Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha létezik az a fogalom, hogy "szerelem", akkor miért a sok-sok megcsalás, válás, szakítás?
Reménytelen álmodozóként azt gondoltam pár éve, hogy a szerelem létezik és egy nagyon szép dolog. De most amit látok és olvasok, elveszi az életkedvem. Megcsalások, szakítások, egymás gyűlölete, utólagos csörték szakítás után... Miért? Hogy tehetnek ilyeneket azzal akit szeretnek, vagy szerettek valaha?
Most szépen sorjában
I.Megcsalások
1.Megcsalás "rossz kapcsolatban". Ez még úgy elmegy.
2.Megcsalás, mert "vadászösztön/nőnek kell érezze magát" Ezt már nem veszi be a gyomrom.
3.Megcsalás hosszabb házasságban, mert a másik fél impotens lett vagy menopauza után évi 4 alkalomra redukálta az együttlétek számát
4."Véletlen volt"
5."Nem jeletett semmit"???
6.Másik fél lerobbanása miatti félrelépések
Miért? A 3.pont a legrosszabb, mert az elkerülhetetlen egy idő után és arról tényleg nem tehet valaki, hogy a libidója 0-ra csökkent (menopauzás nénik), vagy impotens lett betegség miatt.
II.Szakítások és együttlevések
1.Kapásból az a hiba, hogy "jobb híján" vannak együtt.
2.Viszont az is az, ha valaki mindig a legjobbat akartja és ezért folyamatosan vándorol senki nem elég jó
3."Ha valakivel együtt vagyok és szeretem azt lecserélném egy olyanra aki pont olyan jellemű, de szebb" mentalitás mindkét nemnél.
III.Utólagos gyűlölködések, másik kisemmizése, rosszindulatú pletykák, csörte
Ezt sosem fogom megérteni, mivel nehéz elhinni némelyik válás elnézve, hogy ezek valaha szerették egymást. Ráadásul akkor hatalmasnagy hangon állították is. Mi történik ilyenkor?
Nem kellene a szerelemnek egy magasztosabb dolognak lennie? Olyasminek ami hosszan, vagy örökké tart? Ahol nem ér azzal véget, hogy valamelyik fél árt a másiknak?
A szerelem létezö dolog, DE:
Egyrészt nem biztos, hogy akibe te leszel szerelmes, az is éppen beléd szeret.
Másrészt egy JÓ kapcsolathoz a szerelem önmagában nem elég, ez legfeljebb egy rövid érzelmi fellángolásra elég.
Harmadszor sokaknál a szerelem nagyon hamar jön és nagyon hamar el is múlik - és utána a legtöbb keres egy ÚJ szerelmet.
Negyedszer az emberek erkölcsi mércéje igen különbözö, van, akinek fontos a hüség, és van, akinek nem - ö az, aki azt mondja, hogy a megcsalásnak semmi jelentösége, mert attól még szereti a párját.
Emellett sok kapcsolat azért sem müködik, mert folyamatosan harcolnak egymással, hogy ki a fönök, kinek van több joga, sokaknak ez a hatalmi harc a saját önbizalmuk erösítésére szolgál és ezért nem egy "együtt" az, amiben élnek, hanem egy "egymást legyözni", a masikat "birtokolni" kapcsolat, ami nem végzödhet jól.
De sokan azért maradnak ilyen esetben együtt, mert anyagilag vagy érzelmileg nem tudnak egyedül megélni - és jobb híján maradnak abban, amit már ismernek.
Ennek ellenére létezik tartós szerelmen alapuló egyenrangú kapcsolat, csak nagyon kevés - de nekem van olyan szerencsém, hogy ilyenben élek már igen régóta.
Ugyanez fodított nemekkel: "Majd felneveli a szeretőmtől becsúszott gyereket ez a szerencsétlen marha".
Rémes mindkettő.
Mázlista vagy. Én sajnos sosem leszek ilyen szerencsés.
Szerintem a szerelmnek, kapcsolatnak az egymást segítve előrehaladás lenne az értelme, az hogy az otthonuk egy közös titkos menedék legyen a világ elől, ahol önmaguk lehetnek, ahol nem kell a bántó szótól tartani, ahol felszabaduhatnak, beszélgethetnek, és erősíthetik egymást is.
Lehet ez "úgy szar ahogy van", de én sajnos így gondolom.
De nem kötelező, hogy elmúljon... Sőt, szerintem kritikusan rossz úgy összejönni, hogy "no, mostéppen van, 3 év múva má nemlesz".
Én például csak akkor leszek szerelmes, ha az adott nőben minden megvan ahhoz, hogy rajongjak érte. Vagyis olyan mint én, mert magamhoz hasonló párt szeretbék, nem valami teljesen más típust.
Sokaknak viszont tényleg előbb jön a szerelem, és aztán a racionalitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!