Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan legyek határozottabb, magabiztosabb, vonzobb
egyéniség?
#határozot
Írj ki magadnak célokat. Valósítsd meg azokat. no meg hozz döntéseket mindig, még ha nem is kérdezik, akkor is és mindig közöld a gondolataidat.
2015. aug. 26. 23:36
2/8 A kérdező kommentje:
Meg kitudnak billenteni és sokszor rájövök hogy ez nem is élet az életem egy fo.s tenger
3/8 A kérdező kommentje:
kibillentenek a döntésemböl és még mindig a szüleim hoznak helyetem döntéseket pedig felnött nö vagyok és sokan parancsolnak nekem hiszen én sem mondom meg mmás mit csináljon
"sokan parancsolnak nekem hiszen én sem mondom meg mmás mit csináljon"
Mit keres ott a hiszen? logikailag nem függ össze, de te úgy kezeled, ez a baj. Ami kell, vedd el. Ennyi.
2015. aug. 27. 00:41
Majd ha onalloan es stabilan allsz a sajat labadon, akkor senki nem fog beleszolni az eletedben. Ha az onallosagban es kulonallosagban sikeres leszel es mukodik az eleted, akkor megjon a magabiztossagod is. Csak addig szolnak bele az eletedbe amig fuggosegi viszonyban vagy (fuggsz a szuleid tamogatasatol, fuggsz egy kozosegtol). Legyel onallo es onellato es iranyitsd a sajat eletedet, vagy maradj kenyelmi pozicioban, de akkor ne lazadj a sorsod miatt.
2015. aug. 27. 09:11
Tartósan, mélyen és hatékonyan szakember segítségével lehet ezen változtatni. Mivel a személyiség mindig MÁSOK vonatkozásában alakul ki, ezért a változtatni is így lehet. Hiába döntöd el, hogy nem akarsz másoknak megfelelni, ha nincsenek olyan referenciaszemélyek a környezetedben, akik megerősítik a törekvéseidet. A pszichoterápia ezt nyújtja: megismered önmagad, a céljaid, a vágyaid, és elkezded a saját életed élni úgy, hogy közben folyamatosan megerősítést kapsz.
Megpróbálhatod egyedül is, de nekem az a sokéves tapasztalatom, hogy egyedül - megerősítő kapcsolatok nélkül - csak újabb kudarcok érnek, ami visszavet.
2015. aug. 27. 10:52
# 5: Sajnos ez nem elég az önértékeléshez. Ismerek olyan embereket, akik évek, évtizedek óta önellátók, felelősséggel ellátják magukat, egyedül élnek, dolgoznak, de ha szembekerülnek BÁRKIVEL, akkor ugyanúgy képtelenek kiállni a saját érdekeikért.
2015. aug. 27. 10:53
A rossz hír az, hogy személyiségben kell változni. Nagyon nehéz, de megéri. A legnagyobb ellenségünk önmagunk.
2015. aug. 27. 23:11
Kapcsolódó kérdések: