Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ti hogyan reagálnátok egy vérvétel kérésre?
Sziasztok!
Felmerült bennem a kérdés, hogy mi van, ha a párom AIDS-es.
Nekem nincs sok tapasztalatom, bár voltam már fiúval persze, neki viszont volt dolga pár lánnyal alkalmi jelleggel is.
Teljesen megbízom benne, kezdek szerelmes lenni, és le szeretnék feküdni vele idővel.
Viszont a mai világban sosem tudhatja az ember, mit hoz a sors. Akármelyik lány lehetett egy rossz este után fertőzött, és a tudtuk nélkül történhetett gond.
Szóval, egy komolynak ígérkező kapcsolat elején mit szólnátok, ha a párotok megkérne, menjetek el (együtt, hisz két oldala van a dolognak) egy vérvételre?
Jogos gondolat? Vagy butaság?
Megbízom benne, de ő sem tudhatja.
21/L 25/F

Én elmennék a tesztre, de cslódott lennék benned.
Egy csomó betegség van az AIDS-en kívül, és a vérvétel nem elég egy teljes nemibetegség-kivizsgáláshoz (ha jól tudom). Ha már ilyesmitől tartasz, miért nem nézel legalább 5 percig utána?
Plusz, mindig szomorú vagyok, amikor valaki azzal jön, hogy "a mai világban". Szerinted régen jobb volt? Régen anélkül haltak meg mindenféle betegségben, hogy tudták volna, mi az. Benne volt a pakliban. Ezerszer nagyobb biztonságban vagy, mint valaha bárki.

Azért Magyarországon a HIV fertőzöttek száma igen alacsony. Ha nem iv. droghasználó, akkor nem túl esélyes a dolog. Viszont számos olyan betegség van, ami sokkal-sokkal gyakoribb, az emberek egy része meg kb. nem is hallott róla. Pedig pl. a chlamydia vagy a HPV fertőzés akár tünetmentes is lehet, de a chlamydia meddőséget okozhat, a HPV meg szemölcsöket és méhnyakrákot.
Persze, a HIV-szűrés sem hülyeség, de szerintem egy HPV és chalmidya szűrésnek több értelme van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!