Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerencse, vagy tudatosság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerencse, vagy tudatosság esetleg valami más? Boldog vagyok de vajon mitől?

Figyelt kérdés

Elnézést semmi nagyképűség félét sem szándékozom írni, de számomra kicsit érdekes mennyi negatív dolgot olvasok nap mint nap itt. Sokan csalódottak szinte mindenben. Vajon az hogy én nem vagyok csalodott az szerencse lenne csupán, vagy tudatosság esetleg valami más? A párommal a suliban jöttünk össze még 10 évvel ezelőtt. Első szerelem, persze voltak nehézségek de ami volt azt együtt megoldottuk. Úgy voltam az életben ha valaha lesz párom meg fogom becsülni és minden meg teszek hogy működjön minden. Olyan nincs hogy tökéletes szóval amik vannak hibák (hál isten nem sok) ahhoz igyekszünk együtt alkalmazkodni. Előtte volt egy rövid kapcsolatom, ott Ő szakitott, de ott nem voltak részemről se mély érzelmek. Tehát az hogy így vagyunk együtt ez egyfajta tudatosság vagy kell egy nagyfokú szerencse faktor is, hogy ez így köztünk működik?

Munka: A suli után számomra nem volt kérdés hogy rögtön dolgozni akarok, egy olyan szakmát tanultam amit már javában ismertem (informatika) játék helyett mindig olvastam, és kerestem a lehetőségeket ami érdekelt megtanultam (grafika, webgrafika stb) a suli így könnyű volt, közben privát munkákat csináltam. Suli után fekvettek egy melo helyre ahol a leleményessegem meg a tapasztalataim alapján gyorsan helyt álltam és vezető ötleteket adtam. 5 év után ott hagytam a céget és megteremtettem magamnak ugyan azt a munkaviszonyt amiben dolgoztam. Tehát elkészítettem egy weboldalt, elkezdtem hirdetni, gépeket vettem és elkezdtem kicsibe otthonról, aztán most már egy bérelt üzlethelyiségben dolgozom. Itt is az a kérdésem, szerencsém lett volna hogy rögtön állást találtam kb 8 éve és volt lehetőségem ezt lemásolni és konkurenciát állítani a korábbi munkahelyem számára? Nem azért írom mert én így gondolom, csak nem érzem azt a fajta erőfeszítést amit sokszor olvasok meg hallok, számomra olyan mintha természetes lenne a folyamat. Az legtöbb ember meg kesereg, számukra vajon ezek nem adottak? Vagy nem veszik észre? Vagy tényleg sok múlik a szerencsén. Mindezt 18-28 éves koromtól értem el. Előtte a családdal laktam, tanultam melette, alkalom adtán buliztam, de 2-3 havi alkalommal, tehát nem vittem túlzásba. Érdekel mások rálátása és szivesen válaszolok bármire, ha esetleg kihagytam volna. Köszönöm

2017. jún. 23. 22:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Bírlak nagyon Mordegard, meg köszi, hogy felébresztesz, de azért te is tudod, hogy "nem minden a pénz"....
2017. jún. 23. 23:49
 12/15 anonim ***** válasza:

-nem ért csalódás

-jól dolgozod fel a csalódást

-jól végzett munka utáni kellemes érzés mellett minden eltörpül

-a munka még nincs elvégezve, de jól haladsz vele, élvezed. flow

Ezek jutnak eszembe.

30/f

2017. jún. 24. 03:16
 13/15 Fish1 ***** válasza:

Szerintem nem szerencse, hanem több dolog pozitív együttese.

Számít az, hogy mit láttál a családodban, milyen mintákat hozol a szülőktől, van-e önbizalmad és ambíciód, vagy nincs. Egy önbizalomhiányos ember nyilván úgy indul neki a dolgoknak, hogy á ez nekem úgyse sikerül, míg egy magabiztos megy, és teszi a dolgát, amíg meg nem csinálja. Persze az önbizalomhiányt le lehet vetkőzni, de nem egy 2 perces feladat.

Szerintem az is fontos, hogy olyan területen dolgozz, amit szeretsz, mert óriási különbség valamit muszájból és a megélhetésért csinálni, mint valamit úgy csinálni, hogy szívvel-lélekkel, mert kihívás, mert felvillanyoz, mert alkothatsz valamit. Ha valamit szeretsz csinálni, abban automatikusan sikeres leszel, ami hozza magával a pénzt is. És amikor valaki azt mondja, á ebből úgyse lehet megélni, nem szabad hinni neki. :)

A párkapcsolat olyan dolog, hogy ahogy minden ember, úgy a párod is tükör. Vagyis hasonló hasonlót vonz, szóval egy lúzer és lelki sérült ember nagy valószínűséggel ugyanilyet választ maga mellé, míg egy saját magával rendben levő ember ugyanolyat. Nálad valószínűleg ez áll fent, hogy az érzelmi intelligenciád elég fejlett, szóval a páod is ilyen, ebből kifolyólag meg tudjátok oldani a problémákat, nem söpritek azokat szőnyeg alá, vagy nem sunnyogtok.

Szerintem amúgy érdemes lenne pszichológiát tanítani már az általános iskolákban, persze nem a szakzsargonnal teli dolgot, hanem egy teljesen hétköznapian megfogalmazott formában. Gondolom sokkal jobb lenne a helyzet általánosságban, mint most. Ezek a saját tapasztalataim röviden.

2017. jún. 24. 06:03
 14/15 anonim ***** válasza:

Azért kíváncsi lennék, hogyan gondolod, hogy pénz nélkül, mindenből a legszarabb minőséget vásárolva, hogyan lennél boldog? Minden nap finom tészta magába' meg néha 1-1 kocka hús, legocsmányabb kínai ruhák, legszarabb orvosi ellátás, télen is kellemes 18 fok a lakásban stb.

Mindenhez kell pénz, különösen ahhoz, hogy ne legyen minden minősíthetetlenül rossz.

2017. jún. 24. 11:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Jó, jó igazad van nnnaa. :D
2017. jún. 24. 13:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!