Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerelem, család vagy tanulás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nanning kérdése:

Szerelem, család vagy tanulás?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Másod éves egyetemista vagyok. A barátommal 3 éve vagyunk együtt. 300 km a távolság közöttünk. Ha befejezem az alapképzést ez változhat, de nagy dilemma előtt állok: szeretnék még tanulni mesterképzésen is, viszont már a párommal szeretnénk összeházasodni 2 éven belül, aztán pedig családot alapítani. Félek megbánnám, ha nem tanulnák tovább, de nehéz elviselni az egymás nélküliséget is. Havonta, kéthavonta találkozunk csak. Véleményeket és tapasztalatokat várok!!! Válaszotokat pedig köszönöm előre is.
2017. jan. 18. 13:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
IS
2017. jan. 18. 13:56
 2/16 anonim ***** válasza:
Költözzetek össze és tanulj tovább levelezõn.
2017. jan. 18. 13:56
 3/16 A kérdező kommentje:
Már gondoltam rá, de félek, hogy a tanulás rovására menne.
2017. jan. 18. 13:57
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell eldönteni, hogy mi a fontosabb.

Azért arra kíváncsi vagyok, hogy ha csak ilyen ritkán találkoztok, akkor milyen a kapcsolat minősége.

Nem rosszból, tényleg.

2017. jan. 18. 14:02
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Tanulás.
2017. jan. 18. 14:10
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Ha három éve vagytok együtt és ilyen nagy terveitek vannak, én azt mondanám, hogy feltétlenül próbáljátok meg. De az, hogy havonta találkoztok nagyon, de nagyon kevés. Én férfi létemre nem vagyok a távkapcsolat híve, persze alkalmazkodom a helyzethez, de 1-2 hónap találkozás az semmi. Nem bántásként mondom, de ha megtudjátok oldani a gyakoribb találkozások, az jobb lenne. Ti tudjátok mennyire vagytok egy hullámhosszon. Mindig ilyen ritkán találkoztok?
2017. jan. 18. 14:32
 7/16 anonim ***** válasza:
57%

Tanulás, tanulás, tanulás, karrier, karrier, karrier.

Házasság? Tönkre teszi a tanulást, karriert, vagy a házasságot teszi tönkre a tanulás, karrier.

2017. jan. 18. 14:37
 8/16 anonim ***** válasza:
Ha ennyire komoly a kapcsolatotok,akkor nem kéne kockára tenni.Tanulás persze nagyon fontos,de gondold át,hogy tényleg fontos-e a mesterképzés ahhoz,hogy az adott szakirányodban érvényesülni tudj.Ha nem olyan fontos,én lemondanék róla.Viszont,ha fontos,akkor a családalapítást kell kitolni 2 évvel.Neked kell érezni,hogy melyiket tartod a legfontosabbnak.
2017. jan. 18. 15:13
 9/16 anonim ***** válasza:

Először is, szerintem egy olyan kapcsolatban, ahol kéthavonta találkoztok (abszolút nem gonoszságból írom, magam is távkapcsolatban élek, ennél kb. 6-szor nagyobb távval, bár mi szerencsére meg tudjuk oldani, hogy minimum 3 hetente találkozzunk, és magam is hasonlóan tervezek eljárni), először kéne egy teszt időszak, tehát nem rögtön úgy nyitni, hogy "jó, most összeköltözünk, aztán lánykérés, és esküvő, majd két baba, egyik neve Bianka". Hanem először összeköltözni, de úgy hogy mellette tanulsz (tehát, nem ezt hagyni az egyetlen lehetőségnek), dolgozol akármit csinálsz, és megnézni, hogy egyáltalán működik-e. Ha nem működik, akkor meg szépen lehet ugyanúgy folytatni a tanulást. Ezzel arra célzok, hogy ne akarj ennyire véglegesen ennyire fiatalon egyetlen kapcsolat alapján meghatározni az egész életedet. Azt, hogy miért menne a tanulás rovására ez az egész, azt nem értem. Szóval, én mindenképpen így csinálnám (és fogom is a magam esetében).

Először egy helyzethez hozzászokni, kialakítani a ritmust, és ha az működik, jöhet a következő.

2017. jan. 18. 15:27
 10/16 A kérdező kommentje:
Már próbáltuk az együtt lakást és működik. Tavaly nyáron két hónapot töltöttünk együtt és mind a ketten dolgoztunk(én persze csak diákmunkát). Sajnos tanulás mellett dolgozok is, így nehéz megoldani, hogy többet találkozzunk, de pl. mikor szünet van az egyetemen 1-2 hetet sikerül együtt lennünk.
2017. jan. 18. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!