Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ha fiatalon sosem viszonozták...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha fiatalon sosem viszonozták a szerelmemet, akkor lehet hogy már egyáltalán nem tudok szeretni? Ettől félek. Alkalmiban is veszítettem el. Szerinted?

Figyelt kérdés

Tizenévesen kb 12-20 éves korom között voltak 5-en, akikbe szerelmes voltam. Valakibe fél évig, de jellemzően inkább 1-1,5 évekig. Soha egyik sem viszonozta, de ezen túl még más ide kapcsolódó módokon is szereztem egyéb lelki sebeket. Úgy vagyok vele és ez mélyen belém van ivódva, hogy engem romantikusan senki nem tud szeretni. (A családdal, barátokkal rendben vagyok.)

Most 24 éves vagyok és a legutolsó óta, ilyen jó 4 éve nem voltam szerelmes. A szüzességemet egy viszonylag alkalmi kapcsolatban vesztettem el (a negyedik randin feküdtünk le és utána egy hónappal már nem is beszéltünk) 20 évesen. Azóta másfél tucat szexuális partnerem volt. Volt egy kapcsolat-szerűségem fél évig, de ott sem szerettem a másikat. Ez már örökre így fog működni?

2018. márc. 7. 13:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Rajtad múlik...
2018. márc. 7. 13:21
 2/6 anonim ***** válasza:
Az én "szerelmeimet" sem viszonozták 12-22 között, aztán mégis találtam olyat, akivel kölcsönösen szeretjük egymást. A hangsúly azon van, hogyan értelmezed a visszautasításokat. Én úgy értelmeztem, hogy oké, mi nem egymásnak valóak vagyunk, nekem is és neki is meg van a lehetőségünk, hogy olyat találjunk, akivel szeretjük egymást. (Ezek nekem is 1-1,5 éves dolgok voltak egyébként.)
2018. márc. 7. 13:49
 3/6 A kérdező kommentje:

1: Rajtam múlik hogy leszek szerelmes? Szóval ezt akarni kell és megtörténik? Vagy van valamilyen anyag, amitől hirtelen szerelembe esek?

2: Nem volt meg benned sosem az, hogy beléd már nem lehet szerelmes senki? Mert nekem ez nagyon ott van már és sokszor így rontok el ismerkedéseket is, vagy nem tudom komolyan venni már, hogy a másik érez irántam valamit tényleg.

2018. márc. 7. 14:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor bizalmi problémáid lehetnek. Néha én is éreztem, hogy nem vagyok szerethető, de az ismerkedésekhez pozitívan álltam, nem írtam le egyből az illetőt, hogy úgysem leszek elég jó neki, vagy nem fog szeretni.
2018. márc. 7. 14:23
 5/6 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Nem az múlik rajtad, hogy szerelmes leszel ( direkt), hanem az, hogy változtass a személyiségeden, az emberekhez való viszonyulásodon, a párkeresésen, a kiválasztásban, az érzelmi intelligencián és akkor alkalmas leszel rá
2018. márc. 7. 15:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Velem is ez volt. 5 évig voltam szerelmes egy fiúba. Elkönyveltem magam úgy h egy fiúnak se kellek és szerencsétlen vagyok a szerelemben. Mikor a legkevésbé se vártam rámtalált az igaz szerelem. Rajtad múlik viszont h ha jön valaki akkor kinyitod neki a szíved vagy sem. Kockázat mindig van
2018. márc. 7. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!