy azt nehéz megérteni.. jellemzően más áll a háttérben, a sértődésre meg valami ürügy kell az embereknek. Persze ez tök béna dolog.. vagyis éretlen, mert valaki inkább kamu dolgon feszeng és amiatt hisztizik, minthogy érett felnőtt módján kommunikálná a problémáját, hogy aztán közösen megoldást találhassatok rá.
Na, előreszaladtam:D
Hát nézd, szerintem ha az a kapcsolat laza, akkor belefér, hogy megfelelő szabadság van benne, mondjuk ez csak akkor működik, ha a másik is így gondolja, de azért vannak gyenge pillanatai a másiknak amikor lehet nem szívesen tolerálná azt, hogy olvass miközben ő egyedül sírdogál a sarokban, mert valamiért szomorú:) Szóval.. legyen egy priorítás, légy rugalmas és akkor szerintem működne.
Ja.. ha az is gond, hogy nem írsz egyből fb-n.. hááát akkor lehet nem egymást keresitek ebből a szempontból.. illetve, hogy nem egyforma az elképzelésetek a kapcsolat fogalmát illetően..
A visszautasítást nem, de a felolvasást szokták szeretni.
33/f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!