Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek működhet egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek működhet egy párkapcsolat keresztény lány és ateista férfi között?

Figyelt kérdés
Tényleges hitről beszélünk
2015. máj. 15. 22:19
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
És más lenne a helyzet, ha a nő enne ateista, és a férfi keresztény?
2015. máj. 16. 19:46
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem áll fel neki, akkor nem.

Ha feláll és picuri, akkor határeset.

Te keresztény lány vagy a kérdező.

A gondolkodás távoláll tőled, ha ilyet kérdezel.

Mondhatnám, ostoba liba vagy.

Pl: Szeretett vallásod szerint krisztus jó zsidójént eladta a vizat borként.

Régebbről: A Sátán tudást adott az embernek ( Nem neked buta némber ) Mellé örök életet is szánt neki. Ezért ( a te szemedben te ostoba céda. ) a gonoszság megtestesítője. Persze ezen gyöngyökért nem buknál a falloszomra, mivel ez számodra értelmezhetetlen. Mi az, hogy keresztény nő? Csak pénzéhes cédák lézetnek. A többi olyan mese mint a keresztéy bullshit,

2015. máj. 19. 22:00
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Toleráns, de ateista férfiként azt gondolom, hogy nem (voltam első áldozó, bérmálkoztam, vallásos neveltetést kaptam, tehát valamennyire tudom, hogy milyen a másik oldal).

Vagyis akkor nem, ha a vallásos ember tényleg gyakorló vallásos, nekem több párom volt, aki keresztet hordott, évente 1x elment Istentiszteletre, de ebben ki is merült a vallásosság, így nem igazán voltak világnézeti gondjaink (pl arról, hogy bűn e ez+az az életben, vagy bűnös e az X típusú ember), nem igazán voltak abból problémák, hogy Istennek tetszően hogyan kellene csinálni a dolgokat, igazából azt gondolom, hogy náluk ez inkább hagyomány tisztelet volt, mint mély hit.

Ha viszont van hit, akkor egy ateistának nehéz elfogadni (bármilyen toleráns is), hogy egy vallásos ember 2000 éves mesék alapján alakítja az életét, amiben beszélő kígyók, meg kettéváló tenger játssza a szerepet, egy vallásosnak pedig nehéz elfogadni, hogy egy ateista egy csomó tiltást, és szabályt nem fog tudni komolyan venni, nehéz lesz elfogadni, hogy ami neki központi (Isten léte) az a másiknak nem több, mint a görök mitológia, hogy a másiknak a lelki üdvössége lényegtelen, hogy a Bibliát nem fogadja el, és még rengeteg dolgot.

Ha mindketten komolyan gondolják, akkor sajnos csak rövid távon fog működni, amíg erőnek erejével figyelnek ezekre a dolgokra, de egy idő után elkezdenek felszínre jönni a nagyon mély ellentétek.

2015. máj. 19. 22:10
 14/22 anonim ***** válasza:

nem, nem lenne más a helyzet, ha a nemek felcserélődnének.

Az egyik barátom igazán hithű férfi (becsülöm érte, mert manapság kevesen vannak akik nem csak a nekik szimpatikus dolgokat tartják be, de a nehéz vállalásokat is komolyan veszik), és nem tudom elképzelni egy ateista nő oldalán. Egyszerűen világnézeti oldalról tűz és víz, nagyon nehezen talált magának pont ezért párt, mert számára számítottak az olyan értékek, és megkötések, amik manapság még a vallásos emberek 99%-a számára sem olyan fontosak (például a szex és a házasság viszonya)

2015. máj. 19. 22:12
 15/22 anonim ***** válasza:

Egyébként nagyon szép az elmélet, hogy "egyik sem erőlteti a másikra a hitét", de a gyakorlatban szinte kivitelezhetetlen.

Vannak olyan alap értékek az életben, amiknél a tolerancia nem tud működni. Alaposan túlzó példa, de ha azt mondom, hogy elítélem az erőszakot, akkor bármilyen toleráns is vagyok egy ISIS merénylőt nem igazán tudok tolerálni. Nehezen tudom elképzelni azt, hogy jaj, hát neki is megvan a maga elmélete a világról meg nekem is, jól megférünk egymás mellett...

A vallás is túl mélyen és túl sok mindent szabályoz ahhoz, hogy könnyű legyen tolerálni. Vannak mélyen hithű ismerőseim velük működik a barátság/haverság, mert pár órányi sörözésre képesek vagyunk félretenni a világnézeti különbségeket, intelligens, felnőtt emberek vagyunk, elfogadjuk a másik hitét, legyen az vallás vagy ateizmus, és egyébként is, egy sörözésnél és dumálásnál ez semmit nem befolyásol.

Az ember a párjával viszont nem néhány órákat tölt együtt, amikor félre tudja tenni a dolgokat, és szerintem nem árt ha bizonyos alap értékekben megegyeznek, főleg ha olyan területről van szó, ami a gyerekvállalástól és neveléstől, a szexualitáson, a mindennapi döntéseken át, addig, hogy ki mit gondol a világról nagyon sok mindent befolyásol.

Persze, le lehet majd pontozni, hogy "ha szeretik egymást, akkor nem számít", de egy dolog ezt becoellhozni a GYK-ra, és egy másik dolog 40 éven át nap mint nap megélni...

2015. máj. 19. 22:23
 16/22 A kérdező kommentje:

12es, ne használd ezt az oldalt, nagyon nem megy:D

21 éves férfi vagyok és 4 éve vagyok együtt a katolikus barátnőmmel.. igazábol nem választ várok, hanem véleményt, és az eddigieket köszönöm is:)

Szóval én azt vettem észre, hogy az ateistát leginkább úgy definiálják, mint aki mereven elutasít minden vallási nézetet, de konkrét hite neki nincs... nem tartom magam vallásosnak, nem gyakorlok semmilyen hitdt, de szerintem amíg a tudomány sem tudja az élet születésének titkát nem érdemes szemellenzősen kizárni dolgokat.... pl miért ne teremthetné Isten az evolúciót?:D

Sokan írják azt, hogy túl nagy a különbség, de a kapcsolatomba belegondolva ténylegesen csak a szex a neuralgikus pont... barátnőm jár templomba, gyón, imádkozik, én nem... és teljesen jól megvagyunk, szeretjük egymást, segítünk egymásnak és másokon ahogy tudunk, elfogadóak vagyunk, éljük az életünket...

Miben látja sok ember a leküzdhetetlen akadályt? Válaszaitokat előre is köszi:)

2015. máj. 20. 14:37
 17/22 A kérdező kommentje:

15ös, teljesen megértelek, de azért tegyük hozzá, hogy pl az ISISnek köze nincs semmilyen valláshoz... ezt a muszlimok is kijelentik, szóval ez nem volt túl jó példa... aaaz az igazság, hogy amikor tényleges bántalmazásról van szó, az általában nem felel meg magának a vallásnak.. és ebben benne vannak a pedofil papok és a háborúzó pápák is... ja... szerintem a kereszténységnek azóta van vallásként létjogosultsága, amióta a pápa nem világi hatalom

Node a sokáig együttlevés nem okoz (szerintem) nagy problémát... mármint értelmes embereknél nem kell, hogy okozzon... nyílván pl aki tagadja az evolúciót vagy a Föld formáját azzal nem lehet mit kezdeni, de tanult, okos, gondolkodó emberekről beszélünk:D őszintén... engem nem zavar, hogy a barátnőm pl hisz a túlvilágban... naés? Neki legalább van szilárd elképzelése mi vár rá, nekem nincs ilyen:D

2015. máj. 20. 14:51
 18/22 anonim ***** válasza:

Kérdező: az ISIS-nél inkább az erőszakos vonalat akartam kiemelni, nem annyira a vallásost, ebből a szempontból valóban félreérthető volt a példám. Hirtelen nem jut jobb eszembe, cseréljük mondjuk egy kocsmai verekedőre :)

A tanult intelligens és toleráns emberek (amilyennek szerintem kb mindenkinek illene lenni Európában, de tudjuk, hogy ez nincs így) valóban sok mindent el tudnak fogadni a másikban.

Viszont azért magát vallásosnak tartó ember elég széles skálán mozoghat kb attól, hogy tagadja az evolúciót, és egy csomó tudományos dolgot egészen addig, hogy kimerül az egész abban, hogy keresztet hord, és azt vallja, hogy van Isten, de ennyi.

Az, hogy a Te barátnőd ezen a borzasztó széles skálán hol helyezkedik el azt nem tudhatom de az biztos, hogy egy a hitét nagyon komolyan megélő ember (és itt ez alatt nem azt értem, hogy szerinte a Föld lapos), és egy ateista között számtalan ponton lesznek szinte kódolt konfliktusok.

2015. máj. 20. 20:13
 19/22 A kérdező kommentje:

18as, értelek!

De mondj konkrétumokat!

Az az igazság, hogy szerintem a barátnőm a minta-keresztény lehetne... tényleg hisz.. nem hangoztatja, nem buzgómócsing, de abszolút Jézuskövető..

na, szóval konkrét konfliktusforrásokat írj! oké, egy a házasság előtti szex kérdése.. szabad, nem szabad, oké, ezt tudjuk... de ezen kívül?:D

2015. máj. 20. 21:25
 20/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem fog működni. Még ha nem lenne vallásos akkor könnyebb helyzetben lennél. Az ateista viszont gúnyt fog űzni mindabból amiben mélységesen hiszel. Van egy kollégám aki vagy lekezelőleg vagy gúnyosan beszél a vallásos emberekről és hivatásának tekinti ezeknek az embereknek a "jó útra" térítését. Keress olyan férfit akivel lelkileg is jól megérted magad. Ha meg te vagy az ateista kérdező akkor keress egy ateistát magadnak azzal közösen "gúnyolódhattok" mások vallásosságán.
2015. jún. 9. 18:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!