Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Működhet hosszútávon párkapcsolat hogy én értelmiségi vagyok a szerelmem meg szakmunkás? 23/L
10 hónapja ismerem a szerelmemet a szakmunkás én értelmiségi.Úgy veszem észre a szerelmemet elégé érdekli, hogy mivel foglalkozom a gyakorlatban is a tanulásban is viszont úgy veszem észre, hogy próbál azonosulni velem például kikérdezz úgy hogy kezébe adom az anyagot stb. Viszont nem igazán érti mi az én munkám. Nem érti mit miért szeretnék tenni például mesterképzést.
Én történelmi illetve szociológiai kutatásokat is végzek ezt sem érti minek pedig már elmagyaráztam neki többszőri is de még se érti.
Megmondom őszintén szerintem az, hogy ő kikérdezi az anyagot, meg felolvasson neki néha azt csak miattam a szerelem miatt teszi valójában nem érdekli.
Mindig csak azt mondja milyen okos vagyok és mennyi tapasztalatom van ennyi idősen.
Az értelmiségi szót midig sértőnek találtam azokra nézve akikre nem használják ezt a kifejezést.
Nem feltétlenül kell agyoniskolázottnak lenni ahhoz,hogy valaki értelmes és művelt legyen.
Értelmiségi ilyen szép fogalmazással? Ügyes!
Na de egyébként igen, alapvetően nem biztos, hogy lenne probléma, egy szakmunkás is lehet nagyon intelligens és művelt is. Azzal van a probléma, hogy te - ha nem is vallod be magadnak/ha nem is tudatos, de - lenézed őt, és főlé helyezed magad. Na most ezt egy kapcsolatban nem kellene, úgy emiatt mondom, hogy nem, szerintem nem működhet hosszútávon ez.
*úgyhogy emiatt mondom
És kihagytam, hogy természetesen, ahogy egy szakmunkás lehet intelligens, úgy egy egyetemet végzett általad említett "értelmiségi" is lehet tajparaszt és unintelligens.
Értelmiséginek vallod magad de a fogalmát nem tudod...attól hogy mást tanultál még nem vagy értelmiségi és ahogy írsz erről,eléggé lenézed a párod,szóval itt téged zavar igazából,hogy ő "csak" szakmunkás.
Nem valószínű,hogy hosszabb kapcsolat lesz ha ezt a felfogást nem felejted el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!