Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ha valakivel hosszútávra,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valakivel hosszútávra, akár egész életre tervezel, feltételekhez kötnéd a szeretetedet, hűségedet? Ha nem, mit gondolsz azokról akik igen?

Figyelt kérdés

2017. nov. 21. 10:05
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

8#

Jó, akkor gondoljunk bármire. Elvégre is ez a felnőtt párkapcsolat kategória.

Vegyünk egy egyedülálló anyát. Elkezd randizni valakivel, kialakul a kapcsolat, összeköltöztek. Egy-két év után elmérgesedik a kapcsolat a gyereke és a partnere között.

Nos?

Hidd el, hogy nem lesz elég önmagában az, hogy szeretik egymást.

Esetleg elkezd ismerkedni valaki egy szimpatikus férfival. Pár randi, egy-két csók, fülig belezúgás. Aztán kiderül, hogy két gyereke és felesége van. Itt se fogtok túllépni a problémán egy beszélgetéssel. Normális esetben a nő kivágja, akkor is, ha fáj.

Nem mindenkinek az a legnagyobb gondja, hogy az álompasija nem bírja a kiskutyáját.

2017. nov. 21. 11:43
 12/20 A kérdező kommentje:

Macskás vagyok :D És az számít komoly gondnak amit annak gondolsz...

Én tényleg nem tudnék együttélni egy macska utálóval, a legtöbb ember szereti az állatokat, rám nyugtató hatással van egy cicus, másoknak ilyen a kutya. Ez van.

Amúgy még mindig úgy gondolom hogy szeretettel bármit meg lehet oldani.

Írtad példának a párod és a gyereked viszonyát.

Szerintem ez igenis könnyen megoldható probléma, akarni kell és kész.

Az a baj a legtöbb emberrel, hogy csak addig "szerelmes" amíg az neki jó. Ha előkerülnek problémák, mármint egy hosszabb távú kapcsolatban, akkor valamiért azt gondolják az a legegyszerűbb ha nem eröltetik, elhagyják, megcsalják a másikat. Pedig szerintem rengeteg probléma áthidalható ha szeretjük egymást.

2017. nov. 21. 11:52
 13/20 anonim ***** válasza:

mindenki úgy éli az életét, ahogy jónak látja, ha ez 15 különböző szerződésből áll a szerelemben, akkor hajrá, ha neki így jó!

sokan vannak akik mindenféle feltételhez kötik, legyen az kicsi vagy nagy ("ha megcsalsz, akkor mindennek vége", "ha nem hajtod le a WC ülőkét, akkor 1 hétig nincs szex"), de egy kapcsolat nem ennyire fekete-fehér, mint ahogy sokan gondolják, főleg fiatalon.

Lesznek csalódások és lesz félrelépés VAGY annak megfelelő tett, amit lehet 20 évesen nagyon szívre vennél, de 40 évesen máshogy látod a dolgokat.

A lényeg, hogy itt hosszú távra kell gondolni, lehet a párodra dühös leszel 1 hétig, mert valami rosszat tett, de ha vele akarod leélni az életedet, akkor bizony ezeket el kell viselned. (és amúgy is, te sem leszel jobb)

2017. nov. 21. 12:33
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy kicsit akkor visszafordítom a kérdést neked kérdező. Ha összejössz valakivel, akivel megvan az összhang, és mondjuk 2 év után nagyon durva macskaallergia jön elő nála (mivel az allergia bármikor kialakulhat, így elképzelhető egy ilyen helyzet). Hiába a hipoallergén meg kopasz macska, rosszul lesz tőle. A rendszeres gyógyszer enyhíti a tüneteket, de nem szünteti meg teljesen. Ezt hogy oldanád meg, ha szerinted MINDEN megoldható? :)

Egyébként meg mindenkinek vannak elvárásai, igényei. Ha ezek ellenére ragaszkodik valakihez ész nélkül, az inkább rajongás, vagy mániákus viselkedési forma. Természetesen ezek az igények egyénenként illetve idővel is változnak, és van hibahatár is.

2017. nov. 21. 12:54
 15/20 anonim ***** válasza:

SZER-ETET. Csodaszép szó! Nem vagyok őrült, csak én másképp látom a témát.

Attól, hogy feltételek nélkül elfogadom a másikat, nem leszek elnyomott nő.

Ha pl. egy markánsabb karakter lennék, a választottam pedig jóval szerényebb, nem fogom megváltoztatni és cseszegetni állandóan, hogy "Állj már a sarkadra, te kisfiú!" Vagy elfogadom őt békésebb formájában, vagy átengedem a lehetőséget másnak, hogy boldoggá tegye.

De dönthetek úgyis, hogy óvatosan rávezetem a dologra. Na mi itt találtuk meg az arany középutat. Ezt feltételek és nyomásgyakorlás nélkül lehet alkalmazni...

2017. nov. 21. 13:37
 16/20 A kérdező kommentje:

Én se gondolom magamat elnyomott nőnek csak mert tudok alkalmazkodni.

Egyébként aki írta az allergiát: Allergiás vagyok a macskaszőrre és gyógyszert szedek, úgyhogy IGEN, minden megoldható :)

De mindegy, ne az én életemmel jöjjön mindenki, az én párom úgy tökéletes ahogy van, ő is úgy gondolja hogy minden probléma áthidalható, csak az itteni emberek gondolkoztattak el, azért tettem fel a kérdést...

2017. nov. 21. 14:34
 17/20 anonim ***** válasza:
Mennyi idő kellene nektek azt megoldani, ha megcsalna a partnered?
2017. nov. 21. 15:53
 18/20 A kérdező kommentje:
A hűség alap. Kicsit visszaolvashatnál a válaszokban utolsó...És pont ez lenne a kérdésem lényege hogy mi a túróért kell megcsalni egy férfit csak mert nincs pénze? vagy egy nőt mert "nem nyeli le"?
2017. nov. 21. 16:51
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Persze, mindent meg lehet oldani szeretettel, csak van amit NEM ÉRDEMES. Mert ez a fő probléma a feltételek hiányával. Hogy persze, lehet tűrni, lehet mindent tolerálni, de nem érdemes. Ha akkora ellentét van a kapcsolatban, akkor el kell engedni. Igen is vannak olyan dolgok, amik mondjuk egy kapcsolat elején még nem kerülnek szóba, vagy később változnak. Mondjuk, hogy akar-e gyereket stb. Ha ebben nem egyezik a vélemény, akkor például a kapcsolatnak nincs tovább értelme. Ez a probléma pedig simán kijöhet 10 év kapcsolat után is. A gyerekvállalás (vagy nem vállalás) például tipikusan egy szükséges feltétel, amiről egyeznie kell a véleménynek. De például olyan emberrel sem lennék együtt, akit a barátaim utálnak, vagy az ő barátai engem. Vannak, akik ismernek 10-20 éve, látják ha valaki rossz hatással van rám. Igen is kellenek feltételek, és attól hogy meg lehetne oldani, mert persze lehet sz.rból várat építeni, csak nem érdemes, és az egyik félnek nagyon rossz lesz.
2017. nov. 21. 17:29
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

A szeretetemet nem igazán ; magának a kapcsolatnak vannak feltételei.

Hogy mindketten betartjuk a "játékszabályokat", tehát senki nem csal meg senkit.

Ha meg összeillünk,és minden működik , akkor meg nincs probléma:)

Na jó, nem akarok álszenteskedni; lehet, hogyha megcsalna, elszállna őiránta a szeretetem; de akkor is maga az érzés múlna el, nem pedig gondolkodnék rajta, hogy "most akkor nem szeretem";hanem az érzés akkor magától elillanna, megsemmisülne, köddé válna.

2017. nov. 21. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!