Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj, ha egy nő a párjára hagyatkozik az anyagiak megteremtésében?
Ha mondjuk tudja magáról, hogy nem egy atomfizikus, eljut mondjuk érettségiig/szakmáig/BA diplomáig, tudja, hogy sosem tudna 3-500 ezreket megkeresni, ezért elfogadja, hogy a kapcsolatukban a párja fog jobban keresni, visz haza több pénzt.
Van olyan ismerősöm is, aki 10 osztállyal otthagyta az iskolát, mert a férje jól keres, minek csinálja tovább, úgyse kap soha kézhez annyit, így most otthon van. Fizet neki nyugdíjjárulékot, meg ha esetleg elválnak, akkor is köteles eltartani a férje, amíg nem talál munkát (vagy új férjet).
Én mondjuk dolgozom, tanulok, de sose fogok annyit keresni (ha valami csoda folytán meg is lesz a diplomám), mint amennyit a férjem. Nem tudnám a munkáját csinálni, nekem nincs olyan jó eszem.
Sokak ebben miért látnak problémát, ha a férfi keres többet? Mondjuk a nő fizetésének 2-3szorosát
Mivel közösen egyeztek meg úgy, hogy nem dolgozik, a férje is így szeretné, így érthető, hogy vállalja, hogy eltartja ha el is vállnak, hiszen azért nem dolgozik, mert a férjének is jobb, ha háztartásbeli, és ebből ne legyen hátránya, ha valami miatt idővel szétmennek.
Mi ebben olyan érthetetlen?

#9. Van kapcsolatom nekem is és a párom 100x jobb a felvázoltaknál, hozzáteszem, csak egy év van köztetek.
31/f

Én a nő szempontjából tartom aggályosnak a dolgot. Mert nincs garancia, hogy örökké fog tartani. nulla végzettséggel, munkatapasztalattal akkor bajban lesz. erre kell házássági szeeződés, hogy kap válás esetén valami tartást. de ezt le kell papírozni.
A férfi szempontjából ez egy tök jó helyzet. Otthon nyilván semmi dolga, a nőnek van ideje magára így mindig szép és csinos, sose fáradt...stb. Ezt persze itt az átlagfizetésből élők sosem fogják megérteni, hogy neki a felesége eltartása a fizetéséhez mérten annyira huszadrangú tétel... nyilván nem párszázezret keresőkre gondolok.

Dehogyis köteles eltartani :D
Jó vicc, a kedves ismerősöd nagyon bátor, de egy másodperc alatt utcán találhatja magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!