Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogy legyek független érzelmileg?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy legyek független érzelmileg?

Figyelt kérdés

Hello:)

A párommal 3 éve vagyunk együtt, igazából minden jól működik szerintem köztünk.Vannak hullámvölgyek, voltunk már közel a szakításhoz, de alapjában véve egyezik az, hogy mit várunk a jövőtől, azonosak a céljaink, úgy tényleg nagyon értjük a másikat, legyen ez humor, érdeklődés vagy bármi.Általában mindig van sajnos egy alá-fölérendeltség, legalábbis én ezt vettem észre...

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de szerintem nincs olyan, hogy egy időben ugyanúgy szereti egymást két ember, ez mindig erősebb az egyik félnél, aztán cserélődik.

A legelején kijelenthetem, hogy én voltam az akinek erősebb volt a szava.Független voltam tőle, eljártam szórakozni, nyaralni és nem gondoltam rá olyan görcsösen, hogy hu vajon mit csinálhat, hanem csak élveztem az életemet, persze gondoltam rá is...

Aztán nem tudom, szerelmes lettem és onnantól kezdve minden megváltozott...igazából egy folyamat volt ez, de lassacskán sorra lemondtam mondjuk egy csajos bulit, és inkább vele tartottam filmezős estét, eljöttem hamarabb, és aztán nála aludtam stb.

Mindezt úgy, hogy akartam is, ténylegesen inkább vele akartam lenni, és nem egy szórakozóhelyen.Ekkor még ő is nagyon oda volt értem, viszont érthető okokból elkényelmesedett.Elbízta magát.

Jelenleg ott tartunk, hogy állandóan a barátaival van, és ha velük van elfelejt engem.Nem keres...csomószor mondtam neki, hogy ez mennyire rosszul esik.Nem azt bánom, hogy jól érzi magát, csak fáj, hogy én ha jól érzem magam is eszembe jut, nem csak akkor amikor otthon unatkozok.Értitek?

Velem meg kb. már az van, hogy ha el is megyek valahova, nem érzem jól magam. Nem tudom magam elengedni, inni, és nem ránézni a telefonra.Nem bírom megállni, hogy ne nézzem meg keresett-e, és ha nem, persze keresem őt.Tudom baromira gáz de ez az igazság, és én is tudom, hogy ez rossz, nem ezt akarom. Nem akarok pióca lenni, és soha nem is akartam de nem ilyen egyszerű, mert az agyam nem tud parancsolni már a szívemnek. Na és a baj, hogy belekerültem egy spirálba.Minél jobban akarom őt, akarom, hogy keressen, ő nyílván annál kevésbé fog, mert miért keresne, ha én megteszem helyette?

Logikus teljesen.Most is bulizni ment el, és egyszerűen felcsesz, hogy eszébe sem jutok.

Ki akarok kerülni ebből a sz@r helyzetből, mert ezen kívül nem érzem magam egy gyenge lánynak. Most érettségiztem, jelentkeztem egyetemre, szeretek utazni, bulizni, csak úgy érzem tökre nem értékel engem. Hogy érjem el, hogy megjátszás nélkül ne érdekeljen ennyire? Nyílván tudom őt ignorálni, de az olyan erőltetett...szóval inkább gondolatokra lennék kíváncsi ezzel a helyzettel kapcsolatban :)) köszönöm előre is!

20/L

2018. jún. 27. 23:58
 1/3 anonim ***** válasza:

Jó helyen tapogatózol, nagyon fontos problémára jöttél rá. Erősen társfüggő lettél. Olvass utána, ez mit jelent.

Csak az a gond, h a társfüggőséged miatt nem veszed észre, h már elég nagy gondok vannak a kapcsolatotokban...

Erre utal, h nem veszi figyelembe a kérésedet, nem keres, bulizni megy sokszor nélküled. Itt nem csak veled vannak gondok (erős társfüggőséged), hanem vele is.

Ha, nem tudtok változtatni közösen, akkor ebből előbb-utóbb szakítás lesz.

2018. jún. 28. 00:29
 2/3 anonim ***** válasza:

Ahogy mondod, a párod el van kényelmesedve.

Én is jártam ebben a cipőben, nehéz belőle kimászni, de nem lehetetlen.

Én azt javaslom neked, hogy járj el te is a barátaiddal ide-oda és tedd a táskába a telefont. Elő se vedd, csak ha muszáj. Ha otthon vagy és éppen sok a szabadidőd mindig foglald le magad valamivel. Legegyszerűbb az, ha a hobbikkal foglalkozol. Persze a fejedben ott fog motoszkálni, hogy miért nem keres, viszont ez kezdetben nehéz csak. Mint tudjuk, minden kezdet nehéz. Azonban hosszútávon nagyon is jól jársz, ha ezt betartod. Sokkal jobban fogod érezni magad, ha hasznosan töltöd azt az időt, amit jelenleg idegeskedéssel töltesz.

A barátod majd észreveszi, hogy nem keresed a társaságát olyan gyakran mint eddig és valószínűleg fel is fog neki tűnni, hogy hoppá elmaradnak az üzenetek, majd szépen lassan észbe kap.

Kicsit hasonlít a fogyókúrához. Mikor vásárolni mész, látsz egy csomag cukrot, de tudod, hogy nem veheted és eheted meg a cél elérese érdekében. :) Kitartás!

2018. jún. 28. 00:33
 3/3 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm! életmentő tippek :) megpróbálok változtatni, de irtó nehéz...
2018. jún. 28. 01:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!