Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Borderline a baratom. Ki el...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Borderline a baratom. Ki el egyutt borderlinenal? Tapasztalatok? Hogy tudnek neki segiteni a gyogyulasban?

Figyelt kérdés

Kb fel evre ra mondta el h borderline. Nem tudtam mit jelent de azota nagyon sok mindenen keresztul mentunk mar. Hullamvolgyek eleg kemenyen. Szakitas konyorges stb...

Most egy melo miatt /is/ elegge befordult. Melyebben van mint valaha.

A nyarat kulon toltottuk de ujra egyutt vagyunk. Jobb lett nekinde csak atmenetileg. Segiteni szeretnek de igazabol fogalmam sincs h azon kivul h pl a hobbijaba tamogatom, turelmesebb vagyok vele, ot helyezem eloterbe, h mit tehetnek.

2016. nov. 28. 23:13
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
# 9: Ez egy személyiségzavar, ami jól kezelhető, ha valaki kér és kap szaksegítséget és kitartóan tud dolgozni magán. És azért vannak ilyen borderek is, nem kell teljesen leírni őket. Persze nem a mi dolgunk a segítség, hanem a pszichológusoké.
2016. nov. 29. 10:20
 12/15 anonim ***** válasza:
10. Mert nyilván úgy mutatkozott be, hogy Szia, Gizi vagyok borderline szindrómás, akarsz velem járni? Én meg erre természtesen igent mondtam...
2016. nov. 29. 10:33
 13/15 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Tavaly marciusban jottunk ossze de iden nyaron 3 honapot kulon toltottunk mert ugy akarta. Aztan szeptemberben megkeresett ujra, kibekultunk. Ekkor aztan rajottem mi ez a betegseg. De szeretem es o is engem. Eppen ezert akarok kitartani mellette.

Ismerem ezt az ongyilkos leszek, senkit nem erdeklek, mindenkinek jobb lenne nelkulem mondatokat.. orvoshoz jar/jart, tudja es ismeri a betegseget es akarja h jobb legyen csak nem tudja mit tegyen ennek erdekeben. Szoval tisztaban van vele es mostmar nekem is.

O 31 en 24.

2016. nov. 29. 13:01
 14/15 A kérdező kommentje:
*mostmar en is.
2016. nov. 29. 13:03
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

# 12: nem a diagnózis alapján gondoltam természetesen, hanem a borderline személyiségzavarnak vannak bizonyos tünetei, megnyilvánulásai, amiket az ismerkedés során lehet érzékelni. Tisztában vagyok vele, hogy amikor jó, akkor nagyon jó, lenyűgözőek tudnak lenni... de csak pár napig. Aztán jön a pokol. És erre mondom, hogy aki mentálisan rendben van, az ezen a ponton észbe kap és menekül. Én se tettem, amikor lehetőségem volt, és pont ez gondolkodtatott el, hogy hogyan voltam képes elviselni ezt az ingadozást hónapokon keresztül...

Aztán később a barátnőm jött össze egy border pasival. Mikor bemutatta nekem, 10 perc után éreztem, hogy hú, itt gáz van (akkor még nem tudtam, hogy border az illető, de egyszerűen a viselkedéséből lehetett érezni, hogy VALAMI gond van vele). Mondtam is a barátnőmnek, hogy óvatosan... Nem hallgatott rám, összeköltöztek, aztán alig tudott kimenekülni a kapcsolatból, mert a pasi üldözte, zsarolta, stb. Utána a barátnőm is ment terápiára.

Észre lehet venni. Akkoriban nekem se ment, de miután mentálisan stabil lettem, már rögtön kiszúrtam, ha valakivel gond van. (Nem csak a bordert, más személyiségzavarokat is.) Viszont defektesként a defektes emberek vonzottak.

2016. nov. 29. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!