Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért félnek olyan sokan a szingliségtől?
Figyelt kérdés
Nem kell félreérteni, nem vagyok kapcsolatellenes, egyszerűen csak nem értem azt, hogy egyes emberek miért vannak inkább egy "langyos vizű" kapcsolatban, ahelyett, hogy egy kicsit egyedül maradnának például egy szakítás után? Azok, akik egyik kapcsolatból ugrálnak a másikba, kapcsolatfüggők? És ha igen, akkor egy idő után az ő lelkük nem sérül? Nem érzik úgy, hogy kiégnek? Vagy minden kapcsolatban megkapják azt, amire épp vágynak? Mi a jobb egy kapcsolat után...várni, regenerálódni, kicsit önmagunkra koncentrálni, vagy rögtön fejest ugrani az első adandó új lehetőségbe? Ti hogyan kezelitek az ilyesmit? /huszonéves lány/2014. máj. 12. 17:25
11/15 A kérdező kommentje:
Félreértés ne essék...én is 4 évig voltam egyedül...tudom milyen szinglinek lenni, átéltem az előnyét és persze a hátrányait...de elvoltam, és nem lettem sem depressziós, sem szerencsétlen ettől...és nem is tartok senkit annak, aki ebben van...DE! Azért tettem fel ezeket a kérdéseket, hogy TI, mint TÖBBSÉG (és itt nyilván nem az ideális párkapcsolatban élőkre gondolok) hogyan élitek meg a szingliséget, és a "csak úgy elvagyok vele" párkapcsolati dolgot? És miután valamelyik helyzetben tartósabb ideje vagy, mit gondolsz, jó e ez neked? Kielégít e, vagy csak pillanatnyi megoldás? Mert azért többségünknél akaratlanul is eljön az idő (szerintem a legtöbb esetben nőknél), hogy bepánikol...látja, hogy a kortársai férjhez mennek, gyereket szülnek stb. nevezhetjük kapuzárási pániknak is...ez a jelenség akárhogy is, de van, létező dolog...és ha ez bekövetkezik mondjuk egy nőnél...na akkor mi van? Mit csinál? Hogyan oldja meg...? Keres gyorsan egy pasit, akivel hirtelen úgy érzi megoldja a dolgot, hozzámegy és gyereket szül, mert akkor eleget tesz a társadalmi normának, és "úgy él", ahogy "kell"? Vagy továbbra is az egyedüllétet választja, lemondva a gyerekről (most nem a gyerek témát szeretném itt kivesézni, mert tudom, hogy vannak itt olyanok, akik sosem szeretnének, de azért a többség nyilván szeretne egyszer, és ha igen, akkor a biológiai óra azért "ketyeg")? Vagy egyedülálló anyaként akar megküzdeni az élet nehézségeivel?
2014. máj. 12. 19:06
12/15 anonim válasza:
mert presztízskérdés, társadalmi norma lett
13/15 anonim válasza:
Hát nem tudom, lehet én vagy egy túl egyszerű/önző/hedonista alak, de én csak olyat vagyok hajlandó csinálni, ami jó nekem. Ha évek óta nincs párkapcsolatom, akkor azért nincs mert jó nekem. Ha párkapcsolatot akarok, akkor elmegyek és próbálkozok. Persze ezt nem lehet percre pontosan berendelni, de az emberek többségének előbb vagy utóbb sikerül párt találnia, ha akar. Ugyanúgy ha érdekelne egy fikarcnyit is, hogy az ismerőseim szülnek már meg férjhez mennék, akkor tennék valamit az ügy érdekében. Én nehezem fogom fel, hogy egyes emberek tudatosan benne maradnak valamiban ami nekik rossz, vagy vágynak valamire de nem tesznek érte semmit...
14/15 Gabica12105 válasza:
ez függőség vannak olyan emberek akik drog/cigi stb. nélkül nem bírnak élni és vannak olyanok is akik nem bírják a magányt így mindegy kivel vannak együtt csak legyen valaki.
15/15 anonim válasza:
Én nem félek 25 éve vagyok egyedül és semmi bajom . Párt meg egyszerűen nem akarok nincs rá se időm se energiám. És mivel megvan az életterem ahol a magamra vagyok nem díjaznám ha valaki ezt a harmóniát felborítaná.
Így meló után azt teszek amit akarok akkor amikor akarom és nekem ez így jó.
Ja a megfogsz változni féle sablonról pedig annyit h köszönöm van szemem és látom mivel jár egy párkapcsolat a legfontosabb ami nem tetszik az h szétcseszi a baráti társaságokat. Mert az milyen már h a Józsi, Pista.... nem a b nőjével foglakozik hanem el mennek a haverral v hová.
Na kösz nekem ilyen balhé nem kell engem senki se korlátozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!