Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a teendő, ha nem (te) kellesz a szerelmednek?
Van egy férfi, aki alapvetően nem is az esetem, nem is az olyan srácok tetszenek mint ő. De megismertem, és vonzott, nagyon vonzott...
De hát, nem kellek neki. Úgy is mondhatnám, nem én vagyok az, aki kell neki. :( De nem bírom elviselni, mikor egy másik lánnyal látom. Legszívesebben ordítva szétszedném őket, mégha ez most itt leírva dedósan is hangzik. :P
Tudom, szinte lehetetlen, de filmekből ismerős jelenet, mikor egy szereplő ráébred hogy nem is azt szereti akivel van, hanem egy másikat, aki mindig ott volt neki, kedves, stb. Hát, nekem ennyi is jut belőle, hogy segítek neki mikor olyan van, kérek tőle segítséget mikor meg olyan, talán kedvel, szimpatizál, de semmi több, meg barátoknak sem mondanám magunkat, inkább csak beszélő viszonyban lévő ismerősöknek.
Azt sem tudom, hogyha nem lenne a másik nőnemű egyén a képben, akkor kellenék-e neki egyáltalán? Rá tudnám-e venni, hogy elhívjon randira? Lehet az is dögnehéz ügy lenne, de legalább lenne esélyem.
Mindig igyekszem a legjobb formámban lenni előtte, meg nem kimutatni hogy mennyit foglalkozok vele, de azért őrizni a minnél közelebbi viszonyt. De ezek harmatgyenge erőfeszítések.
Történt egyszer, hogy valami program volt, és párokat kellett alkotni. A másik lánynak ott volt a barátnője, és hirtelen jött bátorságtól vezérelve megkérdeztem, lesz-e velem. Ő a lány felé pillantott, aki bólintva mondta, mindenképpen a barátnőjével lesz, mert az nem ismer nagyon senkit. Úgyhogy felém fordult, hogy mázlim van, mert vele könnyű lesz, és igen, mi ketten nyertünk. :) A dolog közben meg volt köztünk testi kontaktus, és éreztem az illatát, ami nagyon finom volt. Komolyan, ha tudnám mit használ, vennék egy üveggel és befújnám a párnámat. XD
Utána egyébként odajöttek, a lány és a barátnője, és a barátnő mondta a lánynak, mivel nagyon sokadikak lettek, hogy inkább a srácot kellett volna választania párjául, mert vele megszívta. Erre mondta a lány, mindegy, aztán nekem mondta mosolyogva, szívesen lemond a győztesek öröméről. Hát, jó lenne ha másban is így átengedné a srácot, a győzelmet.
Ha tudnátok hogy elsápadok, sípol a fülem mikor őket látom gyűrni egymást, viccelődni, dédelgetni egymást... Mit érzek, mikor tudom hogy a lánnyal ír, vagy vele telefonál... És el sem tudom képzelni, vajon a lány mit érezhet, mikor a srác megöleli, megpuszilja, meg akár hányszor eszik vagy iszik valami jót, megkérdezi, kér-e belőle. Mit érezhet, mikor a srác azt mondja neki, szeretlek. Mondjuk meg ezt nem hallottam, de attól még tuti mondja, csak mikor többek között én is ott vagyok, nincs helye ilyesminek. Meg az is szörnyű nekem, mikor hallom őket programot, utazást tervezni, vagy egy ilyenről ami már volt, beszélni. Hát még közös képet látni.
Egyik nagy ábrándom, hogy rajtakapom a lányt egy másik sráccal. Ezért mindig résen vagyok, ami ott illeti. :D Ez azért is van, mert volt már hogy incselkedtek vele (is), és ő is húzta őket, hülye férfiakat.
Akinek nincs kedve elolvasni (tl;dr):
A kérdezőnek tetszik egy srác, akinek van párja. A szöveg 90%-a arról szól, hogy emiatt szenved.
#1 Életmenő vagy.
Válasz: Két opciód van: felejtsd el, keress mást, vagy szenvedj.
Ez egy nagyon-nagyon önsorsrontó gondolkodás/viselkedés.
Először is: nem is ismered, tehát rendesen idealizálod az illetőt. A fantáziáidban csak a vonzó tulajdonságok jelennek meg, a kapcsolatnak csak azok a vonatkozásai, amik a való életben jó, ha 10%-ot tesznek ki. Pl. " akár hányszor eszik vagy iszik valami jót, megkérdezi, kér-e belőle". Tehát te szépen elképzelted, hogy a pasi hogy viselkedik a kapcsolatában, ami nagy valószínűséggel köszönőviszonyban sincs a valósággal. A te idealizált elképzeléseidet vetíted rá, hogy "ő biztos olyan". Pedig kizárt, hogy olyan lenne, ebben biztos lehetsz. Még ha egy-két pozitív tulajdonság igaz is lenne rá, akkor is van mellette egy csomó más tulajdonsága, sőt, hibája is, amik a te álomvilágodban nem szerepelnek. Ha valamilyen csoda folytán összejönnétek, nagyon nagy szakadék lenne az ideál és a valóság között, ilyen helyzetben kódolva van a csalódás.
A másik, hogy egészséges önértékelésű ember számára egy ideális kapcsolat alapvetése, hogy a másik fél engem akar, nem mást. Lehet egyoldalú érzelmeket táplálni valaki iránt, de én például ezt úgy kezelem, hogy ha x ideig nem tapasztalok pozitív visszajelzést a részéről, akkor lankad az érdeklődésem, mert értékelem magam annyira, hogy csak olyan iránt tápláljak gyengéd érzelmeket, aki ezt viszonozza is. Nem ragadok bele plátói epekedésekbe, mert ez önszívatás, aminek semmi értelme (már csak az első pont miatt sem).
Azért rászántam magam, elolvastam. Nagyon cuki szöveg, ilyeneket írogattam a naplómba tizennégy évesen. A mai napig fel tudom idézni annak a bizonyos első szerelmemnek a parfümje illatát, meg azt az érzést, amikor felgyorsult a szívverésem, ha váratlanul megláttam valahol. Kicsit visszahoztad ezeket az időket. :)
Ábrándozni jó dolog, de az ilyen sztorik sokszor csalódással érnek véget. Aztán továbblépsz és lesznek komolyabb, mélyebb tapasztalataid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!