Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért ilyenek a szüleim? Mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért ilyenek a szüleim? Mit tegyek? Nem bírom!

Figyelt kérdés
3 éve vagyunk együtt a barátommal. Én 19\L, ő 24. 2 éve szexelunk. A szüleim viszont annyira fognak engem. Soha nem is kérdezte anyum hogy szexelunk e már pedig szerinem gondolja hogy egy 34 eves pasinak igenyei vannak (és nekem is) csak nem mer rakerdezni és félt, valamint nem akarja elfogadni higy felnőttem. Altalaba meg tudjuk oldani a szexet viszont már azt is kívánom hogy együtt legyünk egy egész éjszakát és együtt is aludjunk (mert még sosem aludtunk egyutt 3 év alatt). Valaki hasonló helyzetbe volt már? Idővel engedték a szülei higy egymasnal aludjatok házasság előtt?

2018. jan. 4. 00:47
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
72%
Költözz el, mert amíg a szüleidnél élsz, addig el kell fogadnod a szabályokat, amiket hoznak. Hiába leszel 35 éves is, ha anyukádnál laksz és ő nem engedi, mert az ő háza. Hagy döntse már el, hogy kiket enged be oda.
2018. jan. 4. 01:43
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez aztán a felnőtt párkapcsolat...

Figyelj: marha jól hangzik, hogy elmúltál 18, semmi beleszólásuk hogy hol és kivel alszol.

Csakhogy itt jön képbe, hogy tizenévesen még hosszú évekig nem leszel önálló, önmagát eltartani képes felnőtt.

Az is tök jól hangzik, hogy költözz el és zárd ki a szüleid az éltedből: ha van annyi kereseted, hogy egyedül is meg tudj élni egy albérletben. Mert ha a pasiddal szétmentek, akkor nem rohanhatsz haza anyuhoz, elvégre kizártad őket az életedből.

Felnőtt vagy? OK. Gondolkodj hosszú távra. Te tudod, meddig mennek el a szüleid, ha elkezdesz lázadozni. Nem mindegy, hogy lesz két nap ajtócsapkodás, 5 évig fogjátok egymást gyűlölni, vagy kiraknak. Ennek függvényében dönts, hogy megbeszéled velük, hogy 2018-ban senki se fogja őket megszólni, vagy ott alszol bejelentés nélkül, vagy szépen betartod a szabályaikat.

2018. jan. 4. 08:51
 13/16 anonim ***** válasza:
Én 17 évesen ismertem meg a most már férjemet, ő 20 éves volt. Elsők voltunk egymásnak. Ugynúgy mint ti, sose aludtunk egymásnál, de a szexet megoldottuk. Együtt aludni nyáron sátorozva tudtunk, majd fősulis koromban az albérletben. De egyikünk szüleinél sem egész az esküvőig. Az ő szüleit nem zavarta volna,, de az enyéim nem bírták volna elképzelni se. Ők ilyenek, elfogadtuk, bár nekünk is nehéz volt.
2018. jan. 4. 10:05
 14/16 anonim ***** válasza:

Nos hát igen: ha tényleg hosszú távra terveztek, akkor az is fontos szempont, hogy a szüleid ne utálják meg a leendő vejüket.

Meg az unokáknak se lesz mindegy, hogy milyen a viszony a nagyszülőkkel.

Ez a kamaszos "nagykorú vagyok, nem szólhatsz bele" lázongás nem jó ötlet. Felnőtt esetében semmi esetre.

2018. jan. 4. 10:18
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Le kell ülnöd velük beszélni, mert különben hazudozás lesz a vége, azt meg biztosan még kevésbé akarják!
2018. jan. 4. 10:51
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Ideje, hogy te szabd meg a szüleid befolyásának mértékét az életedben. Nem lázadni kell, nem hazudni, nem kizárni nem dacolni, nem ellentmondani. Ezt a gyerekek csinálják.

Úgy állj hozzá, hogy a szüleid >befolyásolhatnak< téged, de te >döntesz<. Magyarázd el, hogy mit szeretnél és hogy miért. Értsd meg, hogy ők mit szeretnének és miért. Oszlasd el a félelmeiket, erősítsd meg őket, de csak érvényes, megalapozott érveket, indokokat fogadj el, ne engedd, hogy a beszélgetésből játszma, veszekedés, hiszti legyen akárki részéről.

Az ilyen problémák addig vannak csak meg, amíg TE gyerekként kezeled magad. Mihelyt te magad elfogadod, hogy felnőtt vagy, te vagy felelős magadért és a tiéd a döntés magaddal kapcsolatban, irrelevánsá válik, hogy a szülők hogy kezelnek téged (viszont te ezt a gyerek --> felnőtt átállást fájdalommentessé tudod tenni számukra, ha nem rekeszted ki őket az életedből).

2018. jan. 4. 10:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!