Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom nem fogadja el, hogy nem dolgozom. Van így jövőnk? Miért tesz mindig szemrehányást?
Együtt élünk, és ez heti vitatéma közöttünk. Hogy bezzeg más megoldja egyetem mellett, és én miért nem, meg hogy miért nem keresek munkát.
Nehéz szakon vagyok, mellette gyakornokoskodom kb 12-16 órában, a munka mennyiségétől függ (ezért nem kapok pénzt). Heti 2x járok nyelvórára, mert szeretnék egy újabb felsőfokú nyelvvizsgát. Mivel nem büfészak, ezért nem elég zh-k/vizsgák előtt leülnöm tanulni, folyamatosan készülök, tanulok, heti terveket készítek. Van így is elegem, sokszor vagyok fáradt, feszült.
Tudják a szüleim is, hogy nem bulizással telnek az egyetemi éveim, és szerencsére vannak olyan anyagi helyzetben, hogy tudjanak támogatni. Amint lesz diplomám, persze dolgozni fogok. De ők sem látják értelmét annak, hogy vállaljak egy alulfizetett diákmunkát, ami elveszi az időmet a tanulástól, legyek mindig hullafáradt, és semmire ne legyen időm/energiám. Viszont a barátom ezt nem fogadja el, folyamatosan felhánytorgatja.
Utolsó, ennyire sötét vagy? Szerinted az orvosi egyetem pl. nem nehéz? Vagy a jog? Apukám jogász, a mai napig emlegeti, milyen vizsgaidőszakok vannak mögötte, és hogy megszenvedett az egyetemmel. Ettől függetlenül sikeres, és elismert a területén. A legjobb barátnőm az orvosin van, ha megkérdezik tőle, hogy nehéz-e, elmondja, hogy az, és rengeteget tanul, de ettől függetlenül imádja. Én is így vagyok a szakommal. Nehéz, kemény, de érdekel és örömmel tanulom. Sikeres is vagyok az egyetemen, de ösztöndíjból nem sokan élnek meg... Igazából senki.
Lehet azzal jönni, hogy a diákmunka szükséges. De szerintem a krumplisütés, vagy a szórólapozás nem sok mindennel járulna hozzá a karrieremhez. :) Az viszont igen, hogy beszélek nyelveket, nyelvvizsgáim vannak, van szakmai tapasztalatom és az egyetemet sem 8-10 év alatt végzem el.
Miért baj az, ha egy nappalitagozatos diákot támogatnak a szülei? SOk család támogatja egymást, és nem ridegtartáson van a gyerek. FŐleg, ha meg is engedhetik magunknak. Dolgozhat még eleget az életében.
Én sem dolgoztam egyetem alatt, és csak, akiknek nagyon muszáj volt, vagy extra dologra gyűjtöttek.
Ha együtt éltek, és felesben tudod fizetni a rezsit, kaját stb. a szüleidtől kapott lóvéból, akkor a barátod ne pampogjon.
Végezd el a sulit, és az egyebeket.
Utánna melózhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!