Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hosszútávú kapcsolatban mennyire fontos a közös érdeklődés, értékrend?
Egyetértek Etussal: én pl. nagyon szeretek olvasni, párom pedig nem egy könyvmoly. A különbségek nem képeznek problémát,vagy úgy oldjuk meg, hogy nyitunk a párunk érdeklődési köre felé, vagy hagyjuk egymást külön kibontakozni :) Én szeretek színházba járni, így néha eljön velem,holott nem olyan típus - én meg megnézem vele azokat a filmeket, amikért ő rajong, és én kevésbé. Viszont őt érdekli a foci, de én irtózom tőle, ezért a haverjaival néz meccset, és engem ilyennel nem is traktál. Nekem pedig van egy kedvenc sorozatom, amit a világért meg nem nézne velem. Ezekből sincs gond.
Viszont mindketten (visszafogottan,józanul de) liberális értékrendűek vagyunk, a nemek egyenrangúságában hiszünk (ő pl. nem úgy gondolkodik, hogy csak a nőnek kell házimunkát végeznie), szigorú elveink vannak a hűségről, imádjuk az állatokat, egyikünk sem hagyna az utcán egy éhes, kóbor kutyakölyköt, stb. stb. stb. Ezek fontos dolgok.
Tehát továbbra is tartom, hogy az érdeklődésben nem baj, ha kevesebb az átfedés, az értékrend viszont egyezzen.
Annyira nem fontos.
Ha ügyesen alakítod a dolgokat-vagy ösztönből jön-,akkor a lányt egy idő múlva teljesen beszippantja a te életed,a te értékrended,együttműködő a te oldaladon álló,téged támogató ember lesz.
Ha közös (vagy mondhatjuk úgy is, egymáséba illeszthető) értékrend nincsen, akkor a párkapcsolatnak hosszú távon semmi jövője nincsen.
Lásd: volt olyan barátom, akivel szinte a teljes érdeklődésünk közös volt, ez szuper volt a randi korszakban. De mikor hónapok múlva láttam, hogy neki 25 évesen is az ivás és a lébecolás a legelső a tanulás, és a munka helyett, leléptem. Tök más volt az értékrendünk.
Közös érdeklődés: ez párfüggő. Van, akinek fontos, másoknak nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!