Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Titeket is nagyon frusztrál, ha a párotoknak vagy ha a személynek, akivel ismerkedtek durva helyesírási hibái vannak?
Nem ismerkedem olyan emberrel, akinek nagyon durva helyesírási problémája lenne.
Ez nem szándékos. Azt gondolom, egy olyan ember, aki évente legalább két-három könyvet elolvas, nem fog olyan bődületesen nagy nyelvtani hibákat ejteni.
Nálam ez kb. a heti könyvmennyiség, aki ezt évente "nem hozza", nem ismerkedem vele.
Nem azért, mert válogatós vagyok vagy esélyt sem adok neki, hanem mert annyira " más világban" élünk, hogy nem is találkozunk. Nem illünk össze.
Szóval, elviekben zavaró és kizáró tényező, gyakorlatban még nem volt arra példa, hogy ez kapcsolatban zavarjon. :)
Igen engem nagyon zavar!
DE nemárt tudni az okát.
Mivel a barátnőm például azért nem tud helyesen írni,mert külföldön járt iskolába. Felsőtagozatos volt amikor hazaköltöztek.( De hozzáteszem,hogy Ő sem ír olyanokat,hogy "aggyá", meg "tijjed" stb. Csak az ly meg a ragozás ami hibás néhol.)
Valamennyit javult a helyessírásom. Szeretek olvasni, naplót vezeték, oda vissza tudom a szabályokat, mit hogyan kéne leírni, de valahogy agyban, a hibás szöveg is jól kódolódik le, fel sem tűnik, ha valami nem jó benne.
Anno gyereknek ebből sok problémám volt, mára meg úgy vagyok vele, hogy aki akarja az megérti, aki meg csak a hibákra akár fókuszálni, az akkor is csak azt keresi.
Sokszor elbizonytalanodom egyes szavak helyesírásával kapcsolatosan,könnyen lehet,hogy vétek is ha épp nem net előtt ülök és nem tudom ellenőrizni.
Hogy egy eklatáns példát említsek a "muszáj" szót sokáig elipszilonoztam.
(És igen,az eklatáns szót le kellett ellenőriznem mert ekleteánsnak írtam volna :D )
Csesszél már le plösö,ha fejleszteni igyekszem a szókincsem! Köcce! :)
Az én hobbim az olvasás, napi 1 400 oldalas könyvet ki tudok végezni, ha elkap a gépszíj. Imádok olvasni, imádom az irodalmat... És 2-nél sosem volt jobb a helyesírásom az iskolába soha. Pedig akartam, próbálkoztam, beleszakadtam nem ment.
Ha gépről írok, akkor a gép úgyis korrigálja a hibáim. Mobilról már azért magamra vagyok hagyatkozva, de vétek hibákat, legépelek dolgokat és nem látom. Elküldöm a választ. Cserében én sem csapkodom a földhöz magam, ha más vét hibákat. Amíg olvasható és érti az ember mit akar. Nálam nem ez az igényesség fokmérője.
Általános iskolában nekem sem volt jobb a helyesírásom kettesnél. Egyszer majdnem meg is buktam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!