Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi értelme a szerelemnek, ha úgyis elmúlik? Van értelme ennek a színjátéknak egyáltalán?
Remélem nincs szükség arra, hogy tudományosan is kielemezzük a dolgot, hiszen minden normális ember tudja, hogy ez a biológiai folyamat előbb-utóbb elmúlik. Nem akarom tehát ezzel fárasztani magam, tessék ennek utánanézni a szakirodalomban, vagy esetleg aki lusta olvasni, azt majd megdobom egy linkkel.
Tehát ha tudjuk, hogy egyszer vége lesz, akkor mi értelme ennek? Egyszer régen azt mondta egy csaj nekem talán MSN-en, hogy a szép emlékek miatt. Az emlékek valóban megmaradnak, de akkor lényegében azért esnek szerelembe az emberek, hogy éljenek az adott pillanatnak és szép emlékeket gyűjtsenek?
Bizony... a végén meg meghalunk mind.
Jössz?
"Gary Chapman: A szerelem pszichológiája" című könyvben nagyon jól meg van fogalmazva mi a szerelem...
A kapcsolat elején a súrlódások elkerülésére jó dolog, de nem látjuk tőle a másik hibáit...idővel elmúlik és akkor vagy elviseljük a másikat vagy nem...
22F
Ha igazán szeretsz valakit, akkor bár maga a lángoló érzelem elmúlik, a szeretet(!) megmarad. De ezt már biztosan hallottad.
Az, hogy mi értelme van a "színjátéknak"? Kezdjük ott, hogy nem mindenki hazudik és színlel a kapcsolatban, amikor szerelmesek...Ritka, de lehet őszintén is egymást szeretni. Kedves kérdező! Ne kezd akkor olyan lányokkal/fiúkkal, akik hazudnak Neked. Lehet fair, egyenes emberrel is lenni.
Akkor nézz utána a kötődés fogalmának is, a szerelem ugyanis nem csak hormonális dolog, és ha két ember tudatosan is dolgozik a kapcsolatért, akkor a szerelem érzése (nem az a rózsaszín ködös, hanem annál sokkal-sokkal mélyebb, izgalmasabb, biztonságosabb érzés) akár élethosszig is tarthat.
Én látok a környezetemben olyan párokat, akik 10-20-30 év együttlét után is szerelmesek. Nem csak megszokásból élnek egymás mellett, hanem úgy lángolnak egymásért, mint a tinik!
"Remélem nincs szükség arra, hogy tudományosan is kielemezzük a dolgot, hiszen minden normális ember tudja, hogy ez a biológiai folyamat előbb-utóbb elmúlik."
Az életed is egy biológiai folyamat, ami előbb-utóbb elmúlik.
"Tehát ha tudjuk, hogy egyszer vége lesz, akkor mi értelme ennek?"
Semmi, az életnek nincs értelme.
"Én látok a környezetemben olyan párokat, akik 10-20-30 év együttlét után is szerelmesek. Nem csak megszokásból élnek egymás mellett, hanem úgy lángolnak egymásért, mint a tinik!"
Tisztelt Válaszoló!
Először is, ilyen legendás történeteket már én is sokszor hallottam, de ennek annyi valóságalapja van, mint amikor a karizmatikus gyülekezetek terjesztenek olyan fiktív történeteket, hogy "betegek gyógyultak meg". Ha egy jelenség valóban igaz, akkor azt tudományosan is tudni kellene bizonyítani. Az eddigi kutatások azonban nem bizonyították még, hogy az a bódulat, ami a párkapcsolatok elején is megvan, 10-20-30 év múlva is megvan. Mindössze pár évet jósolna ennek az egésznek, bár egy bő évtizeddel korábban az olaszok elég meggyőző bizonyítékokat tettek le az asztalra, hogy még addig sem tart.
Másrészt pedig ne felejtsük el, azt az idézetet, amit William Shakespeare-nek tulajdonítanak, miszerint "Színház az egész világ". A párok nagyon jól meg tudják magukat játszani, egyesek valóban képesek akár hosszú évekig is színlelni azt, hogy szerelmesek, mert nem tudnak elválni a pénz miatt, gyerek vagy gyerekek vannak a dologban, vagy talán egyszerűen csak nem akarják magukat kitenni az ismerősök pletykálgatásának a válás kapcsán. Szóval ezzel semmit nem bizonyítottál, de természetesen megértem a véleményedet, bár én nem értek veled egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!