Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csináljak egy ilyen...

Mit csináljak egy ilyen családdal?

Figyelt kérdés

Sosem értettem hogy lehetek ennyire más mint a családom.

Ők egyszerű emberek, a munkájuk is egyszerű, ha itthon vannak a tévé/gép előtt ülnek, vagy apa a kertben dolgozgat ha megunja a semmittevést. Teljesen meg vannak elégedve az életükkel, hiába ilyen unalmas.Anyámnak nincsenek barátai és sehova nem jár el, apám meg nem társasági ember, egy évben egyszer kétszer megy el haverokhoz. Ez nem is lenne nagy gond,viszont az már több a soknál hogy engem is bele akarnak ebbe az életbe nevelni!

Anyámról már tettem fel egy kérdést itt a gyakorin és ugyanazt mondtátok el amit már eddig is tudtam, hogy a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető anyának.Sajnos a gyerekkorom nagy részét vele kellett töltenem, és végig úgy nevelt hogy ne szerezzek barátokat mert nem kellenek,de ő sem foglalkozott velem otthon, ha megzavartam azzal hogy sokat beszéltem hozzá egyszerűen csak megvert. Apám meg dolgozott mert nem bírta anyámat, így ritkán láttam, de vele mindig jobb volt a kapcsolatom, legalábbis erre emlékszem.

Nem mondom hogy társaságkedvelő gyerekként nőttem fel, elég önbizalom hiányos vagyok és emiatt csendesebb is.Viszont vannak barátim, még ha nem is olyan sok, ők az egyetlenek akik tartják bennem a lelket, motiválnak.

Viszont anyámék utálják ha találkozom velük, már lassan hozzászokok hogy folyton ordibáknak velem emiatt, pedig ide sosem hívok embereket mert nem engedik, csak én megyek hozzájuk.És egy szavuk sem lehet rájuk, nem iszunk, drogozunk, dohányzunk, ők is jó tanulók, meg sokszor sportolunk mikor találkozunk (bicikli, túra, hasonlók) emiatt tényleg egy szavuk nem lehet.

Elég nehéz iskolába járok, és hogy tartsam a 4-es, 5-ös átlagot, semmi szabadidőm nem marad hétköznap ezért nem sportolok és nem dolgozok iskolaidőben. Viszont nyáron eljártam dolgozni(a korom miatt még csak ingyen) és vissza akarok menni jövő nyáron is mert nagyon élveztem a kedves környezetet, ráadásul kinéztem egy olyan munkát is ahol beteg gyerekeknek segíthetnék de a szüleim ki vannak akadva hogy hogy képzelem hogy ingyen dolgozzak, folyton a veszekedés megy miatta.

Imádok olvasni, és szeretek könyvet írni is, ugyanúgy ahogy festeni/rajzolni, fogalmam sincs hogy alakult ki ez a "művészi" oldalam, de a szüleim ezt is ellenzik, szerintük hülyeség és lassan már azt is megtiltják hogy könyvet fogjak a kezembe.

Elég jó tanuló vagyok és ambíciózus is, versenyekre járok, jó egyetemre akarok menni, és elég komoly és nehéz az a munka amire tanulok, ami miatt megint csak megkaptam hogy hogy a fenébe lettem ilyen, miért nem érem be a kicsivel.De nem érem be, szeretek tanulni, szeretnék egyetemre menni, jó állást találni, külföldre menni, nem akarom hogy olyan életem legyen amikor felnövök mint nekik.

Egyébként ilyen az egész rokonság,2 unokatesóm van aki hozzám hasonlít, jó állásuk van, utazgatnak egész Európában, élvezik az életet.Az egész rokonság kibeszéli őket emiatt hogy törtetőek meg beképzeltek, megy az utálkozás csak mert többre jutott mint ők.

Persze én is megkaptam a szüleimtől hogy beképzelt és nagyravágyó vagyok, hozzám se nagyon szólnak itthon, nem érdekli őket az életem. Nem is tudnánk miről beszélni, nem egy az érdeklődési körünk, ráadásul már lassan meg sem merek szólalni mert bármiről kezdünk beszélni az lesz a vége hogy megkapom hogy én lenézem őket és csak hencegek azzal amit tudok. Pedig nem "hencegek", csak szeretem elmondani a véleményem és bár álatábam sikerül figyelmen kívül hagyni őket, van hogy betelik a pohár és elmondom hogy mit gondolok.Utálom amikor egy primitív véleményt kitalálnak és hangoztatnak újra meg újra ami ráadásul teljesen hülyeség. Például amikor a a barátaimat tárgyalják ki, és ha másba nem tudnak belekötni akkor a külsejüket szídják, hogy miért barátkozok valakivel aki kövér(??), van hogy tényleg betelik a pohár és a képükbe vágom hogy gondolkodhatnának mielőtt beszélnek vagy ha csak ilyen primitív véleményt tudnak alkotni valakiről akkor inkább meg se szólaljanak amikor én is ott vagyok. Aztán megkapom hogy "tiszteletlen és hálátlan vagyok" amiből megint ugyanoda lyukadunk ki, hogy többnek képzelem magam, stb...

Bezzeg másoknak tudnak dicsekedni az elért eredményeimmel meg tervezgetni hogy ha sikerül fog elérnem az életben amit akarok, akkor ők majd mennyi pénzt kapnak belőle.Rosszul vagyok tőlük, és utálom az itthoni légkört, de az egyetemig még nem tudok elköltözni.

Mit csináljak?

17/l

2016. nov. 19. 12:25
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
96%

Ez lyukat ütött a lelkeden. Ezek nem szülők (főleg anyud). Ellenzik, hogy a lányuk sokra vigye csak mert ők gyávák voltak hozzá.

Hagyd őket figyelmen kívül, zárd be a szobádat miközben olvasol/rajzolsz/tanulsz, gépen beszélj a barátaiddal. Tartsa benned a lelket, hogy nem vagy egyedül (a problémával).

Nekem is ilyenek a szüleim. Kamuznak, fejemhez vágnak dolgokat (hogy képzeled, hogy el akarsz menni a barátaiddal mikor mi itthon vagyunk), nem beszélnek velem, sértegetnek, tavaly elvették a pénzemet, amit a tesóm küldött (ő is így élte le a fél életét) nehogy egyetemre mehessek és jó állást szerezzek, átírják a leckémet, hogy bukjak meg, kidobják a könyveimet, eldugták a laptopomat, amin volt a közösségi, szóval mindent megtettek annak érdekében, hogy ne vigyem náluk többre. Én azokat csináltam, amiket fent írtam és egész jól állok a tanulásban. Csináld te is azt!

2016. nov. 19. 13:03
 2/14 A kérdező kommentje:

Sajnálom:(

Akkor nálad még rosszabb a helyzet, mert engem csak szóban tartanak vissza, de amit a te szüleid csinálnak az szánalmas és el nem tudom képzelni mi járhat az ilyenek fejében.Eldugni a könyveided meg ellopni a pénzed, Jézusom!

Örülök hogy ennek ellenére sikerül tanulnod és elérned amit akarsz, szurkolok hogy minden összejöjjön és kitartás a "szülidhez", már ha egyáltalán annak nevezhetők...

2016. nov. 19. 13:14
 3/14 anonim ***** válasza:
92%

"átírják a leckémet, hogy bukjak meg"

Ezt mégis hogyan? Nincs neked egy kis üldözési mániád?

2016. nov. 19. 13:22
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Ez nekem is hihetetlen.
2016. nov. 19. 13:34
 5/14 anonim ***** válasza:
90%

"átírják a leckémet, hogy bukjak meg"

Hehe:)

Sose' nyomjá' full kretént.

2016. nov. 19. 13:53
 6/14 anonim ***** válasza:
83%
Megvert, mert sokat beszéltél hozzá, ne legyenek barátaid, művészi hobbyjaid, hanem legyen egy uncsi életed, minimális célokkal. Ide egy jó pszichológus kell,ezek bolondok.
2016. nov. 19. 14:28
 7/14 anonim ***** válasza:
15%
Oké, világos, a családban mindenki primitív bunkó,meg hülye, csak te vagy helikopter. Mi az hogy a korod miatt ingyen dolgozol? Ugyan már. A diákmunka se jótékonysági alapon megy.
2016. nov. 19. 14:57
 8/14 A kérdező kommentje:

Utolsónak üzenném hogy ebben a korban nem sok pénzes állást kapok, és mivel van szabadidőm nyáron szivesen besegítek olyan helyeken ahol nem fizetnek érte, már csak a környezet miatt is, meg így legalább értelmesen töltöm az időt.

Az meg nem érdekel hogy elhiszed-e vagy sem,nem fogom azzal tölteni az időt hogy győzködlek.

2016. nov. 19. 15:26
 9/14 anonim ***** válasza:

Annyira örükök, hogy nekem normális családom van...

Amúgy nem tudsz mit tenni, ignoráld őket és kűzdj a céljaidért, amiket mondanak egyik füleden be, másikon ki.

2016. nov. 19. 16:19
 10/14 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed és jók a tanulmányaid (közel vagy az érttségihez?) akkor költözz el mi hamarabb. A "szüleid" meg majd puffognak magukban a múlton.
2016. nov. 19. 17:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!