Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Abban hisztek hogy bárki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Abban hisztek hogy bárki pótolható, vagy hogy az ember életében csak egy IGAZ szerelem létezik, és csak akkor ébred rá, ha már elveszítette, vagy ha szerencsés vele éli le az életét?

Figyelt kérdés
Bármelyik is, miért?
2016. ápr. 20. 12:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem egy igazi van. Csak olyan emberek, akik megszeretik egymást és TESZNEK érte, hogy mindkettőnek jó maradjon. A romantikus filmek rossz ponton érnek véget. A megszerzés csúcspontján, de nem ez a nehézsége, hanem az utána következő harminc-ötven év!!! Az a komoly teljesítmény, nem a rózsacsokor és lánykérés.
2016. ápr. 20. 13:15
 12/18 anonim ***** válasza:

Szerintem csak kevesen találják meg a nagy Ő-t. Kölcsönös nagy Ő-re gondoltam, amikor mindkét fél érzi és tudja, hogy igen Ő az.

Ettől független nem csak a nagy Ő-vel lehet szerelem. Úgy gondolom a kölcsönös szerelem már nem olyan ritka, sok ember átéli legalább egyszer az életében, de akár többször is.

2016. ápr. 20. 13:33
 13/18 anonim ***** válasza:
9%
Mivel előbb-utóbb a párok tagjai összevesznek, megcsalják, megunják egymást, elhidegülnek, szakítanak, összejönnek egy új partnerrel, vele is végigzongorázzák ugyanezeket, majd a következővel is, úgy látom, hogy igaz szerelem nem létezik, pusztán annak az illúziója, s amit átmenetileg hetekig, hónapokig, évekig érzünk. A hiányt, az igazi szerelem elvesztését is addig érezzük, amíg be nem toppan az életünkbe a következő, s akkor már azt fogjuk annak tartani. Magát a szerelem érzését bárkivel lehet pótolni, a partner személyiségét viszont nemigen.
2016. ápr. 20. 13:41
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi jelenleg 12éve vagyunk együtt, el nem tudom képzelni magam más mellett.

Nem , csak a párom a legjobb barátom, támaszom kb minden ami egy ember lehet a másik számára és így is tudom hogy pótolhatatlan nem kell hozzá elveszítenem.

Még meg nem ismertem nem hittem az ilyen igazi szövegben, de be kellett látnom létezik.

2016. ápr. 20. 14:41
 15/18 anonim ***** válasza:

1. Nem pótolható bárki.

2. Igazi bárki lehet! Nincs olyan, hogy él valahol az igazi és csak rá kell találni, aztán minden happy.

2016. ápr. 20. 15:49
 16/18 anonim ***** válasza:

Azt már nem hiszem, hanem kétségtelenül és a részemről cáfolhatatlanul tudom, hogy nem csak egy igazi nagy szerelem létezhet az ember életében.

Természetesen azért túl sok sincs. Előfordul, hogy csak egy, kettő, vagy három, vagy van, akinek egy sem. De túl sokat nem tartogat az ilyen erős érzelmekből az élet, úgy gondolom.

37/N

2016. ápr. 20. 17:11
 17/18 anonim ***** válasza:
64%

Az Igazi létezik, pont úgy, ahogy a mesékben meg van írva (nem vicc, ez tényleg komoly). A férfi egyetlen egy (a számára kijelölt nő) lelki sérüléseit képes gyógyítani (ez szimbolikájában megegyezik a Csipkerózsika megmentésére induló lovagokkal, akik közül csak egyetlenegy képes átvágni magát a szimbolikus rózsabokrokon). Csipkerózsika elalszik 100 évre (ez is valóság, ugyanis nemigen emlékszünk arra, hogy kiért-miért születtünk le a Földre). Egyetlen lovag képes felébreszteni a hercegnőt (= spirituális ébredés), akik aztán (még a halálon túl is = az ego halála) egymáséi lesznek.

A Shrek is erről szól. "Éjjel egyik, nappal másik, körbe- körbe jár, míg meg nem csókol a szerelem, s benned testet talál." = az Igaz szerelem két Lélek szerelme. A másik felünket nem választjuk, hanem felismerjük.

Húú, és még rengeteg mindent össze lehetne gyűjteni a témában :) Igazán hálás feladat :) A mesék, a mondák, pl. Ámor nyiláról mind-mind igaz :)

Aki nem hiszi, járjon utána ;)

2016. ápr. 20. 19:22
 18/18 anonim ***** válasza:

#10 és #11 írta le a legtökéletesebben, amit ezzel kapcsolatban gondolok. Nincs olyan, hogy a sors kirendelt valakit neked, te megtalálod, boldog leszel, kész/nem találod, és sosem lesznek igazán mély érzéseid más iránt. Hülyeség. Ha olyan a személyisége, ha kiváltja belőled, amit kell, ha hajlandóak vagytok tenni egymásért, akkor bárki - ismétlem: BÁRKI - lehet nagy Ő, nem tudod elszalasztani a lehetőséget. Tény, hogy ritka az ilyen kapcsolat, de mindig a résztvevőkön múlik, hogy megvalósul-e, és nem a sorson.

Viszont mi az a megközelítés, hogy "mindenki pótolható"? Minden partner más, mindet másképp szereted, minddel más a kapcsolatod. Oké, hogy ha összeszeded magad, túl tudsz jutni bármekkora szakításon, de ez nem a véget ért kapcsolatot minősíti, hanem a te lelki erődet (pozitív értelemben).

2016. ápr. 24. 23:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!