Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek megéri küzdeni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek megéri küzdeni egy kapcsolatért?

Figyelt kérdés
Egyik kérdésnél egy hozzászóló valami olyat írt hogy ha a kapcsolat nem működik magától, akkor jobb nem erőltetni - a küzdés is erőltetés. Szerintetek? Akkor sem éri meg, ha szeretjük egymást? Vagy ti mit gondoltok? Vagy meddig éri meg közdeni, hol van az a pont, ahol már rá kell jönni, hogy menthetetlen a dolog, hiába a kölcsönös szeretet?

2015. márc. 12. 21:33
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha külső tényezőkről van szó, ami idővel megoldódik, akkor érdemes küzdeni. Ha személyiségbeli hiba, vagy egyszerű összeférhetetlenség (szerelmesek között is lehetséges), akkor viszont kár vesztegetni az időt.
2015. márc. 12. 21:34
 2/5 anonim ***** válasza:
Megéri küzdeni, akkor ha szeretitek egymást.
2015. márc. 12. 21:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy félreérthető fogalom. Egy működőképes kapcsolatért a mindennapokban kell küzdeni pl. alkalmazkodni kell a másikhoz, csiszolódni, nézeteltéréseket kezelni, odafigyelni a másikra, időt szakítani rá, fenn tartani a szerelmet, a lángot, a tiszteletet stb... Ezek a hétköznapi küzdelmek, amik nélkül elképzelhetetlen a boldog és működőképes kapcsolat, viszont ezt mindkét félnek akarni és csinálni kell aktívan.

A küzdelem másik jelentése, az amikor már nem érdemes, mert az egyik fél már nem hajlandó a kapcsolatért tenni, a másik viszont görcsösen kapaszkodik bele és próbálja egyedül helyretenni azt, amit egyedül nem lehet.

Én mindkettőt csináltam. Utólag egyértelmű, de mikor az ember benne van, mindenképpen szeretné azt hinni, hogy csak akkor bukott el, ha már nem próbálkozik.

2015. márc. 12. 21:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Én úgy gondolom, hogy ha ez csak az egyik fél részéről megnyilvánuló, egyoldalú küzdés, akkor nem éri meg. Ha mindkét fél küzd, akkor meg az nem küzdés.
2015. márc. 12. 21:41
 5/5 anonim ***** válasza:

én azt gondolom, különböző szinteken különböző mértékben éri meg a küzdést. Ha a pár lehúzott 20 évet, nevelik a gyerekeiket és az egyik megszédül, akkor igen, van értelme küzdeni, egy jól bevált rendszert nem szabad sutba vágni. Egy 2-3 éve fennálló kapcsolat talán jóval kevesebb befektetett energiával kevesebb küzdést is ér meg.

Hogy hol van az a pont, azt sajnos én sem tudom. Bár tudnám! Talán ott, amikor már nem érzel reményt.

2015. márc. 12. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!