Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Egy hosszútávú jó párkapcsolat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy hosszútávú jó párkapcsolatnál ez mennyire fontos szerintetek?

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy szerintetek mennyire fontos egy hosszútávú jó párkapcsolatnál, hogy a felek először csak barátok legyenek? Az az észrevételem, hogy nagyon sokak csak úgy mennek bele a kapcsolatokba, hogy mindent a vonzalomra alapoznak, azt nem veszik figyelembe, hogy mi lesz, hogyha ez elmúlik az idővel és miután elmúlik, már nem bírnak megmaradni az emberek egymás mellett. Ha barátságból lesz kapcsolat, akkor ez azért kevésbé gyakori, nem? Elvégre ha már párkapcsolat előtt is jól kijönnek egymással a felek és szívesen töltik az idejüket a másik társaságában, akkor ha összejönnek és elmúlna a nagy szerelem, akkor utána is megmaradna a barátságuk, ami egy erős összetartó erő lehet, nem?

2016. júl. 29. 10:16
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
51%
Pedig szerintem 2dolog fontos. A kémia, és hogy a másik személyiségét imádni tudd. A lányok legtöbbjét pl az érdekli, hogy ennyi pénze van egy pasinak, jól jár-e vele. Hát én meg azt mondom szeressen előbb azért aki vagyok... Akkor is ha szegeny vagyok. Ha egy lany az első 6 hónapban "belenéz" a pénztárcámba, repül is. Miért? Mert ha 10 év után mondjuk kirúgnak, és kénytelen vagyok kevesebbért elhelyezkedni, valószínűleg ez a csaj rögtön le fog lépni. Pedig lehet akkor volna legnagyobb szükségem rá. Meg a jóban-rosszban-ból a rosszban, valamint a szegénységben részére az eskünek. Szóval mindenki dönthet mi alapján válogat, de újonnan megismert embernek is lehet állati jó személyisége... A kémia pedig sszenciális... Anélkül kőbe van vésve a szakítás.
2016. júl. 29. 10:46
 12/22 anonim ***** válasza:

Valahol azt olvastam, hogy a barátságból született kapcsolatok tartósabbak a statisztika szerint.

Persze józanabb hozzáállás a jellemző, hiányozhat az a nagy lángolás, kémia, mint a vonzalomra épült viszonyoknál,de alapvetően jobban kijönnek egymással a felek hiszen előtte is kedvelték egymás társaságát.

2016. júl. 29. 10:48
 13/22 A kérdező kommentje:
#12-es, hol olvastad?:D Ha megtalálod, akkor tudnád linkelni?
2016. júl. 29. 10:50
 14/22 anonim ***** válasza:
Egy jó párkapcsolat során egymás legjobb barátaivá is válunk. Ez szerintem fontos. De, hogy ennek mindenképpen még a kapcsolat előtt kellene megtörténnie...már nem vagyok biztos. Szerintem mindegy. A probléma akkor lép fel, ha az idő múlásával nem leszünk egymás barátai is.
2016. júl. 29. 10:54
 15/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nem fontos.

Egyszer összejöttem egy nagyon jó barátommal (személyisége rendben volt, rendezett, ápolt srác volt, fiatalabb koromban még tetszett is), viszont szerelem nem alakult ki a részemről. Szakítottunk. Utólag azt mondom, hogy bánom, hogy megpróbáltuk, mert egy jó barátság elveszett, ennyit nem ért az egész.

Jelenlegi párommal, vonzalom alapján jöttünk össze, előtte pár héttel ismerkedtünk meg. 4 év eltelt és még mindig szerelmes vagyok belé. Emellett kialakult egy nagyon mély kötelék köztünk, továbbá ő a legjobb barátom. Tudom, ha rosszul alakulna a kapcsolatunk, akkor a szerelmemet és a legjobb barátomat is elveszíteném...

Ellenpélda a baráti körömből: Barátnőmék 3 éve úgy vannak együtt, hogy először csak barátok voltak. Szerintem első pillanattól kezdve megvolt köztük a vonzalom, de nem mertek belevágni pont az én példám miatt.

Úgy gondolom, hogy emberfüggő az egész.

2016. júl. 29. 12:06
 16/22 anonim ***** válasza:
Nem lehet tudni. Valakinél az működik, ha először barátok, ismerek olyat akik belevágtak a vonzalom alapján, aztán már évek óta együtt vannak boldogan.
2016. júl. 29. 12:31
 17/22 anonim ***** válasza:
Egyetértek veled kérdező! Nekem a kapcsolataim 80%-a barátságként indult... Én a partnerem személyiségébe szeretek beleszeretni.. És ha ez megvan, más már nemnagyon számít!
2016. júl. 29. 20:50
 18/22 anonim ***** válasza:
Az ember szeret erényt kovácsolni a szükségből. Kérdező, te még nem voltál igazán szerelmes. Majd ha egyszer találkozol a nagy Ő-vel, megérted, hogy a szerelem és a barátság között mi a különbség. Sajnálni szoktam azokat, akik a barátjukba esnek bele. Ők valamiért gátoltak az ismerkedésben, és csak a környezetükből tudnak választani. Ez pedig hatalmas hátrány, hiszen nem mindenkivel illünk össze egyformán. Az igazi vonzalom ott kezdődik, amikor az első percben megroggyan a lábad. Amikor nem kapsz levegőt, ha ő nincs veled. Amikor semmi vagy nélküle. Egy barát ezeket a kritériumokat messze nem teljesíti. Már csak azért sem, mert férfi-nő barátság fából vaskarika. De ez már egy másik történet. A lényeg az, hogy jól hangzó elméletet gyártottál, de mint az első mondatom jelzi, ez csak erénykovácsolás.
2016. júl. 30. 11:18
 19/22 A kérdező kommentje:
#18-as, igazad van, még nem voltam igazán szerelmes és jelenleg el sem tudom képzelni, hogy majd egyszer csak találkozok a nagy Ő-vel és első ránézésre tudjam, hogy ő az igazi :) Eddig senkiben sem láttam azt a "plusszt", ami miatt el sem tudnám képzelni az életemet nélkülük.
2016. júl. 30. 11:25
 20/22 A kérdező kommentje:
Hmm, meg közben eszembe jutott valami. Kicsit "félre" értetted, amit írtam. A kapcsolat előtti barátságot nem feltétlen úgy értettem, hogy van egy lány barátom, akivel aztán összejövök. Hanem úgy, hogy van egy lány, aki érdekel, de nem rohanom le, nem akarom az első pillanatban döngetni a kapukat, amint megláttam őt, hanem elkezdek vele barátkozni, aztán meg vagy alakulnak a dolgok vagy nem.
2016. júl. 30. 11:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!