Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok erről, és mit tennétek a helyemben? Ez pusztán csak zsarolás a szülő részéről, vagy változtatnom kéne?
tizenhat éves vagyok, tizedikes és gyűlölöm a tanulást, az iskolát - és az oktatást. egyszerűen nem bírok leülni magamtól és tanulni, átnézni a dolgokat. a reáltantárgyakat egyszerűen csak nem értem, a többihez meg nincs kedvem, hogy olvassam és bemagoljam. ennek szerintem a legnagyobb oka az, hogy egyáltalán nem is érdekel az, amiről szó van. hiszen, ha olyan dolgot kéne tudnom, ami érdekel, simaügy, azt beszippantja az agyam, de egyébként minden mást lesz.rok és ez egy hatalmas probléma.
nem mondom, hogy tanulási zavaraim vannak, hacsak a lustaság nem az, de azért tény az is, hogy a 'lusta' címszó mellett vannak gondjaim, de ne menjünk bele. a legnagyobb probléma valójában az, hogy már több mint egy éve van egy barátnőm, csak messze lakunk egymástól és hétvégénként tudunk találkozni. anyukám azt találta ki régebben már, hogy ha egyest kapok, akkor nem mehetek hozzá. ezt így megszabta... ilyenkor a barátnőm jön, csak nekem olcsóbb, ezért ez egyszerűen nem megoldás. van, mikor anyukám enged, de van, mikor tényleg szimplán el vagyok tiltva.
én (talán mert kamasz vagyok) zsarolásnak és nagy g*ciségnek érzem, hogy ezt csinálja, de valamilyen szinten megértem, mert ösztönözni akar. szeretem a barátnőmet, mindennél jobban, és próbálok is tenni a helyzet ellen, de a tanulás hatalmas ellenségem, és nem megy... pedig mennie kéne. állítólag nem vagyok hülyegyerek, azt mondják, hogy ha odatenném magam, akkor menne. nem tudom. nem vagyok rá képes, ha nem érdekel, hiába tervezem el.
de mások mit tennének? vagy ez tényleg rosszindulatú dolog a szülőtől? tudom, a legtöbbek szerint egyszerűen kussoljak és takarodjak tanulni, de... úgy érzem, hogy nem így működik... lehet offolva leszek, viszont kíváncsi vagyok a válaszokra mégis.
anyával nem tudok más megoldást megbeszélni. nagyrészt egyértelmű, hogy én tehetek az egészről.
Egyértelműen változtatnod kéne. Bár igaz, hogy anyukád nem a legjobb megoldást választotta az ösztönzésre, de azt mindenképpen tudnod kell, hogy nem azért csinálja, hogy veled kib*sszon, hanem mert azt szeretné, ha vinnéd valamire.
Egyébként tényleg nem tűnsz hülyegyereknek, egészen értelmesen írsz.
Tipikus pubi!
Csak az a gond hogy Anyunak igaza van, húzzál tanulni.
A mai világban ha csak nem vagy aranyifjú 16 évesen a segged ki van. Most alapozd meg a jövődet!
Az élet úgy működik, ha dolgozol, ha teszel a jóért, az beérik és meglesz a jutalma.
Pl. ha nem dolgozol, mert azt mondod nincs kedved, akkor nem kapsz pénzt. Ha nem kapsz pénzt akkor nem tudod kifizetni a rezsit vagy pl. a tv-t vagy internetet. És akkor sírhatsz a szolgáltatónak, hogy ez nem igazságos... Nem fogja meghatni a dolog.
Hát ugyanez van a barátnővel. Akarsz csajt? Akkor tegyél érte.
Egyébként az általános műveltség az igényesség egyik fajtája. Te igényes embernek tartod magad?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!