Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Sokan miért nem tudják méltósá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sokan miért nem tudják méltósággal fogadni, ha elutasítják őket?

Figyelt kérdés

Nem szeretném a férfiakra kihegyezni a dolgot, de mivel nő vagyok, ezért csak a férfiakkal való tapasztalataimról tudok beszélni. Biztos vagyok benne, hogy a nők között is van, aki hasonlóan viselkedik, ha elutasítják.

Szóval párszor (kétszer) megtörtént, hogy egy olyan férfi(fiú) próbálkozott be nálam, aki nekem nem volt szimpatikus. Nem akartam őket megbántani vagy megalázni, ezért (mivel nem mondták ki konkrétan, hogy tetszem nekik, csak észrevehetően közeledtek) csak szimplán nem viszonoztam a közeledésüket, ugyanúgy bántam velük, mint bármelyik más ismerősömmel. Ennek hatására még jobban felbátorodtak, nyíltan közeledtek, amikor már fogdosni akartak vagy egyértelmű célzásokat tettek, akkor én is nyíltan megmondtam nekik, hogy nem szeretnék tőlük semmit. Ennek ellenére mindkét esetben mintha meg sem hallották volna az elutasítást, még erőszakosabban közeledtek, akaratom ellenére fogdostak, átkaroltak, könyörögtek, folyamatosan írtak nekem, időről-időre újra bepróbálkoztak. Nem vagyok egy femináci, de szinte már zaklattak. Ez lenne a kérdésem, hogy sokan miért nem képesek elfogadni, ha valaki kedvesen közli velük, hogy nem szeretne tőlük semmit? Miért veszik bátorításnak, ha egyértelműen elutasítják őket? Miért nem hiszik el, hogy ha azt mondom, hogy "bocsi, nem szeretnék tőled semmit", akkor úgy is gondolom és nem csak "játszom az elérhetetlent"? Nem gondolják, hogy a folyamatos zaklatás miatt még inkább kiábrándulok belőlük és csak azért sem akarok majd tőlük semmit még a jövőben sem?

2018. márc. 30. 14:44
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Valószínűleg még viszonylag kevés a tapasztalatod. Ezekkel szemben, akikről írsz, nem használ a védekezés, csak az az egy, hogy a tekintetedből, ha rájuk nézel, teljes nyíltsággal az sugározzon, hogy ellenSÉGnek tekinted őket, egyszóval a nyílt agresszió. Én a magam részéről még olyanokat is mondanék nekik, hogy vannak ilyen-olyan keményfiú hivatásos rendőr ismerőseim, akiknek elég, ha szólok, stb. stb.
2018. márc. 30. 16:53
 12/14 A kérdező kommentje:
#11: Azért voltam velük kedves, mert nem akartam, hogy megalázva érezzék magukat. Ha túl kemény lennék ilyen helyzetekben, akkor a végén még ők is feljönnének gyakorira sírni, hogy minden nő kva :D Nem akartam lerombolni az önbizalmukat vagy megbántani őket, azt akartam éreztetni velük, hogy attól, hogy nekem nem szimpatikusak még lehet, hogy más lánynál nagyobb sikerük lenne. Lehet, hogy én nem voltam velük elég határozott, mert alapból elég visszafogott személyiségem van, de ettől függetlenül egyértelműen tudattam velük, hogy nem akarok tőlük semmit, tehát nem az történt, amit #10 írt, hogy nem tudták, meddig mehetnek el. Ők pedig szándékosan nem vettek tudomást a visszautasításról. Végül mindkét esetben csak az működött, hogy nem olvastam el az üzeneteiket, direkt kerültem őket, igyekeztem kevesebbet járni olyan helyekre, ahol találkozhatunk.
2018. márc. 30. 17:15
 13/14 anonim ***** válasza:

"Azért voltam velük kedves, mert nem akartam, hogy megalázva érezzék magukat."

Nyugalom, azért írtam, hogy még kevés a tapasztalatod, mert még nem tanultad meg beazonosítani azokat, akik ezt a kíméletes bánásmódot egyáltalán nem érdemlik meg. Mert mint sajnálatos példád mutatja, vannak ilyenek.

"Lehet, hogy én nem voltam velük elég határozott, mert alapból elég visszafogott személyiségem van"

Fölösleges hibáztatnod magad, ebben az esetben NEM te voltál a hunyó. Te jóhiszeműen viszonyultál hozzájuk, amivel ők tudatosan visszaéltek. Ez lefordítva magyarra azt jelenti, hogy te betartottad a civilizált viselkedés szabályait, ők viszont, célzatosan és tudatosan abból a célból kifolyólag, hogy jogtalan előnyt kovácsoljanak maguknak, szándékosan figyelmen kívül hagyták azokat.

"tehát nem az történt, amit #10 írt, hogy nem tudták, meddig mehetnek el."

Még egyszer: nem te vagy a hibás. Én nem is gondolom ezt.

Ideje lenne viszont egy határozottabb, szükség esetén agresszív részét is hagyni kifejlődni a személyiségednek, amit a nőkből direkt szokás kinevelni. (Én ezt személyiségtípusomból kifolyólag megúsztam.) Olvasd végig ezt a cikket, még ha ellenérzéseid is vannak, nem kell vele mindenben egyetérteni (én sem teszem), de van benne olyan rész, amit érdemes megfogadni:

[link]

2018. márc. 30. 17:25
 14/14 anonim ***** válasza:
Én is jártam így egy-két alkalommal (azért nem ez volt a jellemző). Azt mondták, nem gondolták, hogy "komolyan" gondolom:S - Ezzel nagyon nem tudsz mit kezdeni...
2018. márc. 30. 18:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!