Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan mondhatnám meg neki, úgy hogy nem bántom meg, hogy nem érdekel, mint pasi?
Sziasztok :)
Sajnos belefutottam abba a problémába, hogy rámmozdult egy srác, ami az én hibám is, sajnos az ismerősi körömben van, így nem tudom elkerülni, még ha akarom sem :( Pedig mondtam az ismerőseimnek, hogy ne szervezzenek úgy, hogy én is meg ő is ott van, mert számomra kényelmetlen.
Az a gond, hogy neki van barátnője, mégis elég sokat írkál és tesz megjegyzéseket, és amikor társaságban vagyunk, akkor is utalgat, többféle módon. De én ezt nem viszonzom. Sajnos túl közvetlen vagyok az emberekkel, és lehet, hogy ő ezt úgy vette, hogy engem is érdekel, pedig nem. Engem más érdekel.
Tudnátok segíteni? Főleg fiúk, a ti tanácsaitokra lennék kíváncsi, hogy ilyen esetben hogyan rendezzem el a dolgot kulturált körülmények között.
Előre is nagyon szépen köszönöm ! :)
Nem bunkóságnak mondanám, csak a lényege veszik el sztem.
Ettől még megírhatod neki, ha az kényelmesebb, de akkor már ne chat legyen, hanem email, megszólítással, tagolással, búcsúzással...
Érted, a lényeg az, hogy úgy kommunikálj vele, hogy őt egyenlő félként kezeled.
Egyik verzió, hogy félrehívod és kedvesen, de határozottan megkéred, hogy ne irkáljon és ne tegyen megjegyzéseket, mert ez téged zavar.
Többféle reakciója lehet erre.
- A korrekt: Azt mondja: "Jól van." És békén hagy. (Így legyen!)
- A semmibevevős: Azt mondja: "Jól van." És folytatja tovább.
- A tagadós: Azt mondja, te félreérted, ő nem is nyomul, hagyd már a hülyeségeivel. És békén hagy. Ez nem is olyan rossz verzió, még ha kellemetlen is. Végül is az a cél, hogy békén hagyjon, ha hazudik, az legyen az ő baja.
- A tagadós semmibevevős: Azt mondja, te félreérted, ő nem is nyomul. És nyomul tovább.
- Tagadós kavarós: Azt mondja, te hülye vagy, mit akarsz tőle, tán kikezdeni? Rosszabb esetben, ha a barátnője féltékeny, lilaködös, kapcsolatfüggő típus, még őt is rád uszíthatja.
- Tagadós lelkisérült: Azt mondja: "Te hülye vagy, mit képzelsz, azt hiszed, mindenki téged akar? Tudod, kinek kellenél, te ronda, beképzelt p.icsa?" Neki bárhogy mondhatsz nemet, a puszta ténnyel, hogy nemet mondtál, halálosan megsértetted. Ez az, amikor az alacsony önbizalom kombinálódik a hatalmas jogosultságérzéssel.
Biztos lesz, amit kihagytam, de kb. ezekre lehet számítani szerintem. Nekem is megfordult a fejemben, míg írtam, hogy talán jobb lenne írásban, még ha nem is tűnik olyan szépnek. De az legalább megmarad a válaszával együtt és nem tudja ellened fordítani. Főleg mivel azt mondtad, szokott irkálni neked. A következő kétértelmű megjegyzésénél simán visszaírnék, hogy legyen szíves, ne irkáljon többet, mert már zavaróak az ilyen megjegyzései.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!