Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Van egy elmeletem, szerintetek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van egy elmeletem, szerintetek helyes?

Figyelt kérdés
tehat ugy gondolom h osztonosen valahogy jobban vonzodunk a kisse defektes emberekhez mert 1 segiteni probalunk rajtuk 2 ugy erezzuk nekik is nagyobb szukseguk van rank. Valaki lat benne relaciot?

2017. aug. 29. 16:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Csak szeretnéd. De azért nice try.
2017. aug. 29. 16:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Én biztos nem.

És nem gondolom, hogy ez pszichológiailag helyes elgondolás, mivel ösztönösen a biológiailag "normális és szabályos" dolgokhoz vonzódunk, azért, hogy minden szempontból megfelelő utódot hozzunk létre, vagyis általában egy "defektes" dolog a többségből viszolygást vált ki, amiatt, mert nem segít a minél jobb fajfenntartásban. Nem kizárt, hogy valaki ettől még ezt preferálja, de általánosnak biztos nem általános.

2017. aug. 29. 16:37
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én esetemben - mint lelki sérült - csak szintén defektes emberhez tudok vonzódni, az egészségesek zavartak és lekoptattam őket. Azt nem tudom ha az egészségesek megismertek volna jobban, továbbra is közeledtek volna, de gyanítom, hogy nem.
2017. aug. 29. 16:42
 4/8 anonim ***** válasza:

Volt már ilyenre is példa, de nem mondanám "ösztönös vonzódásnak", mert elsőre csak külsőre tetszett, ez adta a vonzódás, aztán elgondolkodtam, hogy milyen jó lenne egy ilyen embert bevezetni a normális életbe, de tapasztalatból tudom, hogy az ilyen emberekkel igazából nem sok mindent lehet kezdeni és több baj van velük, mint jó.

Alapból jobban kedvelem a minden téren egészséges, vidám embereket akiket nem kell pátyolgatni, hanem maguktól is képesek egy normális életre, mert engem is elsősorban a saját életem érdekel, tehát nem akarom másét is én felépíteni. Egy közös élet felépítéséhez meg két egészséges ember kell.

2017. aug. 29. 16:45
 5/8 anonim ***** válasza:
55%

Ez nem elmélet, de mindegy.

>1 segiteni probalunk rajtuk

Nem hiszem, efféle tiszta alturizmus nem nagyon van. Ha segíteni is akarunk rajtuk, miért tesszük ezt, mi a hasznunk belőle, mi a célunk vele? Az, hogy a megmentő szerepében tetszeleghessünk, cserébe azt várva, hogy az illető belénk szeret, és, ahogy a második pontban írod, függjön tőlünk.

Szerintem jellemzően azok keresnek "defektes" vagy "lelkibeteg" társat, akiknek nagyon alacsony az önbizalmuk. Egyrészt "egészséges" emberekkel nem mernek kezdeni, mert saját magukat aláértékelik, kevésnek érzik és félnek tőlük. Viszont a "sérült" emberrel szemben képesek magukat fölényben érezni. Másrészt az, hogy segíteni akarnak rajta, csak egy kerülőút, kiskapu a párkapcsolathoz: önbizalom híján a "rendes" ismerkedés ijesztő és érthetetlen, ezért a segítségükkel hálát, kötődést és függőséget igyekeznek kialakítani, és arra számítanak, hogy ez párkapcsolathoz vezet majd.

2017. aug. 29. 17:01
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
van egy elméletem: megyek zuhanyozni. De ez már félig gyakorlat igazából
2017. aug. 29. 17:03
 7/8 anonim ***** válasza:
52%
van egy elméletem ha elég erőssen akarom akkor lehetek gyümölcs a yogobellában
2017. aug. 29. 17:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Ez csak akkor igaz, ha idővel rájövünk, hogy nekünk kicsit több gógyink van, mint a másiknak, így vagy azért maradunk mellette, mert valóban segíteni akarunk neki, vagy azért, mert önző módon úm. dominálni akarunk felette.
2017. aug. 29. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!