Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Egyéb kérdések » Spontánság vs. Tudatosság?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Spontánság vs. Tudatosság?

Figyelt kérdés

Spontánság vs. Tudatosság?

Miért van az h spontánan egész nap a gép előtt punnyadnék, nem mosakodnék és basznék az életre, a tanulásra, a társaságokra? Spontánan soha eszembe nem jutna elmenni egy buliba, egy akárhova.

Tudatosan persze más. Általában eröltetem önmagamnak a dolgokat, elmegyek társaságokba, sportolok, tanulok és elmegyek társágokba.

Mért kell a tudatommal "Kínoznom" önmagam, ezeket a dolgokat más magától csinálja, spontánan mennek el pl társaságokba, bulikba. Én meg a tudatommal eröltetem ezeket, mert ha spontán lennék sz*rt sem érnék.

Persze szerintem az emberek kicsi nonverbális jelekből rájönnek, hogy "csak teszem magam". Pedig én Tudatosan tényleg ilyen akanék lenni, de sponánan nem vagyok ilyen nyitott.

Persze miután elmentem bulizni, tanultam, sportoltam megvan az eredménye, de mindvégig mintha "mazoista" lennék önmagammal szemben. Kényszerítem magamat olyan dolgokra, amiket spontánan soha nem csinálnék meg.

Mit tegyek, hogy ne legyen egy kín nekem megcsinálni ezeket a dolgokat, mért nem csinálom spontánan?

ELMENNI pl nehezemre esik egy buliba, ott már nncs baj, Utána persze nagyon jó. De mért érzem úgy, hogy el kell kínoznom magamat, mért nem tudok jókedvűen elmenni. Mindig jól szórakozok mikor ott vagyok de akkor mitől szorongok állandóan?

2011. jún. 20. 11:24
 1/10 A kérdező kommentje:
Bocsánatot kérek a hülye megfogalmazásokért:P
2011. jún. 20. 11:25
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez lehet a tudatalatti/tudat harca is, nem? Csak az én tudatalattimban lévő egy kissé hárdkór, ezért kell a tudatommal elfojtanom, különben verném az embereket péppé, dugnék szinte mindenkit, erőszakkal.
2011. jún. 20. 11:26
 3/10 anonim ***** válasza:
lehet nincsenek olyan barátaid akikkel tényleg szivesen lennél és élvezettel mennél velük csavarogni beszélgetni minden nap.de az is lehet valojában elvagy otthon a saját dolgaiddal magadban.mindeki más.lehet a "divat" miatt mész bulizni,hogy ne szoljanak meg stb.én hányszor megkaptam hogy nem élek,csak mert utálok bulizni és nem is megyek sosem...
2011. jún. 20. 11:32
 4/10 anonim ***** válasza:
Hjajj, ha rá tudtam volna kényszeríteni magam év közben a tanulásra... :D
2011. jún. 20. 11:33
 5/10 A kérdező kommentje:
A tudat kell győzedelmeskedjan a spontaniitás felett, de ha a spontaniitás kényelmesebb és spontantánan érzem jól magam, akk mért csináljak olyat amit nem akarok igazából? :(
2011. jún. 20. 11:36
 6/10 anonim ***** válasza:
egyszer ez,egyszer az. Kellenek dolgok, amiket gondolkodás nélkül megteszünk-ezek nem feltétlenül spontán jönnek, hanem lehetnek ugye a napi rutin részei(igényesség). Aztán van amikor nincs kedvem. Amíg nincs családod, gyereked,feleséged, akikért a tűzbe kell menned, addig el lehet tengődni a "most nincs kedvem" ezt meg azt megcsinálni elgondolással és lustának lenni, lazulni. Ne harcolj önmagaddal :-)
2011. jún. 20. 13:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Szerintem se erőltess semmit magadra. Előbb utóbb úgyis hiányozna, hogy elmenj sétálni valahová vagy társaságba, majd ráérsz akkor elmenni ha ez hiányzik.
2011. júl. 5. 13:48
 8/10 anonim válasza:

Lusta vagy és antiszociális, ez van. Ezzel egyébként nem vagy egyedül, nagyon sok embernek problémája az, hogy inkább otthon ül, ami nem feltétlenül baj, de szerintem a saját jóléted érdekéből fontos, hogy részt vegyél az interaktív tevékenységekben. Fontossá fog válni a számodra ( igazából már most is az), hogy tartozz egy közösséghez, hogy szeressenek téged (családodon kívül), hogy elfogadjanak, mint embert. Ebben is fejlődnöd kell, ugyanúgy, mint ahogy a sportban fejlődsz, meg ahogyan a tudásod gyarapítod a tanulással. Ehhez mindenkinek akaraterőre (nem is kicsire) és céltudatosságra van szüksége: mi a célod, ha nem az, hogy tökéletesítsd magad addig, ameddig kitelik tőled? Arra kell törekedned, akármilyen áron, hogy fejleszd önmagadat, és megvalósítsd mindazt, amire nem pillanatnyilag, hanem hosszútávon vágysz. Merj nagyot gondolni, és minden nap tegyél meg valamit, ami közelebb visz téged a kitűzött célodhoz.

Ha valamit elgondolsz, hogy ilyenné akarsz válni, akkor minden tőled telhetőt meg kell tenned ennek érdekében. Sose mondd azt, hogy „megpróbálom”, hanem „megteszem”, sose mondd azt, hogy „nem vagyok képes rá” hanem, „nem akarom megtenni”. Mindenre képes vagy, ha TE elhiszed, hogy képes vagy rá.

18/f

2011. júl. 5. 15:12
 9/10 anonim válasza:
a 18/f – fiú (vagy férfi), nem female
2011. júl. 5. 15:15
 10/10 anonim ***** válasza:
Látom Te is foglalkozol agykontrollal 18/f... :)
2011. júl. 5. 18:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!