Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Kapcsolatban lévő férfiak és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kapcsolatban lévő férfiak és nők! Mi a véleményetek erről a tanulmányról? A ti kapcsolatotok melyikbe tartozik?

Figyelt kérdés

A majdnem 400 ember részvételével készült kutatás során a megkérdezettek mindegyike beleillett az egyik csoportba: voltak drámázós, konfliktus-imádó, barátkozós és olyan szerelmesek is, akik a párjukra koncentráltak. A kutatók itt nem álltak meg, egészen addig mentek, amíg ki nem derítették, mennyire voltak elkötelezettek.

Mutatjuk az eredményeket a 4 csoportra bontva:

1. Drámázós párok

Náluk szem nem marad szárazon. Ez persze nem jelenti azt, hogy a kapcsolatuk jó. Ezeknek a pároknak kétszer nagyobb esélyük van a szakításra, mint a többieknek. Az elköteleződésük pedig elég sokat ingadozik, hiszen gyakran összekapnak.

Előny: a veszekedés miatt izgalmas a kapcsolat

Hátrány: a viták a kapcsolat végét is jelenthetik

2. A konfliktus-imádó párok

Általában csökken az elköteleződésük veszekedés után, de ez még nem jelenti azt, hogy szakítani fognak. Veszekednek, kibékülnek, sokban hasonlítanak az előző csoporthoz.

Előny: békülős szex

Hátrány: a veszekedés kimerítő

3. Barátkozós párok

Ők voltak a legelégedettebbek a kapcsolatukkal és stabilnak gondolták azt. Sok közös barátjuk van, akikre mindig számíthatnak - akkor is, ha épp nem felhőtlen a kapcsolatuk.

Előny: négyes randik

Hátrány: a közös barátok befolyásolhatják a kapcsolatot

4. Akik a párjukra koncentrálnak

Ez a legjobb, ha komoly kapcsolatot keresel. Nekik van a legtöbb esélyük az együttmaradásra és a boldogságra. Kedvesek, okosan döntenek a kapcsolatukat érintő kérdésekben.

Előny: stabil, komoly kapcsolat

Hátrány: ha nem akarsz esküvőt, unalmas lehet

Ettől függetlenül a kutatók azt is megjegyezték, hogy attól függ, melyik csoportban vagy, hogy éppen kivel vagy együtt és milyen a kapcsolatotok.

2016. ápr. 23. 10:07
 1/6 anonim ***** válasza:
69%

Bocs, de ez így nettó fasxság.

A legtöbb kapcsolat aszimmetrikus és itt dől meg minden előrejelzés.

„Egy sikeres kapcsolat záloga az, hogy az egyik eltűri, hogy a másik jobban szeret”

- Márai Sándor

2016. ápr. 23. 10:21
 2/6 anonim ***** válasza:

Kutatók nevét feltüntették ott, ahol ezt olvastad?

Egyébként valamilyen szinten van benne igazság, de ugyanannyiban nem is értek ezzel egyet. Nem tudom, hogy mi, de valami sántít.

2016. ápr. 23. 10:22
 3/6 anonim ***** válasza:

4. Akik a párjukra koncentrálnak

21L

2016. ápr. 23. 10:25
 4/6 anonim ***** válasza:
4-es csoportba abszolút beleillünk, viszont ettől függetlenül nagyon nem értek egyet az egésszel. Eleve nem látom a különbséget az 1. és 2. csoport között, azt pedig totál nem értem, hogy miért van az hogy az 1-ben a veszekedés pozitívum, a másodikban meg negatívum. Nehezen tudom elképzelni azt is hogy ez a négy csoport elég lenne minden párkapcsolat kategorizálására. Összességében egyetértek a többiekkel: ez így irtó logikétlan csoportosítás.
2016. ápr. 23. 10:48
 5/6 Titusztitusz ***** válasza:
A fent felsoroltaknál azért jóval több kategória létezik szerintem,éshát a mi házasságunk az álltalad felsorolt kevés kategóriábol a negyedikbe tartozik...
2016. ápr. 23. 10:55
 6/6 anonim ***** válasza:

Rákerestem, kiegészítem:

Forrás: joy.hu

Ott meg semmiféle hivatkozás nincs, ami alapján ellenőrizni lehetne. Szóval ennyit a megbízhatóságról.

Egyébként meg kb. horoszkóp szintű általánosítások. Sokkal több kategória van, plusz a különböző típusok "vegyülése".

2016. ápr. 24. 12:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!