Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az az igazi, őszinte, szeretetteljes kapcsolat, ahol a másikat tartjuk a " legjobb dolognak az életünkben ", mikor azt érezzük valóban vele vagyunk teljesek! Egyet értetek? Vagy van cáfolat?
Nem értek egyet az első résszel, az élet annyira bonyolult, és szövevényes, hogy nem lehet kiválasztani egy "legjobb" vagy "legfontosabb" dolgot.
Persze fontos az amit mondasz, de szerintem ennél jóval fontosabb a megértés, meg a törődés, a másik iránti tisztelet, szeretet. Ezek nélkülözhetetlenek egy jó kapcsolatban, hiába esküdözik a másik, hogy én vagyok a legjobb dolog az életében.
Ismerek egy nagyon jó párt, akik középiskolás koruktól együttvannak a legnagyobb szeretetben. Mégis, mikor a srácot megkérdezték, hogy mi a 3 legjobb dolog az életben, egyik sem a barátnője volt.
A teljesség egy másik dolog, szerintem az embernek egyedül is teljesnek kell tudni lenni. Félreértés ne essék, én is érzem a páromon, hogy kiegészít engem, de nélküle is teljesnek érzem magam.
Amit leírtál, az valóban függés a másiktól és ragaszkodás. Mintha egyedül egy nagy nulla lennél, ha nincs melletted a szeretett személy, akkor mintha nem is léteznél, mert képtelen vagy arra, hogy egyedül is boldog légy, és feltaláld magad.
Az a jó kapcsolat, amikor pl. mind a két fél megtartja az egyéniségét és szabadságát, és egyedül is képesek a boldogságra, a mosolygásra. Pl. képesek egyedül elmenni a másik nélkül buliba, megbíznak egymásban és jól érzik magukat egymás nélkül is.
És mi van, ha szétmentek? Akit eddig az "életed értelme" címszóval illettél, az már nem az lesz. De rá kell jönnöd, hogy nélküle is van élet.
Ne akarj függni a másiktól!
#6 ???
Nem úgy értem, hogy egyedül nem lehet teljes és boldog az ember.. Kell a függés! Szó sincs ilyenről! :D
Négy éve vagyok egyedül! És nem keseredtem meg, nem lettem előítéletes, irígy másokra, antiszociális.. vagy bármi ilyen!
Csupán az érdekelt volna, hogy más mit gondol!? Mit érzünk a szerelmen kívül, mikor úgy érezzük megtaláltuk az " igazit ,, ??
Persze sok jó dolog lehet az ember életében, van is .. Kell is !
De arra értettem, pl.; mikor együtt laknak már a párok, hogy az egyik otthon várja, a másik siet hozzá, és még ha rossz is volt a nap, megnyugvást / boldogságot ad neki, hogy ott a másik mellette.
Teljes egyedül is lehet az ember, nyilván való! Nem is szabad, hogy hiány érhetünk legyen!
De, nem jó dolog.. találni egy olyan embert, akire ha rénézel eszedbe jut, " benne meg van az, ami bennem nincs, és az is, amit eddig kerestem másban " vagy ilyesmi!
Ma már nincsenek ilyen kapcsolatok !?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!