Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hosszútávú kapcsolatban...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hosszútávú kapcsolatban mennyire fontos a közös érdeklődés, értékrend?

Figyelt kérdés
Hosszú táv alatt éveket értek. A teljes egyformaság unalmas lenne, de szerintetek (mongyuk %-ban kifejezve, vagy példákon keresztül) mennyire egyezzenek két ember gondolatai?
2011. máj. 25. 23:47
1 2
 1/12 napietus ***** válasza:
61%
a közös értékrend fontos, a közös érdeklődés olyan szempontból, hogy legyen legalább egy-két olyan dolog, ami mindkét felet érdekli, különben egy idő után nem lesz miről beszélgetni :)
2011. máj. 25. 23:48
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet erre százalékot mondani. Az értékrend hasonlósága szerintem fontosabb (azaz ha úgy tetszik, közelítenie kell a 100 %-hoz), míg az érdeklődésben nem baj, ha vannak különbségek. (Persze ott is kell valamennyi átfedés.) Értékrend alatt ilyet értek, hogy a kapcsolat "szabályairól" alkotott vélemény, akár vallási, politikai hasonlóság (egy vér szélsőjobbos meg egy liberális szerintem nem maradna sokáig együtt) életfelfogásbeli hasonlóság (egy plázázni imádó divatőrült és egy olvasni szerető, befelé forduló ember kapcsolata sem túl ígéretes)
2011. máj. 25. 23:51
 3/12 anonim ***** válasza:
84%
nagyon fontos a közös érdeklődési kör, mert ezt csináljátok, mikor ráértek, kikapcsolódtok. Nagyban gügg, hogy van-e, mert akkor együtt tudtok lenni akkor is. Pl. valaki hobbija a kirándulás, a másik tériszonyos. Már ütközik is a dolog, és egy idő után ebből gond lesz.
2011. máj. 25. 23:56
 4/12 napietus ***** válasza:
74%
az nem baj, sőt, jó, ha vannak olyan hobbijaik, amit külön űznek. pl. az én férjem vadászik, engem ez nem vonz, én lovagolok, ez meg őt nem érdekli. de kell legyen valami, ami mindkettőt érdekli.
2011. máj. 26. 00:00
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Közös értékrend a lényeg..a többi annyira nem számít.
2011. máj. 26. 00:10
 6/12 anonim ***** válasza:
81%

Egyetértek Etussal: én pl. nagyon szeretek olvasni, párom pedig nem egy könyvmoly. A különbségek nem képeznek problémát,vagy úgy oldjuk meg, hogy nyitunk a párunk érdeklődési köre felé, vagy hagyjuk egymást külön kibontakozni :) Én szeretek színházba járni, így néha eljön velem,holott nem olyan típus - én meg megnézem vele azokat a filmeket, amikért ő rajong, és én kevésbé. Viszont őt érdekli a foci, de én irtózom tőle, ezért a haverjaival néz meccset, és engem ilyennel nem is traktál. Nekem pedig van egy kedvenc sorozatom, amit a világért meg nem nézne velem. Ezekből sincs gond.

Viszont mindketten (visszafogottan,józanul de) liberális értékrendűek vagyunk, a nemek egyenrangúságában hiszünk (ő pl. nem úgy gondolkodik, hogy csak a nőnek kell házimunkát végeznie), szigorú elveink vannak a hűségről, imádjuk az állatokat, egyikünk sem hagyna az utcán egy éhes, kóbor kutyakölyköt, stb. stb. stb. Ezek fontos dolgok.

Tehát továbbra is tartom, hogy az érdeklődésben nem baj, ha kevesebb az átfedés, az értékrend viszont egyezzen.

2011. máj. 26. 00:46
 7/12 anonim ***** válasza:
37%

Annyira nem fontos.

Ha ügyesen alakítod a dolgokat-vagy ösztönből jön-,akkor a lányt egy idő múlva teljesen beszippantja a te életed,a te értékrended,együttműködő a te oldaladon álló,téged támogató ember lesz.

2011. máj. 26. 01:02
 8/12 napietus ***** válasza:
67%
utolsó: feltéve, hogy a lány igen gyenge jellem.
2011. máj. 26. 07:15
 9/12 anonim ***** válasza:
80%

Ha közös (vagy mondhatjuk úgy is, egymáséba illeszthető) értékrend nincsen, akkor a párkapcsolatnak hosszú távon semmi jövője nincsen.

Lásd: volt olyan barátom, akivel szinte a teljes érdeklődésünk közös volt, ez szuper volt a randi korszakban. De mikor hónapok múlva láttam, hogy neki 25 évesen is az ivás és a lébecolás a legelső a tanulás, és a munka helyett, leléptem. Tök más volt az értékrendünk.

Közös érdeklődés: ez párfüggő. Van, akinek fontos, másoknak nem.

2011. máj. 26. 09:20
 10/12 anonim ***** válasza:
62%
1.02 - legfeljebb akkor, ha a lánynak nincsen saját személyisége. De előbb-utóbb úgyis felfedezi. A kapcsolat nem arról szól, hogy az egyik fél beszippantja a másikat, hanem hogy mindketten kibontakozhatnak egymás mellett, és segítik egymást.
2011. máj. 26. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!