Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Az igaz, hogy egy normális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az igaz, hogy egy normális párkapcsolatban nem a másik végzettsége, munkája, karrierje számít?

Figyelt kérdés
Sokat elmélkedtem ezen és rájöttem, hogy túl nagy dobra verik a fentebb írt dolgokat és nem veszik észre, hogy a szeretet az sokkal magasabb rangú, mint a pénz és az élvezetek hajszolása. Úgy látom, hogy az élvezet hajszolása nem adja meg a boldogságot, mert mind múló boldogság, viszont a szeretet az tartós.
2016. dec. 19. 10:06
1 2 3 4 5
 21/45 A kérdező kommentje:

De milyen kifogásokról beszélsz? Most azért mert felhoztam azt a szövegértési problémát most ezen kell lovagolni? Most sokkal értékesebb az, hogy 14 éves korod óta dolgozol, minthogy én leírom azt, hogy kínkeservesen ment a tanulás és nem értem el sikereket? Én csak leírom azt amit átéltem. Az tök jó dolog, hogy kiszabadultál a mélyszegénységből, de ettől még nem kéne eltelni magadtól és lenézni másokat. Nem a munkán forog az élet, sajnos ez is a volt szocializmus egyik szörnyszülöttje, hogy aki nem dolgozik az semmit se ér.

Nem azt mondom, hogy az a jó, ha valaki léhűtő meg tanulatlan, hanem tessék egy kicsit a felszin alá is nézni.

2016. dec. 19. 11:01
 22/45 anonim ***** válasza:
85%

Részben igaz, hogy nem számít, másrészről viszont igenis fontos.

"Normális kapcsolatban" nem azért fogok beleszeretni a másik félbe, hogy mit dolgozik vagy mennyi pénze van. Mert ettől független az, hogy mennyire értékes, intelligens ember, mennyire értjük meg egymást. (Bár a végzettség részben lehet fontos - egy tanulatlan, írástudatlan, napi dolgok iránt sem érdeklődő emberrel nem lesz közös témánk.)

Másrészről viszont tartós kapcsolatban fontos az anyagiak. Nem arra gondolok, hogy a férfinak "kell" eltartania a családot, mert ha én jól keresek, akkor ez mellékes, de hiába szeretjük egymást, ha csak küszködünk, az megöli a kapcsolatot is.

Mondok konkrét példát: én diplomás, nagyvárosi lány vagyok; párom vidéki fiú, érettségije és félbehagyott szakmája van, gyári munkásként dolgozik. Tökéletesen megértjük egymást, intelligens, szerethető ember, a felmerülő ellentéteket le tudjuk küzdeni.

Ugyanakkor viszont a kapcsolatunk stagnál. Én nem keresek jól, mert "hivatást" választottam (oké, ez nagyképűen hangzik, mondjuk ki, vacak szakmám van :D), párom munkájából adódóan szintén nem szórhatja két kézzel a pénzt. Konkrétan annyira el vagyunk vágva, hogy esély sincs az összeköltözésre, gyűjtögetésre, jövőben közös otthonra, családra vagy akár csak esküvőre... nem tudunk félretenni ezekre, elviszik a mindennapok azt a kevés pénzt.

Évek óta együtt vagyunk, de itt már kevés a szerelem. Bizony eljutottunk addig, hogy a szakítás felé sodródunk, mert nincs közös jövőnk. Még kitartunk egymás mellett, és próbáljuk megoldani, de kérdéses, hogy mi lesz a vége, hiszen egyikünk sem húszéves már.

És itt bizony igenis fontos tényező lenne, ha egyikünknek - bármelyikünknek - jobban fizető szakmája, munkája, karrierje lenne, mert arra lehet építeni. De mindketten olyan világban dolgozunk, ahol előrelépési lehetőség kevés, változtatni pedig nehéz.

23/45 anonim ***** válasza:
85%

:D Amit én mondok az a közhelyes sztereotípia? A kemény munka, egész életemben? :D Na, ez tényleg vicces!

Azt hittem, a közhely az, hogy "csak a szerelem számít, semmi más".

Én tévedtem,.. bocs:D

24/45 anonim ***** válasza:
91%

Szerintem a hasonló a hasonlónak örül elv ezen a területen is érvényesül. Kérdező, azt nem értem, hogy ha a TE értékrendedben nem mérvadó a végzettség, a műveltség, stb., akkor miért nem keresel magad mellé olyan társat, aki veled hasonló "szinten" van e téren, miért próbálod magad felfelé kalibrálni...

Én a magam részéről megtapasztaltam, hogy eltérő életstílussal, értékrenddel csak ideig-óráig működik a kapcsolat. Mert szép dolog a ragaszkodás, meg szeretet, de ha hosszú távon nincsenek meg azok a hétköznapi közös rutinok, amik mindkettőnket kielégítenek (minden téren), akkor az kapcsolatromboló.

Én például tudom magamról, hogy nagyon rosszul érezném magam egy kőgazdag sznob mellett, mert egyszerűen nem az én világom, nem tudnék és nem is akarnék beilleszkedni abba a világba.

Képzeld el a hétköznapokat egy értelmiségi társsal... képzeld el, hogy ő esténként könyvekről, művészfilmekről, színdarabokról akarna veled beszélgetni. Egy idő után nagyon kellemetlenül éreznéd magad, hogy semmihez nem tudsz hozzászólni, ami a párod számára természetes. Képzeld el, hogy a baráti köre is hasonló, és ha elmentek együtt egy társaságba, akkor úgy éreznéd, hogy idegen nyelven beszélnek melletted. Egyszer próbáld ki pár hétig és utána mondd, hogy a szeretet mindent legyőz...

2016. dec. 19. 11:04
 25/45 anonim ***** válasza:
18%
Csak szólok kedves gyerekek, hogy minden amit a halál elvesz, az jelentéktelen. A hatalom, a pénz, az összegyűjtött javak.. mind mind elbukod amint meghalsz. Kár ezekért vergődni. A szeretet az egyetlen erő ami.. na mindey úgysem értitek.. :)) A kérdező viszont igen. Örülök, hogy van még valaki aki nyitott szívvel gondolkozik.
2016. dec. 19. 11:05
 26/45 anonim ***** válasza:
81%
Jesszusom, éltél te már együtt valakivel, akinek 50-nel kevesebb az IQ-ja? A halál mindent elvesz, én is csak úgy szólok!
2016. dec. 19. 11:08
 27/45 anonim ***** válasza:
90%

# 25: A kérdező viszont azt nem érti, amit már az ókori filozófusok és értettek:

Hogy az ember bizonyos tulajdonságokat, értékeket képes tartósan szeretni. A feltétel nélküli szeretet csodálatos dolog, de nem párkapcsolatba való. Mert akkor az a párkapcsolat nagyon egyoldalú lenne és csak az egyik fél számára lenne kielégítő, a másik részéről csupa lemondással járna.

2016. dec. 19. 11:16
 28/45 anonim ***** válasza:
81%
Nem értem a beszélgetés lényegét amúgy. Te meg akarsz győzni másokat arról, hogy amit gondolsz, az a helyes. Nekem más a véleményem, értékrendem, elvárásom egy párkapcsolatban, és attól, hogy megsértődsz, és igazságtalannak érzed, ez még nem fog megváltozni. A te véleményed sem fog megváltozni attól, hogy 10-ből 9-en nem értenek veled egyet. Akkor mi értelme ennek az egésznek? Komolyan.
2016. dec. 19. 11:28
 29/45 anonim ***** válasza:
45%

Teljesen egyetértek veled a kérdés alatti magyarázatoddal kapcsolatban. Nekem egyáltalán nem számít a végzettség és a munkája, persze ne hivatásosként dolgozzon. Ha valaki szeret valakit, akkor az egyént mint egészet nézi, a belső tulajdonságait, ez egy sokkal mélyebb dolog, aminek semmi köze nincs, hogy mennyit keres vagy hol dolgozik.

24F

2016. dec. 19. 11:34
 30/45 anonim ***** válasza:
84%
Az egyén szerinted miből épül fel, kedves utolsó? Mi alakítja a személyiséged olyanná, amilyen? A világról alkotott képed, a véleményed az életet érintő dolgokról, a szokásaid, a külsőd, a belsőd, mi alakít olyanná, amilyen vagy?
2016. dec. 19. 11:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!