Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Kinek mi a szerelem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kinek mi a szerelem?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A párommal minap beszélgettünk, lassan egy éve vagyunk együtt, és feljött témának, hogy kinek mi a szerelem.

Ő erre kinyögte, hogy szerinte szerelmes csak egyszer lehet az ember. Én itt lefagytam, és megkérdeztem tőle, hogy akkor nálam mégis mit érez, hiszen szerintem egy kapcsolatban úgy lehet két ember, ha szerelmesek egymásba. Ő erre közölte, hogy szeret mint társat, mint nőt, viszont olyan fellángolós szerelem csak egyszer volt nála. Én erre azt mondtam, hogy ami hirtelen jön, és úgymond fellángol, az számomra csak fellángolás, és szerintem az a szerelem ami hosszú ideig tart, és amit a párodnál érzel ha vele vagy, amikor valakit már nem csak kedvelsz, hanem többet érzel iránta.

Tény, hogy nálam is régen volt ilyen hirtelen jövő érzelem, de én azt sosem hívtam szerelemnek, régen igen, de utána amikor kapcsolatom lett, és tényleg szerettem a párom, sokkal inkább nyugalmat éreztem mellette. Borzasztóan fájt amikor elvesztettem, de ez is a szerelem része. Szerintem szeretni barátokat lehet, meg a családot, de az én értelmezésem szerint amiről a párom beszél, hogy ő férfi-női szeretetet érez nálam, az számomra a szerelem.

Kicsit megijedtem bevallom őszintén, mert az ő elmondása szerint ő nem szerelmes, viszont amiről ő beszél, azt meg én hívom a szerelemnek. Számomra az amikor valakit társként szeretsz, az a szerelem.

Szerintetek?

24L

2018. máj. 8. 09:30
 1/10 anonim ***** válasza:
15%
Látod, ezért nem kell rugózni a témán... A szerelem biokémia. Orvosi vizsgálatokkal kimutatható egy bizonyos hormon megnövekedett szinjéből. Legfeljebb másfél-két évig tart, ezért szoktak a kapcsolatok ennyi idő után szétmenni. Ha túlélitek ezt az időszakot, és jól érzitek magatokat együtt, akkor jó eséllyel szorosabb kapcsolat van közöttetek.
2018. máj. 8. 09:47
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem meg egyikőtök sem szerelmes, és nem is volt még igazán. A szerelem ugyanis intenzív és mély egyszerre, jóval több a kezdeti lángolásnál, de a férfi-nő szeretetnél is. Ha egyszer megtapasztaljátok, akkor tudni fogjátok, mert minden addigitól különbözni fog.
2018. máj. 8. 10:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Ez a kérdés engem is érdekelne. Én is úgy vagyok vele amit a kérdező mond. Vele érték egyet. De kíváncsi vagyok ki mit gondol.
2018. máj. 8. 10:58
 4/10 anonim ***** válasza:
Gary Chapman: Egymásra hangolva 3. fejezetében leírt dolgokkal értek egyet saját tapasztalataim alapján
2018. máj. 8. 12:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Sziasztok ! Mi is beszélgettünk erről a párommal szerencsére egy véleményen vagyunk mindketten egyszerű az egész ,vele akarsz lenni életed végéig ,vele szeretnél családot közös célokat életet mindent.Saját magadnál is fontosabb és sosem ártanál neki.Nagyon sablonosan hangzik hogy a másik feled de tényleg így van .Szerencsés vagyok hogy rátaláltam és kívánom mindenkinek hogy élje át.Ha 'csak' szeret az még nem szerelem .Szeretni sok mindenkit lehet.Az életedet leélni viszont csak a szerelmeddel tudod .A kérdésedre válaszolva még annyit hogy az hogy azt gondolja hogy férfi nő közötti szeretet az a szerelem nem teljesen igaz szerintem hogy azert lenne csak mert férfi .Párom 25/F és tisztában van vele hogy ez szerelem .(másfél éve vagyunk együtt)
2018. máj. 8. 12:38
 6/10 A kérdező kommentje:

Ha nem találkozunk hosszú ideje hiányzik, legszívesebben minden időmet vele tölteném, szeretem ha átölel, ha megosztunk egymással dolgokat, és igen szeretném vele élni az életem. Részemről úgy érzem ez szerelem.

Viszont az is tény, hogy 100%-osan nem bízom meg benne, nekem ehhez sokkal több idő kell mint egy év, bármennyi hihetetlen is.

A párom pedig azt mondta, hogy társat lát bennem, szeret velem lenni, terveztünk közös jövőt, közös házat. Viszont ő korábbi kapcsolatai miatt, nehezebben mutatja ki az érzéseit. Sokszor összetörték már.

Szerintem amit mindketten érzünk szerelem, de szerinte ő csak egyszer volt az életében szerelmes, és azóta sem. Szerinte amit érez az szeretet, viszont ez nem olyan mint a barátoknál vagy a családoknál.

2018. máj. 9. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Én is nyugalmat érzek a párom mellett. És ő a másikfelem, akivel lehet közös életet tervezni. Igazi társ és szerető. :) De nálam sem olyan intenzív, mint mikor vonzódom valakihez. A lelkébe szerettem bele és nem a testébe, pedig vonzó ember. :)
2018. jún. 1. 20:55
 8/10 anonim ***** válasza:
Kerdezd Muller Petert! o nem beszel felre.
2018. jún. 1. 21:59
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem szerelmes beléd. Sajnos fogadd el, ha ezt állítja.
2018. jún. 2. 00:12
 10/10 anonim ***** válasza:

A szerelem definíciója: A szerelem definiálhatóan amortizálódott peripólusos komplexuma mindazon, hol a depresszív neurózis, hol pedig a patetikus levitáció szintjén önmegvédő emulációknak, amelyek a pszeudoindividualisztikus szubkollagenizáció révén diffundálódott kvázi habituációs érzések által retifisizálódott egocentrumban kiváltják a: "de jó lenne egyet dugni" érzést! :D

Amúgy szerintem semmi gond és valójában mindketten szerelmesek vagytok csak máshogy hívjátok. A lényeg hogy boldogok vagytok együtt.

2018. jún. 9. 20:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!