Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Borderline a baratom. Ki el egyutt borderlinenal? Tapasztalatok? Hogy tudnek neki segiteni a gyogyulasban?
Kb fel evre ra mondta el h borderline. Nem tudtam mit jelent de azota nagyon sok mindenen keresztul mentunk mar. Hullamvolgyek eleg kemenyen. Szakitas konyorges stb...
Most egy melo miatt /is/ elegge befordult. Melyebben van mint valaha.
A nyarat kulon toltottuk de ujra egyutt vagyunk. Jobb lett nekinde csak atmenetileg. Segiteni szeretnek de igazabol fogalmam sincs h azon kivul h pl a hobbijaba tamogatom, turelmesebb vagyok vele, ot helyezem eloterbe, h mit tehetnek.
Részvétem. Kérdés, hogy most hány évesek vagytok. A szakirodalom szerint ugyanis néhány borderline (nem mind!) tartós párkapcsolatban a harmincas éveire spontán megjavul. Szóval ha most huszonévesek vagytok, akkor 5-10 év múlva akár még jó kapcsolat is lehet belőle.
Ha szaksegítséget venne igénybe, akkor hamarabb és nagyobb eséllyel.
Szia!
Hasonló cipőben járok, mindenféleképpen menjetek pszichológushoz. Ebbe mindketten tönkremehetek (ezt nem csak én mondom, hanem a pszichológus ismerősöm is ezt mondta). Ha van kedved nyugodtan írhatsz privátot és beszélhetünk.
# 5: Ebből a szempontból viszont egy borderline kapcsolat hasznos indikátor. Én is, és egy barátnőm is a border kapcsolataink után mentünk terápiára és kezdtünk el dolgozni saját magunkon. Egy ilyen kapcsolat ugyanis képes szembesíteni a gyengeségeinkkel és azzal, hogy milyen intenzíven hatnak ránk mások, mennyire könnyű kizökkenteni a lelki egyensúlyunkból. Ebben a borderek profik...
Szerintem épeszű ember eleve nem kezd borderrel kapcsolatba, vagy ha mégis, akkor rövid úton, viszonylag sérülésmentesen le tudja zárni. Aki viszont belevág, annak bőven van mit dolgozni saját magán, és ha egy ilyen kapcsolat juttatja el pszichológushoz, akkor tulajdonképpen megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!