Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Egy hosszútávú jó párkapcsolatnál ez mennyire fontos szerintetek?
Tényleg nagyon szépen hangzik amit Miquel írt, de mit csináljon a kérdező, ha urambocsá' nem találja meg azt a valakit akitől rogyadozni kezd a lába.
Addig ne is ismerkedjen? Mi van akkor ha a lány nem viszonozza a szerelmét? Stb.
"Az ember szeret erényt kovácsolni a szükségből" -
szerintem itt másról van szó, nem megalkuvásról beszélünk, az előbb meg is írta, hogy eleve bejön neki a lány és ezt követően barátkozik.
Sehol sem tanácsoltam azt, hogy ne ismerkedjen, amíg nem talál olyanra, akitől megroggyan a lába. Sőt! Mivel nekem közel 50 felejthető kapcsolatomba és egy elrontott házasságomba került, úgy gondolom, hogy a legtöbben sohasem találják meg. De mindig azt mondom, hogy ismerkedni, próbálkozni, pofára esni kell, mert ezek által tanul, fejlődik az ember. Ez a
" Ha barátságból lesz kapcsolat, akkor ez azért kevésbé gyakori, nem?"
pedig erősen félreérthető volt. Mindazonáltal még így sem tartom helyénvalónak az elméletet. Az ismerkedési fázisnál még semmi sincs kőbe vésve. Még a célok sem. Egyszerű ismerkedés, minden kötelezettség nélkül. Aztán, hogy mivé fejlődik, az a két fél affinitásán múlik. A legtöbbször semmi nyomot nem hagy bennünk, máskor "baráti viszony" lesz belőle (nem barátság de az egyszerűség kedvéért nevezzük annak), és nagy ritkán szerelem is lehet belőle. Nekem nagy átlagban minden tizenötödik ismerkedési kísérletemből lett valami említésre méltó liaison. Lehet számolni! Minimum 700 próbálkozás eredménye a mostani párom.
Azt sem jól látod, hogy
"elmúlna a nagy szerelem, akkor utána is megmaradna a barátságuk, ami egy erős összetartó erő lehet, nem?"
A szerelemhormon lebomlik, ez tény. De hogy mi marad utána, az javarészt attól függ, hogy a két ember mennyit fektet/-ett bele a kapcsolatba. Ha napi szinten ápolták azt, ha tettek érte, egymásért, magukért, akkor egy olyan mértékű összetartozás fejlődhet ki, (sajnos nincs rá külön szó, ezért ezt is csak szerelemnek nevezi a nyelv) amikor tényleg csak a halál választhatja szét őket. De megette a fene, ha barátként, vagy testvérekként egymás mellett élnek, és nem szerelemben, egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!