Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kit választanátok? A családot vagy a szerelmet?
Ha négy éve együtt vagytok es komolyan gondoljátok, gyerekek, ház stb..., es persze nagyon szeretitek egymást, akkor en mindenféleképpen a paromat választanám!
Tudom min mégy keresztül! Nekem arab férjem van, már 7 éve es meg mindig nem fogadták el, pedig nála normalisabb, rendesebb magyar férjet sem talalhattam volna! En annak idején öt választottam, mert egy-két év alatt többet tanultam tőle minden téren, mint a csaladomtol! Es mikor látom, h ő normális velük, ok meg teljesen elutasítják, csak az előítélet miatt, akkor en szégyellem magam helyettük! Most alloviz van nálunk, de már szinte senkivel nem beszélek a családból! Anyukammal es nagymamammal szoktam meg! Es egyáltalán nem bánom, h öt választottam, ha nem beszélnek senkivel, akkor sem érdekelne, ha ennyire primitivek...!
Utálni valakit, azért, amiről nem tehet, az egy kicsit butaság.
Előítélet sokakban van, tudjuk miért, de ha a barátod nem is teljesen roma, csak félig, akkor megmondhatod a szüleidnek, hogy Magyarországon már nincs olyan, hogy itt valaki csak és kizárólag magyar származású. Ha elkezdjük a családfákat boncolgatni, lesz közte minden, német, lengyel, román...stb. Mi már mindennek a keverékei vagyunk. Simán lehet, hogy a te családodban is van roma, valahol, valamelyik felmenő közt. Hallottam olyanról is, aki nagy zsidó gyűlölő volt, aztán akkor koppant, amikor kiderült, hogy részben ő is az. Szóval így bármi előforulhat.
Úgy gondolom, hogy az embert magát kéne nézni, nem a származását. Meg kéne ismerniük a szüleidnek a srácot jobban. De 4 év alatt hogy nem sikerült megszerettetni?
4 év nagy idő, talán meg lehet mondani már az illetőről, hogy milyen. De az is igaz, hogy a szerelem vakká tesz. Lehet Te nem akarsz valamit észrevenni, amit mindenki más kívülálló lát. (én 9 évig ámítottam magam egy idióta - nem roma származású - mellett)
Tehát ez kicsit összetettebb. Az előítélet sajnos érthető, de igaz, vannak normálisak a romák között is, én is ismerek ilyet.
Családot nem szabad feladni, főleg, ha szereted őket, és jó a kapcsolatod velük. Szerencsés esetben az életed végéig ők a biztos pont, szerelmek jönnek mennek.
Én sem választanék sem romát, sem arabot (azt főleg nem). De nem vagyunk egyformák. Sajnos csak azt tudnám javasolni, hogy leülni beszélni velük...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!